Face to Face

Ο Γιώργος Ερμίδης σκιαγραφεί την Μίντιλαντ στο BN Sports: «Ξεκάθαρο φαβορί ο σοβαρός ΠΑΟΚ – Αυτά πρέπει να προσέξει από τους Δανούς»

Ο Γιώργος Ερμίδης σκιαγραφεί την Μίντιλαντ στο BN Sports: «Ξεκάθαρο φαβορί ο σοβαρός ΠΑΟΚ – Αυτά πρέπει να προσέξει από τους Δανούς»

Η Μίντιλαντ είναι η ομάδα που θα συναντήσει ο ΠΑΟΚ στα νοκ-άουτ του Europa Conference League και ο Γιώργος Ερμίδης αναλύει την ομάδα της Δανίας στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη.

Με… χαμόγελο υποδέχτηκε το αποτέλεσμα της κλήρωσης ο ΠΑΟΚ ενόψει των νοκ-άουτ του Europa Conference League. Συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει την Μίντιλαντ για τα νοκ-άουτ του Europa Conference League. Ουσιαστικά, θα είναι η δεύτερη δανέζικη ομάδα μετά την Κοπεγχάγη, όμως σίγουρα, δεν θα είναι ένα εύκολο εμπόδιο. Ίσως, είναι και πιο δύσκολο από αυτό που περιμένει.

Ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζει άριστα τον δανέζικο σύλλογο, είναι ο Γιώργος Ερμίδης. Ο Έλληνας γυμναστής βρισκόταν στους «λύκους» για 1,5 χρόνο, παίρνοντας μέρος στην πορεία των ομίλων του Champions League πέρσι, αλλά και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το περασμένο καλοκαίρι αποχώρησε, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ωστόσο, γνωρίζει αρκετά καλά την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα ανέφερε τι πρέπει να προσέξει η ομάδα του Λουτσέσκου, ο ποδοσφαιριστής-«κλειδί» αλλά και για το αν υπάρχει φαβορί.

Αναλυτικά είπε:

  • Ποια είναι η Μίντιλαντ; Δηλαδή τι θα βρει μπροστά του ο ΠΑΟΚ;

«Είναι μία ομάδα που δίνει βάρος στα τρεξίματα και στην δύναμη αλλά όχι τόσο στην τακτική. Πιστεύω θα μπει πολύ δυναμικά και θα προσπαθήσει να διεκδικήσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και στα δύο ματς. Βέβαια, η διακοπή δεν θα είναι υπέρ της καθώς το πρώτο επίσημο ματς με την επιστροφή, είναι ο ΠΑΟΚ»

  • Τι πρέπει να προσέξει για να μην κινδυνέψει ο Δικέφαλος;

«Είναι δεδομένο πως θα μπει δυνατά. Αυτή είναι η φιλοσοφία της ομάδας. Θα κυνηγήσει να πάρει το ματς και θα μπει με ότι πιο δυνατό διαθέτει. Θα πάει το ματς στη δύναμη αλλά και στην ταχύτητα. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προσέξει πολύ την ορμή αλλά και την διάρκεια. Επίσης, να δώσει έμφαση στα στημένα, καθώς στη Μίντιλαντ τα δουλεύουν αρκετά και ρίχνουν το βάρος τους σε αυτά.»

  • Ποια πιστεύεις πως είναι τα σημεία που θα πρέπει να χτυπήσει;

«Οι αντεπιθέσεις είναι το κύριο χαρακτηριστικό. Πρέπει ο ΠΑΟΚ να κάνει ξαφνικές αντεπιθέσεις και να πιάνει τον ύπνο την άμυνα των Δανών. Εφόσον χτυπάει και είναι συγκεντρωμένος και σοβαρός, θα προκριθεί στην επόμενη φάση»

  • Το κλειδί για να έρθει η πρόκριση και αν είναι φαβορί ο ΠΑΟΚ;

«Ένα καλό αποτέλεσμα στην Δανία. Αυτό χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να προκριθεί. Να πάει για την πρόκριση στην Τούμπα όπου με τους οπαδούς του στο πλάι του, θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση. Τον θεωρώ φαβορί καθώς καθώς έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και αν είναι σοβαρός, μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση με μεγάλη ευκολία. Φυσικά, πρέπει να περάσει ώστε να φέρει και βαθμούς στην Ελλάδα.»

9fe5a8cd4263b13449cab939944722a0_XL.jpg

  • Ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής που θα πρέπει να «σβήσει» ο ΠΑΟΚ και γιατί;

«Ο Εβάντερ ξεκάθαρα. Είναι ένα παιδί που έχει δουλέψει πάρα πολύ και δικαίως είναι το καλύτερο στοιχείο της. Οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι είναι «τεμπέληδες» και έχουν το ταλέντο τους. Ο συγκεκριμένος, ήρθε έτσι στη Δανία αλλά αποφάσισε να δουλέψει όσο περισσότερο γίνεται. Από 10άρι που ήταν, τώρα μπορεί να παίξει τόσο ως 8άρι όσο και ως 6άρι. Μιλάμε για ένα εξαιρετικό πόδι, απίθανος στο κάθετο παιχνίδι και κάνει γενικά την διαφορά.»

  • Πως σου φαίνεται η φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ;

«Ήταν καλός στην Ευρώπη. Πήρε τα ματς που ήθελε και δίκαια προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Στο πρωτάθλημα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Νομίζω όλα αφορούν το ζήτημα της ψυχολογίας. Είναι μαζεμένα τα ματς και αν σου ξεφύγει το ένα, τα παίρνει η μπάλα όλα μαζί. Έχει αυξηθεί και η διαφορά από την κορυφή και τα πράγματα είναι λίγο περίεργα.»


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0