Face to Face

Ο Στέλιος Βενετίδης στο BN Sports για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: «Αυτά περιμένω να δω από το σημερινό ντέρμπι – Είναι λάθος να γίνονται αγώνες με άδεια γήπεδα»

Ο Στέλιος Βενετίδης στο BN Sports για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: «Αυτά περιμένω να δω από το σημερινό ντέρμπι – Είναι λάθος να γίνονται αγώνες με άδεια γήπεδα»

Από τους λίγους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τα χρώματα και των δύο ομάδων. Ο Στέλιος Βενετίδης σκιαγραφεί αποκλειστικά στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ ενόψει του μεγάλου ντέρμπι.

Το καλοκαίρι του 2001, το όνομά του έπαιξε παντού στην Ελλάδα. Ο λόγος ήταν το απίστευτο ποσό που διέθεσε ο Ολυμπιακός για να τον αποκτήσει από τον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, ο Σωκράτης Κόκκαλης έβγαλε από τα ταμεία περίπου τρία εκατ. ευρώ (1,2 δισεκατομμύρια δραχμές) για να φέρει στην ομάδα τον Στέλιο Βενετίδη, ο οποίος έγινε η ακριβότερη μεταγραφή ποδοσφαιριστή από μία ελληνική σε άλλη ελληνική ομάδα.

Μόλις έβαλε την υπογραφή του, ο άλλοτε διεθνής αριστερός μπακ μπήκε στο κλειστό «κλαμπ» των ποδοσφαιριστών που έχουν φορέσει τόσο τα χρώματα του Δικεφάλου, όσο και των Πειραιωτών. Με αφορμή το σημερινό (24/10, στις 20:30) μεταξύ των δύο, ο παλαίμαχος αμυντικός μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για το ντέρμπι.

Το «κλειδί» των δύο ομάδων για να φύγουν με το τρίποντο, το θέμα των κεκλεισμένων θυρών και η δική του εμπειρία, όταν άφησε τον ΠΑΟΚ για να υπογράψει στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά είπε:

  • Τι περιμένεις να δεις από το σημερινό παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ;

«Θα είναι ένα κλειστό ματς σίγουρα. Θα δούμε λίγες φάσεις με βάση την εικόνα των δύο ομάδων φέτος και επικρατεί η κούραση λόγω των ευρωπαϊκών αγώνων. Γενικά φέτος δεν έχουμε δει τις δύο ομάδες να έχουν καλή εικόνα στα παιχνίδια τους. Ο ΠΑΟΚ θα κάτσει λίγο πιο αμυντικά και θα προσπαθήσει να βρει κενά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού. Από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» θα μπουν δυναμικά και θα ψάξουν ένα γρήγορο γκολ. Είναι αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι»

  • Θεωρείς πως υπάρχει κάποιο φαβορί και γιατί;

«Σε τέτοια ματς δεν υπάρχει φαβορί να σου πω την αλήθεια. Ο ΠΑΟΚ έχει ανεβεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, όπως και ο Ολυμπιακός αλλά η μέτρια εικόνα τους φέτος, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για να χρήσουμε φαβορί. Ταυτόχρονα, θα μπορούσε η παρουσία οπαδών να δώσει ένα κίνητρο αλλά χωρίς αυτούς, το ματς είναι 50/50»

2736979_1.jpg

  • Ποιο πιστεύεις πως είναι το «κλειδί» για να κερδίσει κάποια ομάδα το ντέρμπι;

«Είναι πολλές οι μεταβλητές και οι λεπτομέρειες σε ένα τέτοιο ματς. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε κάτι συγκεκριμένο. Ούτε σε σύστημα, ούτε σε πρόσωπα. Σίγουρα, θα παίξει ρόλο η μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, γιατί θα έχει τον πρώτο λόγο σε επιθέσεις και η σωστή μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση θα κρίνει το ματς. Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ θα δώσει την κατοχή στον Ολυμπιακό και δεν θα πιέσει ψηλά. Μέσα σε όλα θα παίξει ρόλο το αποτέλεσμα»

  • Όσον αφορά εσένα, όταν ήρθε η πρόταση από τον Ολυμπιακό, πως ήταν τα συναισθήματά του και πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να αποδεχτείς την πρόταση;

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ο ΠΑΟΚ είχε μία εξαιρετική ομάδα αλλά πολλά οικονομικά προβλήματα. Ο σύλλογος είχε ανάγκη από χρήματα και ήταν δεδομένο πως αργά ή γρήγορα θα φεύγαμε. Εγώ από την πλευρά μου, ήθελα να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου και να κοιτάξω το εξωτερικό. Όταν έφτασε η πρόταση του Ολυμπιακού την μετέφρασα ως μία ευκαιρία για εμένα. Σίγουρα, τα συναισθήματα ήταν περίεργα γιατί είχα δεθεί με τον ΠΑΟΚ και από την άλλη σκεφτόμουν πως ο Ολυμπιακός ήταν μία εξέλιξη για εμένα»

2805132_1.jpg

  • Έπαιξες για δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ και πέντε στον Ολυμπιακό. Με ποια ομάδα δέθηκες παραπάνω και ποιες διαφορές εντόπισες μεταξύ τους;

«Όπως είναι λογικό, δέθηκα πολύ και με τους δύο. Βέβαια, είναι λογικό να δένεσαι περισσότερο με την ομάδα που έμεινες περισσότερα χρόνια. Βέβαια για να πω την αλήθεια, εγώ δέθηκα παραπάνω με τη Λάρισα γιατί ήταν δίπλα μου στον τραυματισμό, όμως ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, λίγο παραπάνω λόγω περισσότερων χρόνων ο Ολυμπιακός»

  • Μία χαρακτηριστική στιγμή που έζησες με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ

«Δεν θα ξεχάσω τα ντέρμπι και τα ευρωπαϊκά ματς. Ήταν παιχνίδια που και στις δύο ομάδες, τα περιμέναμε πως και πως για να γίνουν. Συγκεκριμένα, στον ΠΑΟΚ δεν θα ξεχάσω το παιχνίδι με την Ουντινέζε και το 3-0. Ήταν μαγική βραδιά και όταν βλέπεις την χαρά που προσφέρεις στους οπαδούς, τα συναισθήματα δεν περιγράφονται. Στον Ολυμπιακό φυσικά το 6-2 με τη Λεβερκούζεν για το Champions League. Δεν γίνεται να ξεχαστεί αυτό το ματς. Ήταν η φιναλίστ της προηγούμενης σεζόν και η Ριζούπολη είχε πάρει φωτιά. Απίστευτη ατμόσφαιρα και τρομερές εικόνες»

  • Την άποψή σας για το θέμα των άδειων γηπέδων

«Δεν μου αρέσει η τιμωρία των κεκλεισμένων θυρών. Είμαι αντίθετος γιατί δεν τιμωρούνται οι ομάδες αλλά το ποδόσφαιρο. Είδαμε στην εποχή του κορωνοϊού πόσο άσχημο και άχαρο είναι το ποδόσφαιρο χωρίς του φιλάθλους. Και για αυτόν που του στερείται το γήπεδο αλλά για αυτόν που το βλέπει για την τηλεόραση. Με αφορμή αυτό το ματς, θα ήθελα να πω πως πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος τιμωρίας. Είναι λάθος να κλείνεις τα γήπεδα γιατί το μόνο που τιμωρείται είναι το άθλημα και κανείς άλλος. Για τους ποδοσφαιριστές είναι πολύ άσχημο σε τέτοια ματς, να μην έχουν την αύρα των οπαδών.»

2864745.jpg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0