Face to Face

Ο Μάριος Καπότσης στο BN Sports: «Μεγαλύτερη επιτυχία από το ασημένιο μετάλλιο ότι ήρθαν πολλά παιδιά φέτος στο πόλο»

Ο Μάριος Καπότσης στο BN Sports: «Μεγαλύτερη επιτυχία από το ασημένιο μετάλλιο ότι ήρθαν πολλά παιδιά φέτος στο πόλο»
Ο Ολυμπιονίκης Μάριος Καπότσης αναδείχθηκε πρόεδρος του ΣΕΑΥ και μίλησε στο BN Sports και την Ευτυχία Γιαπουτζή για τους στόχους που έχει με τον Σύνδεσμο, τις βελτιώσεις που θέλει να επιτύχει στο ελληνικό πόλο, ενώ αποκάλυψε ποια θεωρεί μεγαλύτερη επιτυχία ακόμη και από το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Ο αθλητής της ΝΟ Βουλιαγμένης και μέλος της Εθνικής ομάδας, Μάριος Καπότσης, αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες πολίστες. Η αγάπη του για το άθλημα δεν κρύβεται και γι’ αυτό είναι διατεθειμένος να δουλέψει σκληρά και με μεράκι προκειμένου να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για το ελληνικό πόλο, για τους αθλητές και τις αθλήτριες! Το πρώτο βήμα για μια νέα σελίδα ξεκινάει από την ανάληψη της προεδρίας του Συνδέσμου Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης και το BN Sports επικοινώνησε μαζί του και έμαθε τους στόχους που έχει θέσει αλλά και τι θεωρεί μεγαλύτερη επιτυχία από το ασημένιο μετάλλιο!» 

εικόνα_Viber_2021-11-18_15-54-28-684.jpg

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον ΣΕΑΥ; 

«Από τότε που ξανά ζωντάνεψε ο Σύνδεσμος, γιατί είναι πάρα πολύ παλιός, περίπου 6 χρονιά τον έχουμε ζωντανέψει και τον έχουμε φέρει στην επιφάνεια, από τότε ξεκίνησα και εγώ με τον τότε πρόεδρο Χρήστο Αφρουδάκη μετά έγινε πρόεδρος ο Γιάννης Φουντούλης και τώρα ήρθε η σειρά μου αλλά 6 χρόνια έχω περάσει μέσα από διάφορες θέσεις από το Δ.Σ. οπότε ξέρω τι χρειάζεται και τι δεν έχει γίνει και χρειάζεται να γίνει όλα αυτά τα χρόνια».

Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

«Αυτή η ομάδα που έχει δημιουργηθεί τώρα να κάνει το κάτι καλύτερο και να κάνει κάτι που δεν έκανα οι προηγούμενοι, να το πάμε μερικά σκαλοπάτια παραπάνω. Πρέπει να σκεφτούμε ότι εκπροσωπούμε όλους τους Έλληνες πολίστες και όλες τις Ελληνίδες πολίστριες και πρέπει σαν Σύνδεσμος να δυναμώσουμε, μας το δίνει αυτό το δικαίωμα και ο νέος αθλητικός νόμος για το καλό το δικό μας, των αθλητών, πάντα σε συνεργασία και πάντα με καλή πρόθεση με την Ομοσπονδία και οποιονδήποτε άλλο φορέα».

Ποια είναι τα μέλη με τα οποία θα συνεργαστείτε:

«Αντιπρόεδρος η Έλενα Ξενάκη, γραμματέας Νικόλας Αλβέρτης, ταμίας Παναγιώτης Τζωρτζάτος, ειδικός γραμματέας Χρήστος Παπούκας και μέλη οι Γιάννης Φουντούλης, Γρηγόρης Καπετανάκης, Νικόλ Ελευθεριάδου, Άγγελος Βλαχόπουλος, Μανώλης Σολανάκης και Τίνα Κοντογιάννη. Αυτό που θα κοιτάξουμε εμείς να κάνουμε σαν ομάδα, γιατί είναι και ομαδικό το άθλημα μας είναι ο καθένας να έχει το ρόλο του αλλά να είμαστε και όλοι μαζί, δεν έχει σημασία ποιος έχει κάποια θέση σημασία έχει το αποτέλεσμα, δεν έχει σημασία αν εγώ είμαι πρόεδρος και κάποιος άλλος μέλος. Να λειτουργούμε όλοι σαν ομάδα για το καλό του Συνδέσμου».

Υπάρχει κάτι που σας αγχώνει μιας και από μέλος του Συνδέσμου πλέον είστε ο πρόεδρος;

«Αυτό που με αγχώνει είναι να ανταπεξέλθω σίγουρα και να μπορέσω αυτά που έχω σκεφτεί και σχεδιάσει να τα κάνω, να μην βρούμε τοίχο. Πιστεύω με καλή θέληση και δουλειά, γιατί κακά τα ψέματα ένας τέτοιος οργανισμός, ένας τέτοιος Σύνδεσμος είναι στο μεράκι του κάθε ανθρώπου δεν έχουμε οικονομικές απολαβές από αυτό, είναι ξεκάθαρα η αγάπη μας για το χώρο, οπότε εκεί θα εστιάσουμε και πιστεύω αυτό που θέλουμε να πετύχουμε σαν κύριο στόχο είναι μια εξασφάλιση καλύτερη για τις Ελληνίδες πολίστριες και τους Έλληνες πολίστες».

Ο απολογισμός σαν Σύνδεσμος για το 2021, πως τον αφήνετε και τι βλέψεις έχετε για το 2022;

«Ο Σύνδεσμος τα 2 τελευταία χρόνια λόγω του κορονοϊού δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα, δεν ήταν ανενεργός αλλά δεν μπορούσε να κάνει πολλά δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια δεν μπορούσαμε να κάνουμε Δ.Σ., εδώ δεν μπορούσαμε να κάνουμε προπονήσεις οπότε πολλά πράγματα πήγαν πίσω. Σίγουρα ζητάω κατανόηση από τα μέλη και στήριξη και θα δουν πολύ σύντομα πράγματα που δεν έχουν ξανά δει να γίνονται από τον Σύνδεσμο τα οποία θα είναι πολύ ευχάριστα για το ελληνικό πόλο, θα γίνουν πράγματα ουσίας για τους αθλητές και τις αθλήτριες».

Πως αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες που προκύπτουν λόγω του ότι το πόλο ανήκει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, σκέφτεστε να κάνετε κάτι γι' αυτό;

«Σίγουρα θέλουμε να κάνουμε κάτι γιατί είναι δύσκολο να ακολουθείς ένα άθλημα που απαιτεί τόσα πολλά και στο τέλος δεν έχεις ούτε ένα ένσημο, μια ασφάλιση, όμως δεν είμαστε εμείς οι αρμόδιοι, είναι θέμα του Υπουργείου Αθλητισμού».

polo_3_1.jpg

Οι στόχοι σας ως αθλητής για το 2022 μετά και τη μεγάλη επιτυχία με την Εθνική στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου;

«Ανήκω στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης και ο σκοπός είναι να καταφέρουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, απέναντι στον Ολυμπιακό που είναι ο πρωταθλητής και μια ομάδα που έχει καταφέρει τόσα πολλά, οι στόχοι της ομάδας και δικοί μου είναι αυτοί, αλλά φυσικά και η Εθνική ομάδα που έχουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Μάιο»

Μετά την επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν αυξηθεί οι προσδοκίες σας;

«Φυσικά, όταν καταφέρνεις πράγματα πρέπει να τα κρατάς οπότε έχουμε ένα παραπάνω βάρος αλλά έχουμε και παραπάνω αυτοπεποίθηση».

Πως νιώθετε με τη στήριξη που σας έδειξε ο κόσμος το καλοκαίρι, που στράφηκε η προσοχή του στο πόλο και που υπάρχει πλέον αυτή η προσμονή για τους επόμενους αγώνες;

«Για μένα αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία, μεγαλύτερη ίσως και από το μετάλλιο θα τολμήσω να πω, ότι τον Σεπτέμβρη γραφτήκαν αρκετά παιδάκια στις πισίνες για να μάθουν πόλο που αυτό πέρασε από αυτό που είδαν οι γονείς και από αυτό που είδαν οι πιτσιρικάδες και οι πιτσιρίκες. Αυτό για μένα είναι το μεγαλύτερο μετάλλιο.

Είμαστε ένα άθλημα που είναι ρομαντικό δεν το ξεκινάς για να βγάλει; χρήματα ούτε λες θα παίξω πόλο για να εξασφαλίσω τη ζωή μου το αγαπάς και μέρα με τη μέρα έρχονται πράγματα που σίγουρα μπορούν να σου κάνουν τη ζωή σου καλύτερη όμως το πόλο το ξεκινάς από αγάπη, δεν το ξεκινάς για να πεις ότι θα κάνω μια μεγάλη μεταγραφή μακάρι να γινόταν, δεν κατακρίνω προφανώς τα άλλα αθλήματα που γίνεται, μακάρι να γινόταν και σε εμάς αλλά και σε όλα τα αθλήματα, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα» 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0