Face to Face

Ο Μάρκους Μπεργκ στο BN Sports για το Σουηδία - Ελλάδα: «Αυτό είναι το κλειδί για τη νίκη της Ελλάδας – Ο Μπακασέτας η κύρια απειλή»

Ο Μάρκους Μπεργκ στο BN Sports για το Σουηδία - Ελλάδα: «Αυτό είναι το κλειδί για τη νίκη της Ελλάδας – Ο Μπακασέτας η κύρια απειλή»

Έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Παναθηναϊκού αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Μάρκους Μπεργκ μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη για το μεγάλο ματς της Ελλάδας κόντρα στην Σουηδία.

Σχετικά Άρθρα

Σκόραρε 95 φορές σε τέσσερα χρόνια. Αυτός ήταν ο απολογισμός του Μάρκους Μπεργκ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε όλες τις διοργανώσεις, με αποτέλεσμα να προστεθεί σε έναν εκ των κορυφαίων επιθετικών του «τριφυλλιού» στον 21ο αιώνα. Ο Σουηδός φορ δεν έχει γράψει ιστορία μόνο στη χώρα μας αλλά και γενικά για το σουηδικό ποδόσφαιρο.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που μετράει 90 διεθνή συμμετοχής με την Εθνική Σουηδίας, με 24 τέρματα στο παλμάρε του ενώ έχει φορτώσει τα αντίπαλα δίχτυα με αρκετές ομάδες, μεταξύ των οποίων τις Αϊντχόφεν και Αμβούργο. Ο 35χρονος άσος μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports για τη μεγάλη μάχη μεταξύ της Σουηδίας και της Ελλάδας.

Οι διαφορές σε σχέση με το πρώτο ματς, οι ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν για κάθε ομάδα και την σημαντικότητα που έχει για την χώρα του, το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Φυσικά, δεν γινόταν να μην αναφερθεί και στον Παναθηναϊκό.

  • Πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι για την Σουηδία κόντρα στην Ελλάδα και γιατί;

«Είναι πολύ σημαντικό, καθώς έχουν μείνει λίγα παιχνίδια η Σουηδία πρέπει να πάει μόνο για τη νίκη. Το σημερινό αποτέλεσμα θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Επίσης, δεν θα κινδυνεύει κόντρα στην Ισπανία και θα μπορεί με ισοπαλία να προκριθεί»

  • Ποια είναι η άποψή σου για το πρώτο ματς και τι διαφορές περιμένεις να δεις στο σημερινό ανάμεσα στις δύο χώρες;

«Η Σουηδία δεν έκανε το καλύτερο της παιχνίδι. Δεν είχε υπολογίσει πόσο έτοιμη θα παρουσιαζόταν η Ελλάδα και έτσι την πάτησα. Νομίζω ότι και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες και θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει το παιχνίδι. Ήταν δίκαιο αποτέλεσμα και θα αναμένεται να δούμε το ίδιο σκηνικό και τώρα, όμως η Σουηδία θα είναι πιο έτοιμη»

  • Ποιο είναι το κλειδί για να πάρει κάποια ομάδα τη νίκη;

«Να έχουν υπομονή στο παιχνίδι τους απέναντι στην σφιχτή ελληνική άμυνα. Η Ελλάδα αμύνεται με τρομερό τρόπο και ξέρει πως να πληγώνει στις αντεπιθέσεις. Το κλειδί είναι να μην χαθεί η συγκέντρωση της Σουηδίας»

3952598.jpg

  • Τι πρέπει να προσέξει η Ελλάδα;

«Θα έλεγα τους Ίσακ, Φόρσμπεργκ και Κουλουσέφσκι. Είναι τρεις ποδοσφαιριστές που μπορούν ανά πάσα στιγμή να σου κάνουν ζημιά με την ατομική τους ποιότητα. Αυτούς πρέπει να προσέξει η Ελλάδα»

  • Ποιος παίκτης της Ελλάδας είναι ο πιο επικίνδυνος για την Σουηδία και γιατί;

«Όλοι οι παίκτες είναι επικίνδυνοι. Νομίζω πως θα ξεχωρίσω τον Μπακασέτα. Όχι απλά επειδή είναι αρχηγός αλλά επειδή έχει αποδείξει πως είναι σε τρομερή φόρμα και έχει ένα φαρμακερό αριστερό πόδι. Θα είναι η κύρια απειλή για την Σουηδία»

  • Έχει αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό. Ποιες οι διαφορές με το σουηδικό;

«Και τα δύο πρωταθλήματα είναι το ίδιο στην τακτική. Δεν εντοπίζουμε πολλές διαφορές. Απλά στην Σουηδία είναι πιο δυνατό στις μονομαχίες από ότι στην Ελλάδα. Επίσης εδώ, είναι πιο «ανοιχτά» τα ματς ενώ στην Ελλάδα κινούνται με πιο αμυντική στάση»

  • Πως ήταν η εμπειρία σου στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό και αν θα επέστρεφες στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Η Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός είναι πάντα ένα μέρος που θα αποκαλώ σπίτι μου. Τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου λατρέψαμε την χώρα και ήδη μου λείπει πολύ»

4081798.jpg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0