Face to Face

Ο Αντώνης Μήνου στο BN Sports για το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: «Έχει το προβάδισμα η Ένωση – Ο Παναθηναϊκός σαν τον πρώτο έρωτα, η ΑΕΚ ήταν η «Ιθάκη» μου»

Ο Αντώνης Μήνου στο BN Sports για το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: «Έχει το προβάδισμα η Ένωση – Ο Παναθηναϊκός σαν τον πρώτο έρωτα, η ΑΕΚ ήταν η «Ιθάκη» μου»

Η ώρα του αθηναϊκού ντέρμπι, έφτασε. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Superleague 1. Ο Αντώνης Μήνου έχει τιμήσει τη φανέλα και των δύο μονομάχων και αναφέρθηκε αποκλειστικά στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη για το σημερινό (5/12) ντέρμπι.

Το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό συλλέγει πάντα τα βλέμματα πάνω του. Ματς μοιρασμένο και πάντα με θέαμα και γκολ. Ωστόσο, το φετινό είναι διαφορετικό. Το «τριφύλλι» ψάχνει τα πατήματά του αλλά έχει δείξει την αδυναμία που έχει στα εκτός έδρας, σε αντίθεση με την ΑΕΚ, η οποία μπορεί να έχασε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά αντέδρασε απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και την Κηφισιά.

Οι δύο ομάδες έχουν «μοιραστεί» αρκετούς ποδοσφαιριστές και ένας από αυτούς είναι και ο Αντώνης Μήνου. Ο άλλοτε διεθνής τερματοφύλακας μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για το εν λόγο ντέρμπι και στάθηκε στη φετινή κατάσταση των δύο ομάδων. Το προβάδισμα της ΑΕΚ, η μεσοεπιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού και τα όσα έζησε με τα χρώματα των δύο ομάδων.

Αναλυτικά είπε:

  • Τι περιμένετε να δείτε στο σημερινό ντέρμπι;

«Περιμένω καλό θέαμα και ένα ήσυχο ματς. Ελπίζω να μην δούμε όσα έγιναν στην Τούμπα και στο ματς με τον ΠΑΟΚ, καθώς όλα δείχνουν πως πάμε για νέο κλείσιμο των γηπέδων. Για αυτό, ο κόσμος πρέπει να χαρεί το παιχνίδι και από άποψη θεάματος, ελπίζουμε να δούμε ένα όμορφο ματς. Σίγουρα, είναι νωρίς για να κρίνει βαθμολογικά την επόμενη μέρα, την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει πάρει την διαφορά, όμως τέτοια ματς έχουν και ψυχολογικό κίνητρο. Κάθε μία θα παίξει με τις δυνατότητες της.»

  • Τι σημαίνει αυτό το ματς για κάθε ομάδα;

«Εκτός από το βαθμολογικό, υπάρχει και το θέμα ψυχολογίας. Όποια κερδίσει θα έχει και καλύτερη διαχείριση για την συνέχεια. Θα ανέβει η ψυχολογία και θα δώσει αυτοπεποίθηση. Τα ντέρμπι πάντα δίνουν. Ωστόσο, η διαφορά με εμάς τότε, είναι πως εμείς το ζούσαμε. Τώρα, με τόσους ξένους, υπάρχει ένα καλό και ένα κακό. Το καλό είναι πως δεν πιέζονται επειδή δεν ξέρουν την σημασία και ταυτόχρονα, αυτό είναι κακό γιατί δεν δίνουν το 100%. Το βλέπουν τελείως επαγγελματικά.»

  • Υπάρχει φαβορί και γιατί;

«Έχει ένα προβάδισμα η ΑΕΚ αυτή την στιγμή. Η κατάσταση της αυτή τη στιγμή σε συνδυασμό με την έδρα, την χρίζουν φαβορί. Βέβαια και ο Παναθηναϊκός είναι δυνατός φέτος αλλά δεν έχει το βάθος στο ρόστερ για να βρει ποιοτικές λύσεις από τον πάγκο. Φυσικά, σε ντέρμπι δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, οπότε όλα είναι ανοιχτά»

  • Ποιο είναι το κλειδί της νίκης για κάθε ομάδα;

«Η συνολική λειτουργία των δύο ομάδων. Η ποιότητα στην μεσοεπιθετική γραμμή των δύο ομάδων είναι τεράστια. Εκεί θα παιχτεί το ματς. Ποια από τις δύο θα βρίσκεται σε καλύτερη μέρα και θα εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες της. Ουσιαστικά, όποια επιβληθεί.»

  • Όσο για εσάς, ποια ήταν τα συναισθήματά σας όταν σας προσέγγισε ο Παναθηναϊκός;

«Πήγαινα στην κορυφαία ομάδα της Ελλάδας. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε την μορφή που έχει τώρα. Ήταν το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή και ήταν απίθανο συναίσθημα. Παρά τα όσα έγιναν, κρατάω μόνο τα θετικά φυσικά. Τα ωραία που πέρασα αυτά τα έξι χρόνια. Είναι διαφορετικό να υποστηρίζεις μία ομάδα και διαφορετικό να παίζεις σε αυτή. Βάζεις το συναίσθημα στην άκρη και το κοιτάς επαγγελματικά. Αυτό που με χαροποιεί είναι πως μετά από τόσα χρόνια, βλέπω τους οπαδούς των ομάδων που έπαιξα και με ξέρουν, μου λένε μπράβο για τότε κλπ. Αυτό είναι που με ικανοποιεί.»

2678866.jpg

  • Παίξατε εκεί για μία 6ετία, τι αναμνήσεις έχετε;

«Ήταν δύσκολα χρόνια. Υπήρχαν αρκετά εξωαγωνιστικά προβλήματα στον Παναθηναϊκό και δεν καταξιώθηκα όσο θα έπρεπε και άξιζα. Ήταν και ο Σαργκάνης μαζί τότε, οπότε καταλαβαίνεις πως είχα δεύτερο ρόλο. Πήρα αυτό που ήθελα από τον Παναθηναϊκό αλλά με στεναχωρούσε που έπαιζε τρία-τέσσερα παιχνίδια μαζί και μετά πάλι πάγκο. Με επηρέαζε ψυχολογικά και δεν είχαν σταθερή θέση στα καρέ. Γενικά υπήρχε περίεργη κριτική προς το πρόσωπό μου και δεν είναι όπως σήμερα που κάποιος μπορεί να ξέρει τι έγινε στο ματς.»

  • Πως προέκυψε η μεταγραφή στην ΑΕΚ;

«Όπως προείπα, η κριτική ήταν μεγάλη χωρίς να είναι απαραίτητα βάσιμη. Αυτό με κούρασε. Μία έπαιζα, μία όχι και η κριτική συνεχιζόταν. Έτσι ζήτησα από την ομάδα να με αποδεσμεύσει παρότι είχα συμβόλαιο για άλλα τέσσερα χρόνια. Έτσι έμεινε ελεύθερος και η ΑΕΚ με προσέγγισε με τον καλύτερο τρόπο για να υπογράψω εκεί. Πήρα αυτοπεποίθηση στην Ένωση και καθιερώθηκα ως βασικός. Βρήκα αυτό που ήθελα. Την «Ιθάκη» μου»

2775386.jpg

  • Τι θυμάστε έντονα από την παρουσία σας στην Ένωση;

«Τα πρωταθλήματα. Και τα δύο. Είχαμε εξαιρετική ομάδα τότε και δεν υπήρχε αμφιβολία αν αξίζαμε τους τίτλους. Το δείχναμε στον αγωνιστικό χώρο και παίζαμε ωραίο, θεαματικό ποδόσφαιρο. Βγήκαμε Ευρώπη, λειτουργούσαμε εξαιρετικά μέσα στον σύλλογο και γενικά είχαμε την καλύτερη ομάδα εκείνη την περίοδο»

  • Με ποια δεθήκατε περισσότερο και γιατί;

«Κοίτα, ο Παναθηναϊκός για εμένα είναι σαν την πρώτη σου κοπέλα. Τον πρώτο σου έρωτα. Μπορεί να χωρίσεις, μπορεί να τελειώσει άσχημα ή να βρεις κάτι άλλο μετά, αλλά παραμένει στο μυαλό σου. Έτσι και ο Παναθηναϊκός για εμένα. Μπορεί να έγιναν αρκετά πράγματα αλλά παραμένει μέσα μου και έχει διαφορά. Στην ΑΕΚ υπήρχε πολύ καλή οργάνωση, ήταν εξαιρετικό σύνολο, ο κόσμος με αγκάλιασε και μέχρι σήμερα με επευφημεί αλλά βάζουμε το παραπάνω «αλλά». Να πως στην ΑΕΚ έμεινα περισσότερα χρόνια, καθώς μετά μπήκα στο προπονητικό τιμ και κατάλαβα τι εστί ο λαός της. Οι διαφορές με εκείνον του Παναθηναϊκού είναι πως είναι πιο… οικογένεια. Τουλάχιστον τότε. Του Παναθηναϊκού είχαν πιο πολλές απαιτήσεις.»

2682202.jpg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0