Face to Face

Οι ηθοποιοί Μάριος Αθανασίου και Μαριάννα Τουμασάτου εκπροσωπούν τις ομάδες τους στο BN Sports ενόψει του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Οι ηθοποιοί Μάριος Αθανασίου και Μαριάννα Τουμασάτου εκπροσωπούν τις ομάδες τους στο BN Sports ενόψει του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Ηθοποιός σημαίνει φως αλλά και… ποδόσφαιρο. Η στιγμή που η τέχνη της υποκριτικής, συναντάει εκείνη της στρογγυλής θεάς με αφορμή το ντέρμπι- «αιωνίων» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Σχετικά Άρθρα

Μία από τις ημερομηνίες που έχουν κυκλώσει οι φίλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι σίγουρα η σημερινή (03/10). Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ντέρμπι των «αιωνίων» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ένα από τα παιχνίδια που κάνει όλη την Ελλάδα να παραμένει καθηλωμένη μπροστά στις οθόνες της, ακόμα και όταν η διαφορά των ομάδων δεν είναι όπως παλιά.

Από αυτό το «γκρουπ» φιλάθλων, δεν λείπουν φυσικά και οι ηθοποιοί. Ουκ ολίγες φορές, έχουμε δει σε ταινίες και σειρές, να υπάρχουν σκηνές από ποδοσφαιρικούς αγώνες ή να αναφέρονται ομάδες του αθλήματος. Κάτι παρόμοιο ισχύει και στην καθημερινότητά τους, καθώς το ποδόσφαιρο έχει ενεργό ρόλο και το συγκεκριμένο ντέρμπι, είναι κάτι που περιμένουν.

Το BN Sports βρήκε την ευκαιρία να σας βάλει στο κλίμα μέσω δύο μεγάλων ηθοποιών που έχουμε θαυμάσει τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση. Ο καθένας, φυσικά, εκπροσωπεί την… ομάδα του για το σημερινό ματς. Από τη μία, ο Μάριος Αθανασίου μας μοιράστηκε ιστορίες και συναισθήματα για τον Ολυμπιακό και από την άλλη, η Μαριάννα Τουμασάτου, αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό, τον οποίο παρακολουθεί από μικρό παιδί.

osfp-pao-1024x613.jpg

Αναλυτικά είπαν:

Μάριος Αθανασίου (Ολυμπιακός): «Δεν είναι όπως παλιά το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού»

  • Από πότε παρακολουθείτε ποδόσφαιρο και πως ξεκινήσατε να υποστηρίζετε τον Ολυμπιακό;

«Από πολύ μικρός. Θυμάμαι που μάζευα χαρτάκια και είχα αφίσες του Πανιωνίου με Θωμά Μαύρο κλπ. Γενικά μου άρεσε πάρα πολύ το ποδόσφαιρο και ακόμα και τώρα βλέπω συνεχώς. Η πρώτη μου επαφή με τον Ολυμπιακό, ήρθε σε έναν αγώνα κόντρα στην Δόξα Δράμας. Ο θείος μου ήταν φανατικός Ολυμπιακός και ήθελε να μου μεταφέρει και σε εμένα την τρέλα. Τα κατάφερε και έτσι δεν σταμάτησα να πηγαίνω γήπεδο»

  • Έχετε κάποια ιστορία που να θυμάστε με τον Ολυμπιακό;

«Άπειρες ιστορίες. Δεν ξέρω ποια να ξεχωρίσω. Μεγαλύτερη είναι αυτή στο πρώτο πρωτάθλημα επί Κόκκαλη. Κόντρα στην Καβάλα που ο κόσμος είχε κατέβει στις γραμμές του γηπέδου και περίμενε να σφυρίξει ο διαιτητής για να πανηγυρίσουν. Από νίκες, θυμάμαι με τον Άγιαξ που δεν το πιστεύαμε ή με την Γιουβέντους που είχα πάει βρεγμένος επειδή έβρεχε και έτρεχα μετά από παράσταση. Το μεγαλύτερο ματς που έχω δει όμως, είναι το 3-3 με την ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου με τα αμέτρητα πέναλτι»

  • Υπήρχε κάτι που έχετε για γούρι πριν από αγώνες;

«Είναι αστείο αλλά όταν είχα διαρκείας στον Ολυμπιακό, συνήθως γνώριζα τους ανθρώπους που ήταν γύρω μου. Όπως καθόμαστε στην 1η αγωνιστική, έτσι είμαστε σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Δεν θέλαμε να το αλλάξουμε. Βέβαια, όταν παίζαμε με ευρωπαϊκή ομάδα, την ώρα του ματς αλλάζαμε για να μην χαθεί η καλοτυχία»

929bdc7172ee34e00adf6a4db0848e77.jpg

  • Τι έχετε να πείτε για τη σημερινή εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Δυστυχώς πάμε πίσω. Μπορεί να δαπανούνται περισσότερα χρήματα από ότι παλιά αλλά έχει χαθεί ο ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα, για αυτό και έχει εξασθενήσει το ποδόσφαιρό μας. Δεν υπάρχει πάθος ή να ανυπομονείς για κάτι. Θυμάμαι παλιά τρέμαμε μην χάσουμε βαθμούς στην επαρχία και τώρα μας είναι περίπου αδιάφορο. Και αυτό βγαίνει και στην Ευρώπη. Θυμάμαι που ο 3ος ήταν στα προκριματικά του Champions League και ο πρωταθλητής ξεκινάει από Ιούνιο. Όλα αυτά έχουν επηρεάσει και το ντέρμπι των «αιωνίων».»

  • Ποια η άποψή σας για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό αυτή την στιγμή;

«Δεν έχει καμία σχέση με το ντέρμπι που ξέραμε παλιά. Είναι πραγματικά κρίμα γιατί είναι ένα παιχνίδι που περιμέναμε πως και πως τις παλιές εποχές και δεν ήταν λίγες οι φορές, που κρινόταν ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Πλέον, δεν είναι έτσι. Ο Παναθηναϊκός έρχεται για να πάρει θετικό αποτέλεσμα σε αντίθεση με παλιά, που καμία από τις δύο ομάδες, δεν ήταν σίγουρη για το αν θα κέρδιζε. Σίγουρα, ένα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι, αλλά ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρο φαβορί και αυτό δεν κάνει καλό. Χάνεται η ουσία»

  • Μία πρόβλεψη για το σημερινό ματς;

«Πιστεύω 2-0. Δύσκολα θα βάλει γκολ ο Παναθηναϊκός γιατί για ακόμα μία χρονιά χτίζεται και είναι κακό αυτό. Αλλά πιστεύω πως θα κερδίσει ο Ολυμπιακός»

Μαριάννα Τουμασάτου (Παναθηναϊκός): «Λείπει το πάθος στον Παναθηναϊκό – Ήμουν, είμαι και θα είμαι αντί-Ολυμπιακός»

  • Ποια είναι η σχέση σας με το ποδόσφαιρο; Από πότε παρακολουθείτε και τι σας προσφέρει σαν άθλημα;

«Πριν από λίγα χρόνια ήταν ένα άθλημα που αγαπούσα υπερβολικά πολύ. Έβλεπα τα πάντα. Ελλάδα, Ευρώπη, τα πάντα. Μπορώ να σας πω λεπτό προς λεπτό διάφορα ματς που είχα δει. Όπως αυτό με τον Άγιαξ. Τα τελευταία χρόνια που ο Παναθηναϊκός έχει πέσει, έχω σταματήσει να παρακολουθώ. Όχι τόσο όσο παλιά τουλάχιστον».

  • Πως γίνατε Παναθηναϊκός;

«Είναι ο μπαμπάς μου Παναθηναϊκός και το πέρασε και σε εμάς. Λατρεύει το ποδόσφαιρο και μικρός έπαιζε κιόλας. Φανατικός οπαδός του «τριφυλλιού» και μας πήγαινε και εμάς στη Λεωφόρο όταν είμασταν μικρά. Εκεί «κολλήσαμε» και εγώ και ο αδερφός. Όσο για το πρώτο μου παιχνίδι δεν το θυμάμαι αυτή την στιγμή για ήμουν μόλις πέντε ετών»

  • Έχετε κάποια ιστορία που να θυμάστε με τον Παναθηναϊκό;

«Θυμάμαι ένα αστείο περιστατικό. Ήταν πριν 15 ή 18 χρόνια περίπου νομίζω. Παίζαμε στη Λεωφόρο κόντρα στην Γιουβέντους. Οι ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους είχαν κακή συμπεριφορά και είχα εκνευριστεί απίστευτα. Είχα πάει μόνη μου να το δω. Και στο τέλος του αγώνα είχαμε χάσει και στον δρόμο έκλαιγα. Αλλά πολύ κλάμα. Και με αναγνωρίζει ένα ζευγάρι και μου ανησύχησε. Μου ρώτησε αν είμαι καλά και τους λέω πως να είμαι καλά με αυτό και εκείνοι επέμεναν αν συνέβη κάτι. Μόλις τους είπα «μα να χάσουμε έτσι;», απλά με προσπέρασαν. Ήταν πάρα πολύ αστείο πραγματικά»

mariana-toumasatoy.jpg

  • Έχετε κάποιο γούρι;

«Είχα τότε με την τρελή πορεία που κάναμε στην Ευρώπη. Βλέπαμε τα ματς με έναν φίλο μου και τον έβαζα να κάθεται πάντα στο ίδιο σημείο, με τα ίδια ρούχα. Του τα είχα καθαρά και δεν τον άφηνα να βάζει κάτι άλλο όταν βλέπαμε Παναθηναϊκό. Μάλιστα, μία μέρα που δούλευε, έβαλα την φωτογραφία του δίπλα μου»

  • Τι άποψη έχετε για το ντέρμπι των «αιωνίων» αλλά και η γνώμη σας για τον φετινό Παναθηναϊκό.

«Δεν τα πάμε καλά τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς που το λέω αλλά είναι η πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός έχει το καλύτερο ρόστερ τα τελευταία χρόνια. Ελπίζω να κάνουμε κάτι στο ντέρμπι και να φύγουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα αν και είναι αρκετά δύσκολο. Βέβαια σε αυτά τα παιχνίδια ποτέ δεν ξέρεις. Καλά έχουμε ξεκινήσει, όμως και πέρσι και πρόπερσι ήταν έτσι. Οι μισοί παίκτες που έρχονται είναι σαν να μας κάνουν χάρη, οι άλλοι μισοί δεν πονάνε την φανέλα. Δεν υπάρχει αυτό το πάθος αλλά φέτος εύχομαι να πάμε καλύτερα. Χρειάζεται περισσότερη προσοχή από την διοίκηση, να δαπανούνται πιο σωστά τα χρήματα. Εδώ φτάσαμε να λέει η Θύρα 13 πως αν δεν κάνουμε κάτι φέτος θα γυρίσουν την πλάτη στην ομάδα. Θα ήθελα να επιστρέψουν οι Κυριακές που είμασταν πάνω από κάτι και να βλέπουμε τι γίνεται στον Παναθηναϊκό.»

  • Μία πρόβλεψη για σήμερα;

«Δεν θέλω να κάνω πρόβλεψη γιατί θα είναι κατά του Παναθηναϊκού, δυστυχώς. Με βάση τα στατιστικά και στα ρόστερ ο Ολυμπιακός είναι φαβορί. Θέλω να φύγουμε από τον Πειραιά με το κεφάλι ψηλά, είτε αυτό σημαίνει να μην χάσουμε, είτε να χάσουμε με μικρό σκορ. Θέλω να είμαι αντικειμενική. Δεν θα πάψω να είμαι αντί-Ολυμπιακός όπως και ένας σωστός Ολυμπιακός, δεν γίνεται να μην είναι αντί-Παναθηναϊκός. Αλλά πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι»
591992-1-300x225.jpg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0