Face to Face

O Σουάντ Σαΐτι στο BN Sports για το Ελλάδα-Κόσοβο: «Έχουμε αδυναμίες στην άμυνα –Ευγνώμων που έπαιξα στη χώρα σας και θα ήθελα να επιστρέψω»

O Σουάντ Σαΐτι στο BN Sports για το Ελλάδα-Κόσοβο: «Έχουμε αδυναμίες στην άμυνα –Ευγνώμων που έπαιξα στη χώρα σας και θα ήθελα να επιστρέψω»
Μπορεί να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά η Ελλάδα χρειάζεται τη νίκη κόντρα στο Κόσοβο. Ο Σουάντ Σαΐτι έχει αγωνιστεί τόσο με το εθνόσημο της δεύτερης, όσο και στο πρωτάθλημα της πρώτης και μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη για αυτό το ματς

Η ήττα από την Ισπανία στο ΟΑΚΑ ήταν καταδικαστική για την Ελλάδα, η οποία αποχαιρέτησε τις όποιες ελπίδες είχε για την πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022. Έτσι, η τελευταία αγωνιστική κόντρα στο Κόσοβο επί ελληνικού εδάφους δεν έχει καμία βαθμολογική αξία, είναι όμως το κατάλληλο παιχνίδι για να αρχίσει να χτίζεται η ομάδα του EURO 2024.

Για την πορεία των δύο χωρών αλλά και το σημερινό (14/11) ματς, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη ο Σουάντ Σαΐτι. Πρόκειται για τον μοναδικό ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί στην Εθνική του Κόσοβο και έχει παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, ο μία φορά διεθνής μεσοεπιθετικός, είχε φορέσει για έξι μήνες, τη φανέλα της Λάρισας τη σεζόν 2018/19, μετρώντας 10 ματς.

Ο ίδιος ανέφερε τα δυνατά και αδύνατα σημεία που έχει το Κόσοβο, την άποψη του για την Εθνική Ελλάδας ενώ παραδέχθηκε πως θα επέστρεφε στο ελληνικό πρωτάθλημα με μεγάλη του χαρά.

Αναλυτικά είπε:

  • Η άποψή του για την Εθνική Ελλάδας

«Είναι μία πολύ καλή ομάδα με έναν εξαιρετικό προπονητή. Έχει εξελιχθεί αρκετά μέσα στα χρόνια και πιστεύω πως έχει σχηματίσει ένα αρκετά καλό σύνολο, με τις οδηγίες του τεχνικού της»

  • Το κλειδί για το παιχνίδι της Ελλάδας κόντρα στο Κόσοβο

«Το Κόσοβο θα προσπαθήσει να μην χάσει. Κατεβαίνει στην Αθήνα με στόχο να φύγει με ψηλά το κεφάλι, οπότε πιστεύω θα κάτσει και θα προσπαθήσει να μην δεχθεί γκολ σε πρώτη φάση. Από την άλλη, η Ελλάδα δεν λέει κάτι ότι είναι βαθμολογικά αδιάφορη. Πιστεύω θα παλέψει για τους τρεις βαθμούς και θα μπει με ορμή στο ματς. Εφόσον σκοράρει στην αρχή, τότε το παιχνίδι θα είναι δικό της»

Sahiti6-min_1.jpg

  • Ποιο είναι το δυνατό και πιο το αδύναμο σημείο του Κόσοβου;

«Το Κόσοβο έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές που μερικοί από αυτούς, παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματα όπως Premier League ή Serie A, οπότε η εμπειρία τους βοηθάει σε μεγάλο βαθμό την ομάδα να κυνηγήσει μέχρι τέλους αποτελέσματα. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι μεσοεπιθετικοί, οπότε η γραμμή κρούσης είναι το δυνατό σημείο της ομάδας. Όμως, όσο καλοί είμαστε επιθετικά, άλλο τόσο μέτριοι είμαστε αμυντικά. Οπότε στην άμυνα υπάρχει θέμα»

  • Πως ήταν η εμπειρία σου στην Ελλάδα;

«Ήταν τιμή να παίξω στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχει ένα εξαιρετικό επίπεδο και αγωνίστηκα απέναντι σε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Είμαι ευγνώμων που αγωνίστηκα στη χώρα σας και μου άρεσε πολύ που έπαιζα για την Λάρισα. Όλοι ξέρουμε πόσο μεγάλη ομάδα είναι και είμαι χαρούμενος που έπαιξα στην Ελλάδα»

Σουάντ_Σαχίτι_2.jpg

  • Θα επέστρεφες στο ελληνικό πρωτάθλημα και γιατί;

«Και βέβαια θα επέστρεφα. Αν είχα προτάσεις θα ήθελα πολύ να επιστρέψω γιατί όπως είπα, έχετε εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές και είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα. Οι φίλαθλοι αγαπάνε και ζουν για το ποδόσφαιρο και αυτό περνάει και σε εμάς. Έχω κάνει αρκετούς φίλους από την θητεία μου στην Λάρισα και θα ήθελα να επιστρέψω στη χώρα σας»

  • Έναν ποδοσφαιριστή που ξεχωρίζεις από την Εθνική Ελλάδας και γιατί;

«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Είναι πολύ δύσκολο να πεις ένα όνομα γιατί μιλάμε για ένα εξαιρετικό σύνολο που έχει πολύ έμπειρους και καλούς ποδοσφαιριστές. Δύσκολα κάποιος ξεχωρίζει και το σημαντικότερο, είναι πως παίζουν ως ομάδα.»

4662740.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0