Face to Face

Ο Στέλιος Κόκοβας στο BN Sports για το Σλόβαν Μπρατισλάβας – ΠΑΟΚ: «Μπορεί τη νίκη ο Δικέφαλος - Προσοχή στις αντεπιθέσεις»

Ο Στέλιος Κόκοβας στο BN Sports για το Σλόβαν Μπρατισλάβας – ΠΑΟΚ: «Μπορεί τη νίκη ο Δικέφαλος - Προσοχή στις αντεπιθέσεις»

Παιχνίδι που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το ευρωπαϊκό μέλλον του ΠΑΟΚ είναι αυτό κόντρα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας στην Σλοβακία και ο Στέλιος Κόκοβας μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη για το τι θα πρέπει να προσέξει ο Δικέφαλος.

Το βράδυ της Πέμπτης, δεν κρίνεται το μέλλον μόνο του Ολυμπιακού στην Ευρώπη αλλά και του ΠΑΟΚ, καθώς στις 19:45 φιλοξενείται στην Μπρατισλάβα από την τοπική Σλόβαν με στόχο τη νίκη και την κατάληψη της 2ης θέσης του ομίλου στο Europa Conference League. Η αποστολή του Δικεφάλου δεν είναι εύκολη αλλά ούτε και δύσκολη βάση της δυναμικής, με τους τρεις βαθμούς να είναι μονόδρομος.

Στην Σλοβακία αγωνίζονται αρκετά ελληνόπουλα, τα οποία χαράζουν τον δικό τους ξεχωριστό δρόμο. Ένα από αυτά είναι και ο Στέλιος Κόκοβας. Πρόκειται για τον 20χρονο αριστεροπόδαρο μπακ της Ποχρόνιε, στην οποία αγωνίζεται ως δανεικός από την Καρβίνα της Τσεχίας και έχει ήδη εντυπωσιάσει στο τοπικό πρωτάθλημα. Ο άλλοτε άσος της Μπόχουμ, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ, για την οποία έκανε λόγο για μία δυνατή ομάδα.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην επιθετικότητα της Σλόβαν αλλά και τις παγίδες που κρύβει στις αντεπιθέσεις της. Ποιοι παίκτες είναι κίνδυνος, που θα χτυπήσει ο ΠΑΟΚ και αν μπορεί να προκριθεί.

Αναλυτικά είπε:

  • Ποια είναι η Σλόβαν στο αγωνιστικό κομμάτι;

«Η Σλόβαν αγωνιστικά είναι μια ομάδα αρκετά πειθαρχημένη, της αρέσει κυρίως να παίζει μεσοεπιθετικά, κάτι το οποίο φέρνει κενά στην άμυνα της και πρέπει να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ!»

  • Τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ για να μην κινδυνέψει;

«Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός κυρίως στις κόντρα αντεπιθέσεις κάτι στο οποίο ο προπονητής και παίχτες της Σλόβαν δίνουν πολύ μεγάλη βαρύτητα! Παίζουν κυρίως από τις πλευρές τους καθώς διαθέτουν πολύ ποιοτικούς και γρήγορους εξτρέμ! Είναι η κύρια πηγή κινδύνου»

  • Ποιοι ποδοσφαιριστές της Σλόβαν είναι ο άμεσος κίνδυνος;

«Οι παίκτες που θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη σημασία ο ΠΑΟΚ είναι ο Χέντι, Ζρμχαλ, Βάις και Γκριν! Είναι η επιθετική συνήθως τετράδα η οποία αν βρει χώρους μπορεί εύκολα να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες για γκολ!

Ζρμχαλ και Βάις είναι κυρίως οι οργανωτές των φάσεων καθώς διαθέτουν υψηλή ποιότητα και πολύ καλή αντίληψη χώρου και οι Χέντρι-Γκριν είναι δυο πολύ δυνατά και ψηλά κορμιά οι οποίοι αν βρουν χώρο στην περιοχή θα σου κάνουν την μεγάλη ζημιά!»

fk_pohronie_stelios-kokovas_prichod.jpg

  • Πιστεύεις πως υπάρχει φαβορί στο συγκεκριμένο ματς;

«Θεωρώ πως φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ αλλά όταν το παιχνίδι γίνεται σε μια τόσο δυνατή έδρα και οι δυο ομάδες ισοβαθμούν το αποτέλεσμα πιστεύω θα κριθεί στις λεπτομέρειες!»

  • Τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να φύγει νικητής;

«Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχει συγκέντρωση και υπομονή στο παιχνίδι του καθώς θα είναι ένας αγώνας κλειστός κυρίως στο πρώτο μέρος. Από την άλλη, όταν θα του δοθούν οι ευκαιρίες αντεπίθεσης εκεί θα πρέπει να είναι ουσιαστικός και να τελειώσει τις φάσεις υποδειγματικά! Αυτά θα είναι το κλειδί για τους 3 πόντους!»

  • Ποιες είναι οι διαφορές του σλοβακικού και του ελληνικού ποδοσφαίρου και πως αισθάνεσαι εκεί;

«Τα πρωταθλήματα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Σλοβακία έχουν εντελώς διαφορετικό στυλ παιχνιδιού! Το ποδόσφαιρο και οι παίχτες στην Ελλάδα διαθέτουν περισσότερη ποιότητα και ηρεμία στο παιχνίδι τους σε αντίθεση με τους Σλοβάκους οι οποίοι διαθέτουν  περισσότερα τρεξίματα και μαχητικότητα!

Η εμπειρία μου μέχρι τώρα στην Σλοβακία είναι άκρως θετική καθώς η ομάδα μου δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη και πιστεύω πως για ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας το πρωτάθλημα τους είναι ένα πολύ καλό επίπεδο να εξελιχθείς και να κάνεις το επόμενο βήμα στην καριέρα σου!»

E_MIfjGXoAEU-n1.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0