Face to Face

Ο Μιχάλης Βλάχος στο BN Sports για το ΑΕΚ-Ολυμπιακός: «Όλα είναι ανοιχτά σε τέτοια ντέρμπι – Ήταν όνειρο ζωής να αγωνιστώ στην Ένωση»

Ο Μιχάλης Βλάχος στο BN Sports για το ΑΕΚ-Ολυμπιακός: «Όλα είναι ανοιχτά σε τέτοια ντέρμπι – Ήταν όνειρο ζωής να αγωνιστώ στην Ένωση»

Από τα μεγαλύτερα ντέρμπι της φετινής σεζόν, είναι αναμφίβολα το ΑΕΚ-Ολυμπιακός και ο παλαίμαχος των δύο ομάδων, Μιχάλης Βλάχος, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη για όσα περιμένει να δει από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Σχετικά Άρθρα

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. ΑΕΚ και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους για 10η αγωνιστική της Superleague 1, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας και να ψάχνουν μόνο το «χρυσό» τρίποντο. Η ιστορία τους, είναι γεμάτη γκολ και θέαμα, ειδικά στα παιχνίδια με γηπεδούχο την ΑΕΚ. Ωστόσο, οι δύο σύλλογοι έχουν μοιραστεί αρκετούς ποδοσφαιριστές στο πέρασμα των χρόνων.

Ο Μιχάλης Βλάχος είναι ένας από αυτούς. Ο παλαίμαχος αμυντικός αγωνίστηκε την διετία 1991-93 στον Ολυμπιακό και στη συνέχεια για πέντε χρόνια τίμησε τη φανέλα της ΑΕΚ μέχρι να φύγει για την Πόρτσμουθ. Ο ίδιος, μιλάει στο BN Sports για το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, τι θεωρεί «κλειδί» του ματς αλλά και την δική του εμπειρία με τις δύο ομάδες.

Αναλυτικά είπε:

  • Τι περιμένετε να δείτε στο ντέρμπι και αν υπάρχει φαβορί;

«Ένα όμορφο παιχνίδι, όπως συμβαίνει σε κάθε ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Θα είναι ανοιχτό ματς σίγουρα και αμφότερες είναι δυνατές ομάδες. Οι Πειραιώτες έχουν σαφώς ένα προβάδισμα καθώς είναι πιο σταθερή ομάδα, όμως σε τέτοια παιχνίδια δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχει φαβορί. Είναι ντέρμπι και όλα είναι πιθανά»

  • Ποιο είναι το «κλειδί» για να κερδίσει κάποια ομάδα;

«Για τον Ολυμπιακό, πιστεύω πως πρέπει απλά να κρατήσει τη μεσαία του γραμμή. Είναι το δυνατό του σημείο και εφόσον τα καταφέρει, πολύ δύσκολα η ΑΕΚ θα καταφέρει να αντιδράσει. Από την άλλη, η Ένωση θα ήταν καλύτερο να παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο και όχι να κάτσει πίσω περιμένοντας αντεπιθέσεις. Θεωρώ πως μόνο με πίεση και επιθετικό ποδόσφαιρο θα καταφέρει να περιορίσει τον Ολυμπιακό. Αν παρουσιαστεί όπως στα προηγούμενα ματς, τότε θα είναι δύσκολο βράδυ για εκείνη»

  • Τι σημαίνει το ντέρμπι για τους δύο συλλόγους;

«Είναι το πρεστίζ φυσικά, αλλά πλέον είναι και βαθμολογική η σημασία. Είναι ένα παιχνίδι που θα κρίνει πρωτάθλημα. Εφόσον κερδίσει η ΑΕΚ, τότε θα μπορεί να μιλάει για κορυφή και θα έχει βάλει τις βάσεις, όμως αν ο Ολυμπιακός κερδίσει και ξεφύγει, τότε δεν μπορεί κανείς να τον πιάσει. Ακόμα και μικρή να είναι η διαφορά. Είναι μονόδρομος η νίκη για ΑΕΚ»

2708992.jpg

  • Πως βλέπετε την κατάστασή τους φέτος;

«Ο Ολυμπιακός είναι πιο σταθερός. Έχει πλάνο, ισορροπία και ίδιο προπονητή τα τελευταία χρόνια. Η ΑΕΚ από την άλλη ενισχύθηκε αρκετά το καλοκαίρι, έκανε μεταγραφές αλλά το θέμα είναι πως δεν έχει βρει σταθερότητα. Έχει σκαμπανεβάσματα. Δεν αρκεί μόνο το αποτέλεσμα αλλά και το ποδόσφαιρο που παίζεις. Από την άλλη, ούτε ο Ολυμπιακός είναι όπως άλλες σεζόν αλλά είναι σε πιο σταθερές βάσεις»

  • Εσείς με ποια ομάδα δεθήκατε περισσότερο και γιατί;

«Κοίτα, είχα την ευκαιρία και την τιμή να παίξω στον Ολυμπιακό αλλά ποτέ δεν έκρυψα τα συναισθήματά μου για την ΑΕΚ. Ήμουν και είμαι Αεκτζής, οπότε τα πέντε μου χρόνια στην ΑΕΚ ήταν τα καλύτερα της καριέρας μου γιατί αγαπάω την ομάδα. Έζησα υπέροχες στιγμές και νιώθω γεμάτος που έπαιξα εκεί»

  • Η καλύτερή σας ανάμνηση με τα χρώματα της ΑΕΚ ή του Ολυμπιακού;

«Θεωρώ πως το πρωτάθλημα του 1994 με την ΑΕΚ και η πρόκρισή μας στους ομίλους του Champions League. Αυτές ήταν οι στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Είναι και ο τρόπος που έγιναν αλλά και το γεγονός πως υπήρχε η αύρα στις εξέδρες»

  • Πως νιώσατε όταν πήρατε τη μεταγραφή από τον Ολυμπιακό στην ΑΕΚ;

«Όπως είπα και πριν, ήταν τιμή μου που έπαιξα στον Ολυμπιακό και είμαι ευγνώμων, όπως και στον Απόλλωνα Σμύρνης που με ανέδειξε. Όμως το να παίξω στην ΑΕΚ ήταν όνειρο ζωής. Από μικρό παιδάκι ήθελα να παίξω ποδόσφαιρο στην πρώτη ομάδα και είμαι ευτυχισμένος που το κατάφερα και πανηγύρισα τίτλους μαζί της. Δυστυχώς κάποια εσωτερικά προβλήματα με έκαναν να φύγω το 1998 αλλά το έκανα με κρύα καρδιά και πάντα θα λέω πόσο την αγαπάω την ομάδα.»

3412552.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0