Face to Face

Η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου στο BN Sports: «Στόχος του Παναθηναϊκού ο τελικός στο Challenge Cup - Πρόκληση για εμένα η φετινή χρονιά!»

Η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου στο BN Sports: «Στόχος του Παναθηναϊκού ο τελικός στο Challenge Cup - Πρόκληση για εμένα η φετινή χρονιά!»
Μια εκ των κορυφαίων αθλητριών του Παναθηναϊκού στη φετινή Volley League Γυναικών, η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου, μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports και αναλύει τη εκπληκτική πορεία του τριφυλλιού σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Σχετικά Άρθρα

Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, το γυναικείο τμήμα βόλεϊ του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν, πραγματοποιεί μια από τις σπουδαιότερες σεζόν της ιστορίας του.

Οι «πράσινες» του Απόστολου Οικονόμου διαπρέπουν σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς στο πρωτάθλημα βρίσκονται στην 1η θέση με 40 βαθμούς και 13 νίκες σε 14 παιχνίδια (τελευταία το 3-1 εντός έδρας με τον Ηλυσιακό), ενώ στην Ευρώπη βρίσκονται στα προημιτελικά του Challenge Cup!

Εκεί, το τριφύλλι θα αναμετρηθεί με την Τενερίφη Λα Λαγκούνα και ενώ έχει ήδη αποκλείσει τις Οστράβα (2-3, 3-0) και Οστάνδη (3-0, 2-3) στου προηγούμενους γύρους, παίζοντας εξαιρετικό βόλεϊ. Μια εκ των πρωταγωνιστριών της φετινή χρονιάς είναι αδιαμφισβήτητα η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου, καθώς η συνεισφορά της τόσο στα εγχώρια όσο και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι εξαιρετικά σημαντική.

Η 26χρονη ύψους 1,85 κεντρικός, μεταγράφηκε στους πράσινους τον προηγούμενο Μάιο και ως τώρα με τις εμφανίσεις της έχει κερδίσει επάξια πρωταγωνιστικό ρόλο στο ρόστερ. Το «BN Sports» επικοινώνησε με τη Θεσσαλονικιά, ώστε να μας παραθέσει τις απόψεις της αναφορικά με τη φετινή πορεία του τριφυλλιού, τους στόχος και τις φιλοδοξίες της αλλά και... το μέλλον!

Η συνέντευξη:

-Να ξεκινήσουμε από τα... φρέσκα. Ακόμη μια νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα απέναντι στον Ηλυσιακό και πλέον μετράτε 6 σερί νίκες, όντας μόνες πρώτες στην βαθμολογία της Volley League Γυναικών. Ποιο είναι το «κλειδί» ως τώρα για αυτή την εκπληκτική πορεία;


«Το κλειδί για την εκπληκτική μας πορεία είναι η ταπεινότητα που έχουμε σαν ομάδα, η ομαδικότητα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των αθλητριών και του σταφ και το μεράκι που βγάζουμε στο γήπεδο καθ'όλη την διάρκεια που βρισκόμαστε εκεί.

Με αυτά τα συστατικά πιστεύω πως η ομάδα μπορεί να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί. Από εκεί και πέρα η ποιότητα που έχουμε σαν ομάδα είναι φανερή και την δείχνουμε με το παραπάνω. Έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο και όλες οι παίκτριες είναι δεμένες μεταξύ τους, με αποτέλεσμα αυτό να βγαίνει και στο γήπεδο».


-Τη φετινή σεζόν πραγματοποιείς και εσύ με τη σειρά σου εξαιρετικές εμφανίσεις, όντας καθοριστική σε μεγάλα ματς με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Πως ζεις ως τώρα τη φετινή σεζόν και ποιοι είναι οι στόχοι σου;


«Είναι πράγματι μια πολύ καλή χρόνια και για εμένα αλλά και για την ομάδα, δούλεψα και εγώ ατομικά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και η δουλειά που έγινε κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας ήταν εξαιρετική. Η φετινή σεζόν για εμένα είναι μια πρόκληση για να αποδείξω στον εαυτό μου για αρχή και στην ομάδα που με στηρίζει ότι μπορώ να σταθώ σε ένα υψηλό επίπεδο πρωταθλητισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη».

-Ο Παναθηναϊκός δεν δείχνει αναγεννημένος μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Έχετε πετύχει δύο μεγάλες προκρίσεις με Οστράβα και Οστάνδη και κοιτάτε πλέον την Τενερίφη. Πιστεύατε ότι θα φτάσατε τόσο ψηλά φέτος;


«Οι στόχοι της ομάδας ήταν ξεκάθαροι από την αρχή της σεζόν. Με το υλικό που έχουμε σαν ομάδα πιστεύαμε ότι από την αρχή μπορούσαμε να φτάσουμε ψηλά και να πάμε την ομάδα του Παναθηναϊκού εκεί που της αρμόζει να είναι. Να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Οι προκρίσεις που καταφέραμε ήταν 2 σημαντικές νίκες για εμάς και τον κόσμο του Παναθηναϊκού που έχουν μερίδιο στις νίκες και αυτοί. Καταφέραμε να βρισκόμαστε στην 8δα της Ευρώπης, αλλά ο μεγάλος μας στόχος συνεχίζει να είναι ο τελικός».

5433476.jpg

-Ποια ήταν τα σημεία «κλειδιά» για τις νίκες κόντρα σε Οστράβα και Οστάνδη;


«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω σε ποιο κομμάτι ήμασταν καλύτερες η όχι. Καθώς η άμυνα, η επίθεση, το μπλοκ και το σέρβις μας δουλέψανε εξαιρετικά σε αυτά τα παιχνίδια. Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξε και το προπονητικό τιμ με το διάβασμα των αντίπαλων ομάδων και τις σωστές οδηγίες που μας έδωσαν. Είδαμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ήμασταν συγκεντρωμένες και παθιασμένες για την νίκη και μας βοήθησε παρά πολύ ο κόσμος του Παναθηναϊκού καθώς έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία της ομάδας. Θέλουμε και πάντα θα θέλουμε την νίκη σε όλα τα παιχνίδια».

-Τι εικόνα έχετε για την Τενερίφη και τι παιχνίδι περιμένετε στην προημιτελική φάση του Challenge Cup;


«Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να έχουμε το μυαλό μας στην Τενερίφη, καθώς έχουμε τις υποχρεώσεις της ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα και το κύπελλο το οποίο μην ξεχνάμε ότι ξεκινάει από το νέο έτος. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είμαι σίγουρη ότι το προπονητικό τιμ έχει ξεκινήσει το σκαουτινγκ και την μελέτη του τρόπου παιχνιδιού της ομάδας της Τενερίφης. Έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι και διαβασμένοι για να την αντιμετωπίσουμε. Όλες μας θέλουμε την πρόκριση καθώς ονειρευόμαστε τον τελικό».

-Πως αισθάνεσαι που τη φετινή σεζόν έχετε την υποστήριξη του κόσμου δια ζώσης;


«Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας καθώς μας στηρίζει σε όλα τα παιχνίδια εντός και εκτός. Η κερκίδα μας και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μας δίνει δύναμη και ώθηση σε κάθε παιχνίδι αλλά και εμείς από την μεριά μας παίζουμε γι'αυτούς γιατί ξέρουμε ποσό αγαπούν την ομάδα και ποσό θέλουνε να έχουμε πάντα νίκες. Προσωπικά είναι η πρώτη φορά που παίζω με την στήριξη μιας τόσο δυνατής κερκίδας η οποία με βοηθάει και με κάνει να απολαμβάνω το παιχνίδι ακόμα περισσότερο».

5438851.jpg

-Βλέπουμε, επίσης, πως έχετε και ένα εξαιρετικό κλίμα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου με τα υπόλοιπα κορίτσια. Είναι ένα από τα... συστατικά που σας έχουν οδηγήσει τόσο ψηλά;


«Το κλίμα της ομάδας είναι πράγματι εξαιρετικό. Υπάρχει άψογη συνεργασία μεταξύ των κοριτσιών όχι μόνο στο παιχνίδι που βλέπετε εσείς και ο κόσμος όσο στις προπονήσεις που η μια βοηθάει την άλλη να εξελιχθεί και να βελτιωθεί σαν παίκτρια. Επίσης πολύ καλή σχέση υπάρχει και εκτός γηπέδου στις ώρες χαλάρωσης που η μια μαθαίνει τον χαρακτήρα της άλλης και ερχόμαστε πιο κοντά. Πράγμα που μας έχει βοηθήσεις στα εκτός έδρας ταξίδια της ομάδας. Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πολύ καλή πορεία της ομάδας».

-Μετά από δύο πολύ καλές χρονιές σε Πανναξιακό (2018-19) και δύο στον ΑΟ Θήρας (2019-21), πιστεύεις ότι η μεταγραφή σου στον Παναθηναϊκό ήταν μια... δικαίωση;

«Είναι μια εξέλιξη στην καριέρα μου παικτικά αλλά και ομαδικά. Παικτικά γιατί η πορεία μου και οι εμφανίσεις μου σε αυτές τις δυο ομάδες μου δώσανε παραστάσεις και εμπειρία που δεν είχα τα προηγούμενα χρόνια για να ανταπεξέλθω στο επίπεδο του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ομαδικά γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ελλάδα και μια μεγάλη ευκαιρία για εμένα και την καριέρα μου στο βόλεϊ».

5445442.jpg

-Ίσως είναι αρκετά νωρίς για να δώσεις μια απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα. Ωστόσο, βλέπεις τον εαυτό σου με την πράσινη φανέλα και την ερχόμενη σεζόν;


«Όπως είπα και νωρίτερα ο Παναθηναϊκός είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ελλάδα. Κάθε αθλήτρια θα ήθελε να έχει την ευκαιρία που έχω εγώ και να αγωνιστεί με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Όλες ονειρεύονται μια καριέρα σε μια μεγάλη ομάδα, όπως και εγώ. Είμαι συγκεντρωμένη στις υποχρεώσεις της ομάδας αυτήν την στιγμή και δεν σκέφτομαι την μεταγραφική περίοδο. Είμαι αφοσιωμένη στους στόχους της ομάδας και ελπίζω το μέλλον μου να είναι καλό για εμένα αλλά και για τον Παναθηναϊκό».

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0