Face to Face

Ο Γιάννης Ταουσιάνης στο BN Sports: «Η Superleague 2 δεν έχει τον ανάλογο σεβασμό – Στόχος του Λεβαδειακού να πρωταγωνιστεί με δικά του παιδιά»

Ο Γιάννης Ταουσιάνης στο BN Sports: «Η Superleague 2 δεν έχει τον ανάλογο σεβασμό – Στόχος του Λεβαδειακού να πρωταγωνιστεί με δικά του παιδιά»

Η επιστροφή του Λεβαδειακού στην πρώτη κατηγορία περνάει από τα δικά του χέρια. Ο Γιάννης Ταουσιάνης μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη για τους στόχους του φετινού Λεβαδειακού, τα ματς με τον Ολυμπιακό αλλά και την κατάσταση στην Superleague 2.

Πρόκειται για τα φαβορί της φετινής σεζόν για την άνοδο στην Superleague 1. Πέρσι, ο Λεβαδειακός έφτασε κοντά σε αυτό. Όμως, ο Ιωνικός ήταν εκείνος που πήρε την απευθείας άνοδο και η Ξάνθη τη θέση στα μπαράζ. Φέτος, η ομάδα της Λιβαδειάς είναι ανανεωμένη και σαφώς πιο έτοιμη για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Στο τιμόνι της, βρίσκεται ο Γιάννης Ταουσιάνης. Ο άνθρωπος που έφτασε εξίσου κοντά στο να ανεβάσει τον Εργοτέλη στην πρώτη κατηγορία, είναι έτοιμος για μία τρίτη και… φαρμακερή προσπάθεια για να τα καταφέρει. Αυτή τη φορά, στα ηνία των Βοιωτών. Ο ίδιος, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για τους προσωπικούς αλλά και ομαδικούς στόχους που έχει για αυτή τη σεζόν.

Τα δεδομένα για το πρωτάθλημα αλλά και η μεγάλη μάχη στο κύπελλο απέναντι στον Ολυμπιακόστο πλαίσιο της φάσης των «16». Παράλληλα, δεν δίστασε να αναφερθεί στον τρόπο οργάνωσης της Superleague 2 αλλά και στις περιπτώσεις των νέων ποδοσφαιριστών, μεταξύ αυτών και ο Γιώργος Νίκας.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΠΑΝΟΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Αναλυτικά είπε:

  • Πως αισθάνεστε που φέτος είστε προπονητής στον Λεβαδειακό και τι στόχους έχετε προσωπικά;

«Αισθάνομαι οικειωμένος που πήρα την απόφαση να έρθω στον Λεβαδειακό. Πιστεύω πως πολλοί προπονητές θα ήθελα να βρίσκονται στη θέση αυτή και να ηγούνται την ομάδα. Και για την ιστορία του αλλά και για τις δυνατότητες που δίνει σε κάθε προπονητή να εργαστεί εδώ. Είναι μία ομάδα που έχει πάντα υψηλούς στόχους και με τις κατάλληλες προϋποθέσεις θα τις κυνηγήσει»

  • Γενικά είστε ένας προπονητής που έχετε αρκετή εμπειρία από Β’ Εθνική. Μέσα από τα δικά σας μάτια, τι ξεχωριστό έχει η συγκεκριμένη κατηγορία;

«Βρίσκομαι για τρίτη χρονιά σε αυτή τη κατηγορία και αυτό που την κάνει συναρπαστική είναι ο ανταγωνισμός που έχει. Είναι μία κατηγορία που υπάρχει τρομερό ενδιαφέρον και παιχνίδια που κρίνονται στην λεπτομέρεια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως οι ομάδες δεν έχουν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους. Φυσικά, υπάρχουν και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές και μεγάλες ομάδες»

  • Ο Λεβαδειακός φέτος σαν ομάδα, τι στόχους έχει;

«Ο Λεβαδειακός είναι στις σκέψεις των περισσοτέρων ως μία ομάδα Superleague 1. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, έχει βάλει υψηλούς στόχους. Είναι ξεκάθαρο πως μας ενδιαφέρει η κατάκτηση της 1ης θέσης και η διεκδίκηση της ανόδου μέσω των μπαράζ. Θεωρώ πως έχουμε ένα σύνολο και μία οργάνωση που μπορεί να υποστηρίξει τους συγκεκριμένους στόχους αλλά φυσικά, δεν είμαστε μόνοι. Υπάρχουν και άλλες ομάδες με ανάλογο στόχο και καλά ρόστερ»

  • Όταν σας ήρθε η πρόταση το καλοκαίρι για να αναλάβετε τον Λεβαδειακό, ποιες ήταν οι πρώτες σας σκέψεις;

«Σκεφτόμουν πως αυτά που έχω ως προπονητικές ιδέες, μπορούν κάλλιστα να ταιριάξουν με αυτές του Λεβαδειακού για τους λόγους που προείπα. Μου έδωσε πολύ καλές προϋποθέσεις για να τις εφαρμόσω αλλά και να τις εξελίξω και έτσι δέχθηκε να συνεχίσω εδώ»

  • Στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας κληρωθήκατε με τον Ολυμπιακό. Πως θα προσεγγίσετε αυτό το ματς και ποιος ο στόχος σας;

«Καταρχάς, το γεγονός πως έχουμε αποκλείσει τρεις ομάδες, με τελευταία τον Αστέρα Τρίπολης της Superleague 1 και το γεγονός πως παίζουμε απέναντι στον Ολυμπιακό, είναι από μόνο του μία διάκριση. Είναι δύο παιχνίδια που θέλουμε να τα ζήσουμε κάθε στιγμή. Ο σκοπός μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να βγάλουμε τα στοιχεία που έχουμε ως ομάδα και πόσο εφαρμογή θα μπορούν να έχουν με ομάδες τέτοιου επιπέδου. Φυσικά, θα διεκδικήσουμε οτιδήποτε μας αναλογεί από αυτά τα ματς»

  • Τι ξεχωρίζετε από τον φετινό Ολυμπιακό μέχρι τώρα;

«Μιλάμε για τον πρωταθλητή Ελλάδας αρχικά. Όλες τις χρονιές, είναι μία ομάδα με εξαιρετικές βάσεις. Μία ομάδα που έχει κατακτήσει δίκαια τίτλους και δίκαια φέτος έχει τέτοιο προβάδισμα. Αυτό ενισχύεται από την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού σε σχέση με τους αντιπάλους του. Εκτός από την ποιότητα που έχει η ομάδα, φέτος είναι αρκετά κυνική. Εκεί είναι διαφορά με άλλα χρόνια. Και βέβαια, έχει και έναν προπονητή που ξέρει την ομάδα του και τους παίκτες του»

  • Από την Superleague1, τι σας έχει κάνει εντύπωση φέτος από αυτά που έχετε δει;

«Μου αρέσει οι ομάδες που δεν βρίσκονται στο λεγόμενο Big-5, είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές απέναντι σε εκείνες που βρίσκονται. Δηλαδή ο ΟΦΗ, ο Βόλος, ο ΠΑΣ Γιάννενα. Δεν θέλω να αδικώ και κάποια ομάδα. Ακόμη και ο Ιωνικός που είναι νεοφώτιστος, κοντράρει στα ίσια τους πάντες και βγάζει ένα εξαιρετικό σύνολο με πίστη στο πλάνο του»

  • Στο ρόστερ σας έχετε αρκετούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές αλλά ο Γιώργος Νίκας έχει κάνει την διαφορά. Πείτε μας λίγα πράγματα για εκείνον;

«Είναι ένας ποδοσφαιριστής που είχα ξεχωρίσει από πέρσι που τον είχα αντίπαλο. Έχει πλούσια ποδοσφαιρικά και αθλητικά προσόντα που βγαίνουν στο γήπεδο. Είναι σε τέτοιο επίπεδο που μπορούν να τον βοηθήσουν να κάνει το επόμενο βήμα. Εννοείται να δουλεύει καθημερινά και να γίνει καλύτερος για την επόμενη μέρα. Έχει τρομερά προσόντα»

  • Σαν φιλοσοφία, ο Λεβαδειακός έχει στόχο να προωθήσει τα νέα παιδιά;

«Πέρα από τον Νίκα, είναι οι Λιάγκας, Βήχος, Τσάπρας. Αναφέρομαι σε αυτά τα παιδιά γιατί προέρχονται από τα σπλάχνα του Λεβαδειακού. Μέσα στους στόχους της ομάδας και της φιλοσοφίας, είναι να πρωταγωνιστεί. Αν το κάνει, με πρωταγωνιστές τα δικά του παιδιά, τον κάνει διπλά χαρούμενο. Όταν μία ομάδα έχει υψηλούς στόχους και στο ρόστερ διαθέτει παιδιά με τέτοιο ταλέντο και αγωνίζονται στο βασικό σχήμα. Αυτό μεταφράζεται στο πόσο πιστεύουμε σε αυτά»

  • Πως σκιαγραφείτε εσείς προσωπικά, την φετινή Superleague 2 στο ξεκίνημά της;

«Είναι 100% ανταγωνιστική. Κάθε πρωτάθλημα είναι αλλά και η συγκεκριμένη κατηγορία θα είναι σίγουρα. Όπως σας είπα, υπάρχουν αρκετές ομάδες με καλά ρόστερ και κοντινές αποστάσεις σε ποιότητα. Μιλάμε για μία ανταγωνιστική κατηγορία και όλα κρίνονται στην λεπτομέρεια. Για αυτό που έχω ενδοιασμό, είναι η ποιότητα των παιχνιδιών. Όχι γιατί δεν υπάρχουν καλές ομάδες αλλά λόγω των κακών αγωνιστικών χώρων. Είναι άδικο για την κατηγορία γιατί την υποβιβάζει»

  • Πόσο σας επηρέασε το γεγονός πως το πρωτάθλημα καθυστέρησε τόσο πολύ να ξεκινήσει;

«Όλη η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις, είναι πάνω σε αυτό ακριβώς το γεγονός. Η ένταση, ο τρόπος προπονήσεων. Όλες οι ομάδες είχαν ένα μεγάλο μεταβατικό στάδιο. Σχεδόν 3,5 μήνες προπονήσεων, είναι κάτι που σε ωθεί να κάνει έναν ορθολογικό προγραμματισμό. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί οι ποδοσφαιριστές έχουν επιβαρυνθεί με πολλές προπονήσεις. Οι ομάδες ακόμα θέλουν κάποιες αγωνιστικές για να στρώσουν. Να δούμε την πραγματική τους εικόνα. Γενικά, η δεύτερη κατηγορία στην χώρα μας, δεν έχει τον ανάλογο σεβασμό που θα έπρεπε να έχει. Από τους φορείς κυρίως. Υπάρχει ένα παράπονο, πως δεν βρισκόμαστε σε μία καλά δομημένη και οργανωμένη κατηγορία σε σχέση με την Superleague 1. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας. Όχι σε ποιότητα αλλά σε οργάνωση.»

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΠΑΝΟΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0