Face to Face

O Πέτρος Μαρινάκης στο BN Sports για το Ελλάδα-Ισπανία: «Προσοχή και συγκέντρωση στην άμυνα – Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα ταλέντα μας»

O Πέτρος Μαρινάκης στο BN Sports για το Ελλάδα-Ισπανία: «Προσοχή και συγκέντρωση στην άμυνα – Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα ταλέντα μας»
Η ώρα του μεγάλου αγώνα της Ελλάδας έφτασε και ο Πέτρος Μαρινάκης μιλάει αποκλειστικά στο BNSports και τον Νότη Χάλαρη για την Ισπανία, το ποδόσφαιρο των Ρόχας και τη σημασία του σημερινού αγώνα.
Σχετικά Άρθρα

Το παιχνίδι της Ελλάδας κόντρα στην Ισπανία μόνο αδιάφορο δεν θεωρείται. Η χώρας μας, με νίκη πλησιάζει στον βαθμό τους Ρόχας και την τελευταία αγωνιστική θα τα παίξει όλα για όλα για την 2ηθέση που οδηγεί στα μπαράζ. Φυσικά, οι φιλοξενούμενοι στον σημερινό (11/11) αγώνα του ΟΑΚΑ, μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θεωρούνται, παρότι δεν έχουν την αίγλη των προηγούμενων χρόνων.

Μάλιστα, στην Ισπανία έχουν αγωνιστεί αρκετοί Έλληνες ποδοσφαιριστές, με την θητεία των περισσότερων να είναι μόνο… θετική. Ένας από αυτούς είναι και ο Πέτρος Μαρινάκης, ο οποίος έμεινε για δύο χρόνια στην Σεβίλλη, μετρώντας 11 συμμετοχές με τα χρώματά της. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μίλησε στο BN Sports για το σημερινό παιχνίδι, συμφωνώντας με τον Χουανφράν, πως ο Γιώργος Μασούρας είναι ο παίκτης που κάνει την διαφορά

Η σύγκριση του ελληνικού με του ισπανικού ποδοσφαίρου, η άποψη του για το ματς αλλά και η σημασία να σκοράρεις για το εθνόσημο. Φυσικά, στάθηκε στην μη εκμεταλλεύση των ελληνικών ταλέντων, με αποτέλεσμα την τωρινή κατάσταση της ομάδας.

Marinakis-portada.jpg

Αναλυτικά είπε:

  • Πως ήταν η δική σας εμπειρία στην Ισπανία με τα χρώματα της Σεβίλλης;

«Ήταν πολύ όμορφη εμπειρία και είμαι ευγνώμων με την έζησα. Προσαρμόστηκα αμέσως γιατί είναι μία χωρά πολύ κοντά σε εμάς τόσο σε κόσμο όσο και σε κλίμα. Βέβαια, στο ποδόσφαιρο διαφέρουμε αρκετά, ειδικά στο θέμα οργάνωσης. Ωστόσο η νοοτροπία τους ήταν αυτό που έπρεπε για κάθε ποδοσφαιριστή»

  • Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του ελληνικού και ισπανικού ποδόσφαιρου;

«Το ποδόσφαιρο στην Ισπανία το βλέπουν με άλλο μάτι. Καταρχάς, κάναμε προπονήσεις πρωινά, που στην Ελλάδα δεν γινόταν ακόμα. Αυτό γινόταν επειδή έρευνες είχαν δείξει πως ένας ποδοσφαιριστής αντιδράει καλύτερα όταν προπονείται πρωί. Ακόμα, χαιρόντουσαν το ποδόσφαιρο. Το είχαν ως γιορτή και στο έδειχναν με κάθε τρόπο. Φυσικά, και στο κομμάτι της οργάνωσης.»

Unknown_2.jpeg

  • Τι περιμένετε να δείτε στον σημερινό αγώνα;

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Όλοι ξέρουμε την δυναμική της Ισπανίας και τον τρόπο που παίζει ποδόσφαιρο, όμως και εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Γενικά, σαν χώρα μένουμε στάσιμοι. Κάνουμε ένα «μπαμ», όπως τότε με το EURO και μετά πάλι μένουμε στην ίδια θέση. Δεν κοιτάμε να πάμε μπροστά και φαίνεται από το γεγονός πως στο πρωτάθλημα δεν αγωνίζονται Έλληνες ποδοσφαιριστές»

  • Το κλειδί για να πάρει η χώρας μας τη νίκη ποιο είναι;

«Σε τέτοια παιχνίδια δεν νομίζω πως υπάρχουν συγκεκριμένα «κλειδιά». Η Ελλάδα πρέπει να κοιτάξει τις λεπτομέρειες και να είναι προσεκτική. Θεωρητικά, θα πρέπει να κρατήσει μία καλή αμυντική λειτουργία και να χτυπήσει σε αντεπιθέσεις αλλά όλοι ξέρουμε πως είναι ένα πολύ δύσκολο ματς.»

  • Έχετε σκοράρει ένα τέρμα με την Εθνική Ελλάδας. Πως είναι το συναίσθημα να βρίσκεις δίχτυα με το εθνόσημο;

«Για εμένα προσωπικά, το συναίσθημα ήταν ίδιο όπως με κάθε γκολ που έβαζα και με οποιαδήποτε ομάδα. Σημασία όταν φοράς το εθνόσημο είναι να νικάς. Αυτό σου δίνει πραγματική χαρά. Να βοηθάς ώστε να κερδίζει η χώρα και μετά έρχεται και το γκολ»

  • Ποια είναι η άποψή σας για την τωρινή κατάσταση της Ελλάδας και αν συμφωνείται με την παραμονή του Φαντ Σχιπ;

«Όπως είπα και πριν, δεν πάμε μπροστά. Έχουμε τόσο ταλέντο στην Ελλάδα και δεν το εκμεταλλευόμαστε. Οι ομάδες παίζουν μόνο με ξένους και αυτό έχει αντίκτυπο και στην Εθνική Ελλάδας. Ο Έλληνας έχει ποιότητα και αυτό φαίνεται από τους αριθμούς που κάνουν όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό. Πρέπει στο ελληνικό ποδόσφαιρο να αρχίσουμε να πιστεύουμε τους δικούς μας ποδοσφαιριστές, ώστε να φτιάξουμε και μία δυνατή Εθνική ομάδα. Όσο για τον προπονητή, δεν θα κρίνω εγώ αν θα μείνει ή όχι. Γενικά, όμως, έχω την άποψη πως πρέπει να αφήνεις τον προπονητή να περάσει την φιλοσοφία και όχι να τους αλλάζεις σαν τα «πουκάμισα». Δεν προσφέρει κάτι να αλλάζουμε συνεχώς προπονητή. Βέβαια, η πρώτη κίνηση είναι η παραπάνω που είπα»

  • Ο ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζετε και γιατί;

«Τον Μασούρα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο καθώς έχει το γκολ, την ασίστ, την ποιότητα αλλά και το κλέψιμο. Ότι κάνει στον αγωνιστικό χώρο είναι σωστό. Δεν θα τον πω τέλειο γιατί πρέπει μέρα με τη μέρα να βελτιωνόμαστε αλλά είναι σε εξαιρετικό επίπεδο.»


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0