Face to Face

Ο Σωτήρης Νίνης στο BN Sports: «Στόχος μας η εξάδα, η ομάδα δεν στηρίζεται σε πρόσωπα αλλά στο σύνολο!»

Ο Σωτήρης Νίνης στο BN Sports: «Στόχος μας η εξάδα, η ομάδα δεν στηρίζεται σε πρόσωπα αλλά στο σύνολο!»

Ο Σωτήρης Νίνης πατάει πολύ σταθερά στα 31 του χρόνια έχοντας βρει στον Βόλο την ποδοσφαιρική του… Ιθάκη μετά από ένα πολύ μεγάλο ταξίδι με αρκετά πάνω αλλά και με περισσότερα κάτω. Από τους πρωταγωνιστές της σεζόν που διανύει η θεσσαλική ομάδα, μιλάει στο BN Sports για τους στόχους που έχει ο ίδιος και μέχρι που φτάνουν τα όνειρα του συλλόγου που αποτελεί την μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο

Λίγο μετά τα Χριστούγεννα του 2007 μπήκε σαν σφαίρα στη ζωή μας, πριν καν συμπληρώσει τα 17 του χρόνια σε ένα ματς του Παναθηναϊκού με το Αιγάλεω και ήταν το δώρο του τότε τεχνικού του Τριφυλλιού του Βίκτορ Μουνιόθ στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο Σωτήρης Νίνης κατάφερε να χειροκροτηθεί με την πράσινη φανέλα μέχρι και στο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης  από τους φίλους του Ολυμπιακού όταν έγινε αλλαγή λίγο καιρό αργότερα κάτι μοναδικό!

Και ενώ όλα έδειχναν πως θα ήταν το νέο μεγάλο αστέρι της Εθνικής ομάδας λάθη που έγιναν στον Παναθηναϊκό αλλά και από τον ίδιο του στέρησαν αυτή την ευκαιρία παρότι με την ομάδα πήρε ένα νταμπλ  και όλοι θυμούνται επίσης την εκπληκτική εμφάνιση του στο Ολίμπικο εναντίον της Ρόμα στην πρόκριση με νίκη 3-2 του ΠΑΟ.

Την επόμενη μέρα του εκπληκτικού 4-4 που πήρε ο Βόλος στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, αν και ήταν τρία γκολ πίσω στο σκορ, προτίμησα να μας μιλήσει για το σήμερα πια και όχι για το χθες…

- Σωτήρη ποια είναι η ποδοσφαιρική φιλοσοφία που έχει ομάδα και πόσο σημαντικό είναι για εσάς μέσα στα αποδυτήρια να έχετε τόσο καλό κλίμα που φαίνεται  μέσα στο γήπεδο;

«Η φιλοσοφία που προσπαθεί να περάσει ο προπονητής είναι να μπορούμε να παίξουμε σωστό κ ορθολογικό ποδόσφαιρο από πίσω... χτίζοντας σιγά σιγά ανάπτυξη... θέλει γρήγορες αλλαγές κ γρήγορη επιθετική μετάβαση. Γι’ αυτό θέλει ποδοσφαιριστές που να έχουν καλή τεχνική κατάρτιση κ να μπορούν παίζουν!

Η ομάδα έχει πολύ καλό κλίμα. Και αυτό βγαίνει στον αγώνα διότι είμαστε εδώ έχοντας  τον ίδιο στόχο να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Πραγματικά τα δίνουμε όλα ο ένας για τον άλλον! Αυτό είναι και το μυστικό της ομάδας!».

- Προσωπικά για εσένα πόσο σημαντικό είναι αυτό που συμβαίνει κι αν νιώθεις ότι εκεί βρήκες το ποδοσφαιρικό σου λιμάνι έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση για να παίξεις αυτό που μπορείς;

«Νιώθω πολύ καλά στην ομάδα... με έχουν αγκαλιάσει όλοι από πέρσι με πιστεύουν κ με ενθαρρύνουν παρά πολύ... ξέρουν ποιες είναι οι δυνατότητες μου... αυτό με γεμίζει με αυτοπεποίθηση!

Πλέον είμαι στην καλύτερη φάση της καριέρας μου και πιο ώριμος από ποτέ... μπορώ να αγωνιστώ ταυτόχρονα σε όλες τις θέσεις του κέντρου με την ίδια ευκολία κ είναι κάτι το οποίο μου αρέσει. Με βοηθάνε όλοι...

Μπορεί να μην έχω νούμερα γκολ και ασίστ αλλά δεν σημαίνει κάτι όταν βοηθάω από άλλους ρόλους την ομάδα μου και ο στόχος μου είναι να εξελισσόμαστε σαν ομάδα και μέσα απ’ την ομαδική προσπάθεια έρχεται και η ατομική διάκριση».

- Ποιος είναι ο ρεαλιστικός στόχος της ομάδας, γιατί και πέρσι πήγατε πολύ καλά.

«Ο στόχος της ομάδας είναι να τερματίσουμε στην πρώτη εξάδα και αυτό προσπαθούμε να καταφέρουμε. Έχουμε κάνει μια πολύ καλή αρχή... αλλά θέλει διάρκεια η προσπάθεια μας. Γιατί το πρωτάθλημα είναι πολύ μεγάλο! Και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας!»

- Φαίνεται πως η ισπανική ποδοσφαιρική φιλοσοφία από τότε που ξεκίνησες  την καριέρα σου  ταιριάζει στο στυλ σου. Τι ιδιαίτερο έχει φέρει ο προπονητής σας  στην ομάδα;

«Ναι ισχύει πως η φιλοσοφία μου ταιριάζει , διότι βασίζονται πολύ στην τεχνική κατάρτιση των ποδοσφαιριστών και τους ενδιαφέρει να έχουν την κυριαρχία του παιχνίδια και με ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν γρήγορα...

Ο συγκεκριμένος προπονητής έχει φέρει πολύ την τακτική κατάρτιση στο παιχνίδι μας. Και έχει κάνει την ομάδα να βασίζεται σε όλους κ όχι μόνο σε δυο τρία πρόσωπα. Για αυτό έχουμε και τόσους διαφορετικούς σκόρερς κάτι που  είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα.

Έχει πολλές γνώσεις... «παντρεύει» την τακτική προσέγγιση με την τεχνική … κ βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα στο γήπεδο! Είναι νεαρός και θεωρώ πως θα έχει πολύ μέλλον μπροστά του».

- Κλείνοντας μία ερώτηση που αφορά την εθνική ομάδα της οποίας παραμένει ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της, με ένα γκολ εναντίον της Κύπρου το 2008 όταν πήρε και το ρεκόρ μετά από σχεδόν 40 χρόνια από τον Κώστα Ελευθεράκη που είχε πετύχει το 1968 το πρώτο τέρμα με το εθνόσημο. Ο Σωτήρης Νίνης που τραυματίστηκε πριν 10 χρόνια στο κρίσιμο ματς στο Ισραήλ όπου ο ίδιος ήταν που μας είχε βάλει με το γκολ του στο δρόμο για τα τελικά του Euro το 2012 παρακολουθεί πάντα την ομάδα και πιστεύει πως χρειάζεται υπομονή.

«Με την εθνική ομάδα έζησα την υπέροχη εμπειρία του παγκοσμίου κυπέλλου το 2010 στην Νότιο  Αφρική και δυστυχώς τραυματίστηκα πριν πάμε στο ΕURO. Είναι η μεγαλύτερη τιμή για έναν ποδοσφαιριστή να παίζει με το εθνόσημο και εύχομαι η ομάδα να ξανά βρει το δρόμο της αλλά θέλει πάνω απ’ όλα στήριξη για την καλούς παίκτες έχουμε. Δεν γίνονται όλα μέσα σε μικρό διάστημα χρειάζεται υπομονή».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0