Face to Face

Ο Σαμέντ Γεσίλ στο BN Sports: «Αγαπάω την Ελλάδα, αγαπημένος συμπαίκτης ο Σιώπης – Για αυτό απέτυχα στην καριέρα μου» (video)

Ο Σαμέντ Γεσίλ στο BN Sports: «Αγαπάω την Ελλάδα, αγαπημένος συμπαίκτης ο Σιώπης – Για αυτό απέτυχα στην καριέρα μου» (video)

Από wonderkid της Λίβερπουλ στον Πανιώνιο και από εκεί, στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Γερμανίας. Ο Σαμέντ Γεσίλ εξιστορεί αποκλειστικά στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη πως από τη Λεβερκούζεν, έφτασε στο σημείο να κάνει και δεύτερη… δουλειά για να τα βγάλει πέρα.

Καλοκαίρι του 2012. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν έρχεται σε συμφωνία με τη Λίβερπουλ και παραχωρεί έναντι των 1,3 εκατ. ευρώ τον Σαμέντ Γεσίλ. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας αλλά και της Ευρώπης, ο οποίος σε ηλικία 18 ετών έκανε το μεγάλο βήμα το οποίο σύντομα από όνειρο έγινε… εφιάλτης.

Ο νεαρός άσος πήρε την κατιούσα, κατέληξε στον Πανιώνιο και πλέον, βρίσκεται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Γερμανίας. Ο, πλέον 27χρονος φορ, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και αναφέρθηκε στην πορεία του μέχρι εδώ, τι έφταιξε και δεν έκανε την καριέρα που όλοι περίμεναν αλλά και την δική του επίγευση στο τέλος της μέρας.

Αναλυτικά είπε:

  • Από που ξεκίνησε η ποδοσφαιρική σου ιστορία;

«Η ποδοσφαιρική μου ιστορία ξεκίνησε όταν ήμουν παιδί και σε πολύ μικρή ηλικία, έπαιζα στη Γερμανία. Συγκεκριμένα σε μία τοπική ομάδα του Ντίσελντορφ».

  • Πως ενσωματώθηκε στη Λεβερκούζεν;

«Είχα μια προσφορά από τη Λεβερκούζεν και ήταν πολύ καλή. Όπως είναι λογικό, ήταν απίστευτο καθώς η Λεβερκούζεν είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στη Γερμανία»

  • Όταν σου έκανε πρόταση η Λίβερπουλ, πως ένιωσες;

«Όταν άκουσα για τη Λίβερπουλ, νόμιζα ότι είναι απλώς ένα όνειρο, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Πέρασαν αρκετές μέρες για να καταλάβω πως θα παίζω σε μία τέτοια ομάδα.»

  • Έμεινες για τρία χρόνια και εν τέλει δόθηκε δανεικός στη Λουκέρνη. Ποιο ήταν το πρόβλημα στη Λίβερπουλ και δεν πέτυχες;

«Είχα δύο μεγάλους τραυματισμούς και δεν έπαιζα ποδόσφαιρο για σχεδόν δύο χρόνια, γι' αυτό δεν πήγε τόσο καλά. Έχασα τη θέση μου στο ρόστερ, η ομάδα πήρε και άλλους ποδοσφαιριστές στην κορυφή της επίθεσης οπότε δεν υπήρχε χώρος για εμένα»

  • Σε φόβιζε ο τίτλος του «ταλέντου»;

«Δεν μπορώ να πω ότι με φόβιζε. Πιο πολύ μου έδινε δύναμη και αυτοπεποίθηση να επιστρέψω δυναμικά από τους τραυματισμούς.»

  • Όταν έμεινες ελεύθερος από τη Λίβερπουλ τι σκέψεις έκανες;

«Ότι είμαι πολύ άτυχος λόγω των τραυματισμών. Δεν είχα προλάβει να δείξω τι αξίζω και απλώς ήθελα να βρω μία δεύτερη ευκαιρία κάπου ώστε να ξανακουστώ στην Ευρώπη»

  • Όταν δέχθηκες την πρόταση από τον Πανιώνιο, ένιωσες χαρά και γιατί;

«Χάρηκα γιατί μου έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία να ανεβάσω ξανά την καριέρα μου προς τα πάνω. Επίσης, είχα πολλούς φίλους στην Ελλάδα οπότε μόλις είδα την πρόταση χάρηκα πάρα πολύ»

  • Τι θυμάσαι από τον Πανιώνιο; Η καλύτερη ανάμνησή σου

«Θυμάμαι το ντεμπούτο μου, όταν κερδίσαμε τον Ολυμπιακό στον Πειραιά με 1-0. Ήταν τρομερό το συναίσθημα καθώς κερδίσαμε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και φυσικά, στην έδρα του»

  • Σου αρέσει η Ελλάδα και το ελληνικό πρωτάθλημα και γιατί;

«Αγαπάω την Ελλάδα. Είναι πραγματικά υπέροχη χώρα. Από τα τοπία μέχρι τους ανθρώπους. Ακόμα και η γλώσσα μπορεί να είναι δύσκολη αλλά ακούγεται συναρπαστική και μου αρέσει να ακούω τα ελληνικά.»

  • Πως νιώθεις που πλέον αγωνίζεσαι στις χαμηλές κατηγορίες της Γερμανίας;

«Το γεγονός πως είμαι στη χώρα μου και με την οικογένειά μου, μου αρκεί αλλά το ότι παίζω ακόμα ποδόσφαιρο, με κάνει αρκετά χαρούμενο».

  • Ποιο θεωρείς πως ήταν το πρόβλημα και δεν έκανες την καριέρα που όλοι περίμεναν;

«Θεωρώ πως ήταν οι δύο τραυματισμοί. Δεν ήταν απλώς μία εποχή που δεν μπορούσα να παίζω ποδόσφαιρο αλλά και το γεγονός πως ψυχολογικά έπεσα πάρα πολύ. Ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος για εμένα»

  • Θα επέστρεφες στην Ελλάδα και για ποια ομάδα;

«Μόνο για διακοπές… Μου αρέσει η Ελλάδα αλλά είμαι πολύ καλά εδώ και δεν θα ήθελα να επιστρέψω εκεί για ποδόσφαιρο. Όμως μου αρέσει να την επισκέπτομαι.»

  • Βλέπεις ελληνικό πρωτάθλημα και αν ναι, έχεις ξεχωρίσει κάποιον;

«Δεν βλέπω ελληνικό πρωτάθλημα γιατί δεν βρίσκεται εκεί ο Πανιώνιος. Αν βρισκόταν, θα παρακολουθούσα πιο τακτικά γιατί έχω αρκετούς φίλους»

  • Ποιος ήταν ο αγαπημένος σου συμπαίκτης της καριέρας σου και γιατί;

«Έχω παίξει με πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές αλλά ο Μανώλης Σιώπης ήταν ο αγαπημένος μου. Δεν ήταν απλά ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής αλλά και ένα απίστευτος και τρελός χαρακτήρας. Τον συμπαθώ πάρα πολύ και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που τον γνώρισα.»


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0