Face to Face

Ο Ίσαμ Κανίς στο BN Sports: «Μίλαγα δύο χρόνια με τον Πανσερραϊκό και ήταν εύκολο να έρθω – Όλα τα χρωστάω στους γονείς μου»

Ο Ίσαμ Κανίς στο BN Sports: «Μίλαγα δύο χρόνια με τον Πανσερραϊκό και ήταν εύκολο να έρθω – Όλα τα χρωστάω στους γονείς μου»

Από τα διαμάντια που έχουν ήδη λάμψει στην Superleague 2 με τα χρώματα του Πανσερραϊκού. Ο Ίσαμ Κανίς κάνει την Ελλάδα να τον προσέξει και ανοίχτηκε αποκλειστικά στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη για την ποδοσφαιρική πορεία μέχρι εδώ.

Η Superleague 2 ξεκίνησε με αρκετή καθυστέρηση και… πανικό, όμως κανείς δεν μπορεί να μην προσέξει τις ιδιαίτερες περιπτώσεις του κρύβει μέσα της. Ποδοσφαιριστές με πλούσιο ταλέντο, που ψάχνουν την στιγμή της αναγνώρισης και του επόμενου βήματος στην καριέρα τους. Μπορεί να μην είναι εύκολο μέσα σε τόσες ομάδες να αναγνωρίσουμε κάθε σπιθαμή ποιότητας, όμως είναι κάποιοι που καταφέρνουν να τραβήξουν την προσοχή από μόνοι τους.

Ο Ίσαμ Κανίς είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις. Ένας ποδοσφαιριστής που ψάχνει την «Ιθάκη» του και οι Σέρρες, αποδείχτηκαν το κατάλληλο μέρος. Από τις πρώτες τρεις αγωνιστικές, έχει κάνει όλη τη χώρα, να γυρίσει το βλέμμα της στο πρόσωπό του. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός του Πανσερραϊκού μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για την πορεία του μέχρι εδώ, τις δυσκολίες αλλά και τα συναισθήματά του στην Ελλάδα.

Τα τέσσερα γκολ σε τρία παιχνίδια, οι στόχοι της ομάδας αλλά και εκείνοι που του κάνουν «κλικ» από την πρώτη κατηγορία.

Αναλυτικά είπε:

  • Πως ξεκίνησε η πορεία στο ποδόσφαιρο;

«Ξεκίνησα χάρη στον πατέρα μου. Όταν ήμουν παιδί, ήμουν περιτριγυρισμένος από μπάλες στο σπίτι και ένα απόγευμα στο πάρκο, αφού είχα παίξει με μερικά παιδιά, με είδε ένας σκάουτερ της Μίλαν και είπε στον μπαμπά μου ότι έπρεπε να με γράψει σε μια σχολή ποδοσφαίρου αμέσως. Έτσι από τότε δεν ήμουν ποτέ ξανά εκτός του ποδοσφαίρου. Έγινε τρόπος ζωής. Ακόμα και τώρα που είμαι στον καναπέ μου αρέσει να κρατάω μια μπάλα σε επαφή μαζί μου»

  • Θυμάσαι κάποια ιστορία από τότε που ήσουν μικρός στο ποδόσφαιρο;

«Έχω πολλές καλές αναμνήσεις... αλλά η καλύτερη είναι όταν ήμουν 16 χρονών και ήμουν στην επιλογές της πρώτης ομάδας και την ημέρα του αγώνα ο διευθυντής της πρώτης ομάδας και ο πρόεδρος ήρθαν να μας δουν και εγώ ήθελα να τους δείξω ποιος ήμουν. Οπότε όταν τελείωσα το ζέσταμα πήγα στον διευθυντή και του είπα ότι σήμερα θα παίξω ένα απίστευτο παιχνίδι και θα κάνω χατ-τρικ... με κοίταξε και μου είπε ότι αν κάνεις αυτό που μου είπες, από αύριο θα είσαι στην πρώτη ομάδα. Ήταν η ευκαιρία μου να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής... μετά από 30 λεπτά ήμασταν 3-0 και πέτυχα χατ-τρικ. Την επόμενη μέρα πήγα στην προπόνηση και ο προπονητής της Κ21 μου είπε ότι δεν θα είμαι άλλο μαζί τους γιατί μετά από εκείνο το παιχνίδι ήμουν πρώτη ομάδα. Ήταν μεγάλη συγκίνηση γιατί μου επέτρεψαν να κάνω το επαγγελματικό μου ντεμπούτο και θα τους είμαι πάντα ευγνώμων»

  • Τι σημαίνει για εσένα το ποδόσφαιρο;

«Δεν νομίζω πως μπορώ να βρω λόγια. Δεν υπάρχουν τα κατάλληλα για να τα εκφράσω. Είναι κάτι που με κάνει να νιώθω πάντα ζωντανός και έχει γίνει τρόπος ζωής το ποδόσφαιρο»

  • Έχει παίξει σε Ιταλία και Ελβετία. Σε ποια χώρα έχει καλύτερες αναμνήσεις και γιατί;

«Ναι, έχω παίξει και στην Ιταλία και στην Ελβετία. Η εμπειρία του Κούνεο είναι αυτή που με έκανε να μεγαλώσω εντός και εκτός γηπέδου, αλλά είμαι χαρούμενος που είμαι εκτός Ιταλίας. Τώρα θα ξεκινήσει μια νέα καριέρα για μένα και ελπίζω με πολλές ικανοποιήσεις»

  • Πως ήρθες στην Ελλάδα και πως ένιωσες όταν δέχθηκες πρόταση;

«Ευχαριστώ τον κύριο Απόστολο Λιβανό με τον οποίο είμαι πολύ κοντά. Είναι μεγάλος γνώστης του ποδοσφαίρου και να σκεφτείς ότι μιλούσαμε δύο χρόνια και όταν κατέρρευσαν όλα την πρώτη φορά του υποσχέθηκα ότι θα έρθω μια μέρα. Ένα χρόνο μετά όλα έγιναν πραγματικότητα και ήταν εύκολο να επιλέξω τον Πανσερραϊκό γιατί είναι ιστορικός σύλλογος και το έργο είναι πολύ ωραίο. Ξεκινώντας από το νέο γήπεδο και τη φιλοδοξία του διευθυντή, του προέδρου και του προπονητή. Είναι υπέροχοι άνθρωποι και ικανοί να κάνουν ποδόσφαιρο. Τους ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη που μου έδωσαν πριν έρθω και που μου δίνουν τώρα»

  • Πως είναι η παραμονή σου στην Ελλάδα;

«Πολύ. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και αυτό είναι το πρόβλημα που είχα τα τελευταία χρόνια. Ότι στις ομάδες που έπαιξα στην Ιταλία δεν έζησα πλήρως την εμπειρία για διάφορους λόγους. Εδώ είμαι πολύ καλά... Μου αρέσει πολύ η νοοτροπία των ανθρώπων εδώ στην Ελλάδα και είναι παρόμοια με τη δική μου. Η ομάδα είναι δυνατή... είμαστε δυνατοί. Η δύναμή μας είναι ο όμιλος, ο προπονητής από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας επέμενε στο ότι είμαστε οικογένεια και ότι πρέπει να τα δίνουμε όλα ο ένας για τον άλλον. Σήμερα, πέντε μήνες μετά, μπορώ να σας πω ότι είμαστε μια μεγάλη οικογένεια που θα κάνει σπουδαία πράγματα. Οι ιδέες του προπονητή είναι ωραίες και είναι ένας φανταστικός προπονητής που προορίζεται να κάνει μια φανταστική καριέρα»

3319850_1.jpg

  • Έχεις ξεκινήσει τρομερά τη σεζόν. Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

«Πρέπει να συνεχίσω έτσι και να δίνω όλο και περισσότερα. Αυτό το ξεκίνημα που έχω, είναι χάρη στις ιδέες του προπονητή και στους συμπαίκτες μου... Χωρίς αυτούς δεν θα είχα κάνει τίποτα. Δεν έχω προσωπικούς στόχους, με ενδιαφέρει ο στόχος της ομάδας που είναι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, μετά τον Απρίλιο θα δούμε που θα είμαστε»

  • Ποιο είναι το μυστικό που σκοράρει τόσο συχνά;

«Δεν έχω κανένα μυστικό. Δεν είχα ποτέ συνέχεια γκολ στην καριέρα μου και αυτό είναι που με κράτησε πίσω από το να παίξω στη Serie A. Τώρα που όλα πάνε καλά, θέλω να συνεχίσω έτσι και να σκέφτομαι μεγάλα πράγματα»

  • Ποια είναι η ομάδα που ονειρεύεσαι να παίξεις;

«Ακολουθώ το ποδόσφαιρο γενικότερα. Μου αρέσει να παρακολουθώ όλα τα παιχνίδια σε όλα τα πρωταθλήματα. Στο σπίτι είμαστε όλοι οπαδοί της Μίλαν αλλά παρακολουθώ τα πάντα. Μου αρέσει να βλέπω καλό ποδόσφαιρο.»

  • Έχει ξεχωρίσει κάποια ομάδα από την πρώτη κατηγορία;

«Ναι. Αρχίζω να βλέπω αγώνες της Superleague. Το επίπεδο εδώ στην Ελλάδα σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία είναι υψηλό και πολύ έντονο. Οι αγώνες δεν είναι τετριμμένοι και προβλέψιμοι, αλλά κάθε παιχνίδι πρέπει να παίζεται σαν να είναι το τελευταίο. Παρακολουθώ με μεγάλη χαρά τους αγώνες του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.»

  • Σε έχει βοηθήσει το ποδόσφαιρο στην προσωπική σου ζωή;

«Το ποδόσφαιρο με έχει βοηθήσει με πολλούς τρόπους, αλλά όπου το ποδόσφαιρο δεν με βοήθησε, η οικογένειά μου έχει βοηθήσει. Τους χρωστάω τα πάντα και ελπίζω μια μέρα να τους δώσω ένα καλό μέλλον. Είναι το παράδειγμά μου κάθε μέρα»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0