Face to Face

Οι Σεργκελασβίλι και Αραμπούλι συμφωνούν στο BN Sports για την Εθνική Γεωργίας: «Είναι επικίνδυνη αλλά η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει»

Οι Σεργκελασβίλι και Αραμπούλι συμφωνούν στο BN Sports για την Εθνική Γεωργίας: «Είναι επικίνδυνη αλλά η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει»
Ο ένας πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα και ο άλλος αγωνίζεται ακόμα. Η σημερινή (09/10) αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας περνάει από ακτίνες… «Χ» από τους Λάσα Σεργκελασβίλι και Μπατσάνα Αραμπούλι

Το λιγότερο… κομβικό θεωρείται το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στην Γεωργία , στο Μπατούμι για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022. Οι «γαλανόλευκοι», μετά τη νίκη επί της Σουηδίας, θέλουν να παραμείνουν σε επαφή με την 2η θέση και να ταξιδέψουν στην Στοκχόλμη με ηρεμία και αυτοπεποίθηση. Μπορεί η ερχόμενη αντίπαλός μας, να μην είναι «θηρίο», όμως σίγουρα δεν είναι εύκολο εμπόδιο.

Αυτό υποστηρίζουν, αποκλειστικά στο BN Sports, οι Λάσα Σεργκελασβίλι και Μπατσάνα Αραμπούλι. Πρόκειται για ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στην Γεωργία, ενώ αμφότεροι υπήρξαν μέλη της εθνικής τους ομάδας. Η δυναμικότητα που έχει η ομάδα, με την έλευση του νέου προπονητή, η εμπειρία που συνδυάζεται με το ταλέντο και η κοινή απάντηση πως θα προκριθεί η Ελλάδα στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Αναλυτικά είπαν:

Λάσα Σεργκελασβίλι: «Προσοχή στον… προπονητή Σανιόλ – Την αγαπάω την Ελλάδα»

  • Πείτε μας μερικά πράγματα για την εθνική ομάδα της Γεωργίας

«Η Εθνική Γεωργίας έχει έμπειρους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Δεν είναι όπως παλιά. Έχει αρκετό ταλέντο και επενδύει με τους πιο «παλιούς». Μπορεί να διεκδικήσει τα ματς και μέχρι στιγμής το έχει δείξει στα προκριματικά. Πιστεύω πως με υπομονή και δουλειά θα γίνει μία υπολογίσιμη δύναμη στην Ευρώπη»

  • Τι πρέπει να προσέξει περισσότερο η Εθνική Ελλάδας και γιατί;

«Δεν νομίζω πως είναι κάποιος παίκτης αλλά ο… προπονητής. Ο Βιλί Σανιόλ είναι ένας κόουτς με εξαιρετικές ιδέες. Έχει αναβαθμίσει τον τρόπο παιχνιδιού της Γεωργίας και ξέρει να διαβάζει άριστα τους αντίπαλους προπονητές. Αυτό ήταν και ο λόγος που όλοι δυσκολεύτηκαν να κερδίσουν την Γεωργία στα τελευταία ματς. Είναι ένα παιχνίδι στο 50/50»

  • Έπαιξε στο ελληνικό πρωτάθλημα για έξι μήνες, το 2018/19. Ποιες είναι οι διαφορές με το πρωτάθλημα της Γεωργίας;

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά, σαφώς. Στην Ελλάδα, υπάρχει μεγαλύτερη έμφαση στη δύναμη και στην πίεση ενώ στη Γεωργία, κοιτάμε πιο πολύ το τεχνικό κομμάτι. Για αυτό και είμαστε καλύτερο στην τεχνική και στο πως θα κρατήσουμε μπάλα από ότι στην Ελλάδα»

154639.jpg

  • Η γνώμη σου για το μεγάλο αστέρι της Γεωργίας, Κβίτσα Κβαρατσκέλια

«Είναι ένα σπουδαίο ταλέντο. Μπορεί να γυρίσει «τούμπα» τα δεδομένα ενός παιχνιδιού παρότι είναι σε τόσο νεαρή ηλικία. Όλη η χώρα, κρέμεται από την δική του εξέλιξη για την επόμενη μέρα»

  • Μπορεί η Ελλάδα να προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ 2022;

«Και βέβαια η Ελλάδα μπορεί να προκριθεί. Έχει όλα τα φώτα και την ποιότητα να το κάνει, όμως είναι αρκετά δύσκολο. Έχει μπροστά της δύσκολα ματς όμως κόντρα στην Σουηδία έδειξε πως μπορεί να το κάνει»

  • Πως ήταν η εμπειρία στη χώρας μας;

«Ήταν μία υπέροχη εμπειρία. Μπορεί να έπαιξα λίγο, όμως το ευχαριστήθηκα. Είναι τρομερό συναίσθημα να παίζεις σε τόσο δυνατές έδρες και να βλέπεις παθιασμένο κοινό στις εξέδρες. Δεν το συναντάς παντού. Όλοι αγαπούν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ζουν για αυτό. Ξαναλέω δεν έπαιξα πολύ λόγω ενός τραυματισμού αλλά αγάπησα την Ελλάδα και θα είναι πάντα χαρά μου να παίξω εκεί»

Μπατσάνα Αραμπούλι: «Εκεί πρέπει να χτυπήσει η Ελλάδα – Την υποστηρίζω για να προκριθεί στο Μουντιάλ»

  • Τι θα συναντήσει η Εθνική Ελλάδας κόντρα στην Γεωργία;

«Έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Εφόσον βρεθούν σε καλή μέρα, μπορούν να κάνουν την διαφορά και να διεκδικήσουν από κάθε αντίπαλο αποτέλεσμα. Στα τελευταία ματς, απέδειξαν πως έχουν όλα τα φώτα να φτιάξουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Είναι ένα παιχνίδι 50/50 αναμφίβολα»

  • Ποιο είναι το σημείο που πρέπει να προσέξει η ομάδα του Φαντ Σχιπ;

«Όπως είπα, έχουν πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ειδικά μεσοεπιθετικά. Είναι αρκετά επικίνδυνοι και η Ελλάδα θα πρέπει να προσέξει, ειδικά τις αντεπιθέσεις. Τόσο από τα πλάγια, όσο και από το κέντρο, μπορούν να κάνουν την διαφορά και να πληγώσουν τον αντίπαλο. Ταυτόχρονα, είναι πολύ δυνατοί και στην έδρα τους. Το κοινό τους δίνει ώθηση»

4968546.jpg

  • Που θα πρέπει να χτυπήσει η Ελλάδα;

«Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Και οι δύο έχουν περίεργες αμυντικές λειτουργίες αλλά και οι δύο καλές επιθέσεις. Νομίζω πως η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί κάθε πιθανό λάθος που θα κάνει η Γεωργία και να εκμεταλλευτεί τις στιγμές αδράνειας της ομάδας.»

  • Μπορεί η Ελλάδα να προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ 2022;

«Εννοείται πως μπορεί και το εύχομαι κιόλας. Έχει τρομερή ποιότητα και από την στιγμή που η Γεωργία δεν έχει ελπίδες, η Ελλάδα είναι η χώρα που υποστηρίζω για να πάει στο Μουντιάλ. Γνωρίζω τους ποδοσφαιριστές της, ζω εδώ, μου αρέσει σαν χώρα και πραγματικά εύχομαι να την δούμε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου»

5247512.jpg

  • Πως σου φαίνεται η παραμονή του στην χώρα μας και στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Μου αρέσει πάρα πολύ η Ελλάδα. Είναι υπέροχη χώρα και απολαμβάνεις το ποδόσφαιρο. Ο κόσμος ζει για αυτό και υποστηρίζει με κάθε τρόπο την ομάδα τους. Υπάρχει ενθουσιασμός και αυτό περνάει στους ποδοσφαιριστές. Ακόμα, παρά το επίπεδο των «μεγάλων», μπορείς να διεκδικήσεις αποτέλεσμα και να κάνεις την έκπληξη να συζητούν για εσένα. Το επίπεδο είναι αρκετά καλό, ειδικά για να κάνεις το επόμενο βήμα. Θα ήθελα μία καλύτερη οργάνωση σε μερικούς τομείς αλλά πιστεύω πως όλα θα έρθουν στην ώρα τους»

  • Ο ποδοσφαιριστής που θα πρέπει να προσέξει η Ελλάδα;

«Πέρα από το μεγάλο ταλέντο, Κβίτσα Κβαρατσκέλια, υπάρχουν κάποιες ακόμα μονάδες, ειδικά στη μεσοεπιθετική λειτουργία. Αρχικά, ο Γκιόργκι Τσακβετάντζε είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω. Τα πάει εξαιρετικά στο Βέλγιο και δείχνει πως έχει όλο το μέλλον να κάνει την απόλυτη διαφορά. Άρτιος τεχνικά και με ποδοσφαιρικό μυαλό στις αντεπιθέσεις. Ακόμα, ο Σάσα Λομπιανίντζε έχει κάνει φοβερή σεζόν στην Τουρκία με την Χαταϊσπόρ. Είναι ο καλύτερός της ποδοσφαιριστής έως τώρα και αναμένουμε να το περάσει και στην Εθνική.»


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0