Face to Face

Ο Περικλής Δορκοφίκης στο ΒΝ Sports για το νέο ΔΑΚ Γλυφάδας: «Στόχος η συνεργασία με μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες»

Ο Περικλής Δορκοφίκης στο ΒΝ Sports για το νέο ΔΑΚ Γλυφάδας: «Στόχος η συνεργασία με μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες»

Το κλειστό γήπεδο ΔΑΚ Γλυφάδας "Μάκης Λιούγκας" μετά από σχεδόν πέντε δεκαετίες ανακαινίστηκε και πλέον αποτελεί ένα γήπεδο υψηλών προδιαγραφών. Πίσω από αυτό το σπουδαίο εγχείρημα συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του δήμου και άλλοτε διεθνής παίκτης, Περικλής Δορκοφίκης, ο οποίος μίλησε στο «ΒΝ Sports».

Σχετικά Άρθρα

Ο άλλοτε διεθνής καλαθοσφαιριστής με μεγάλη εμπειρία από την πρώτη κατηγορία, Περικλής Δορκοφίκης, μετά την απόσυρσή του από τα παρκέ προσπαθεί να βρίσκεται με κάθε τρόπο δίπλα στον αθλητισμό και να προσφέρει τις δικές του υπηρεσίες. Από το 2014 ασχολείται με τα κοινά και πλέον κατέχει τη θέση του Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού στο δήμο Γλυφάδας στο πλευρό του Γιώργου Παπανικολάου.


Η συμβολή και οι ενέργειες του Δορκοφίκη γύρω από τη στελέχωση των νέων εγκαταστάσεων, που παραπέμπουν στα πρότυπα ΝΒΑ και Εuroleague, ήταν πολύτιμες και μιλώντας στο «ΒΝ Sports» ανέφερε αρχικά: «Μετά από πολλά χρόνια ανακαινίστηκε το ιστορικό γήπεδο της πόλης μας. Προέκυψε μετά από πολύ σοβαρή συζήτηση και μελέτες για τον τρόπο που θα υλοποιηθεί το πλάνο» ενώ στη συνέχεια δήλωσε:


COURT_1.jpg

«Ο δήμαρχος της πόλης, ο κύριος Παπανικολάου, έδωσε την κατεύθυνση σε όλα τα έργα και συντέλεσε ενεργά για να δημιουργηθεί ένα πλήρες και καινούργιο γήπεδο του μπάσκετ. Το ίδιο συνέβη και σε άλλα γήπεδα της πόλης μας και θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα μας δικαιώνει, καθώς πλέον μιλάμε για ένα πολύ σύγχρονο και όμορφο γήπεδο για ολόκληρη την Αττική»
. Η ιδέα σύμφωνα με τα λεγόμενά του υπήρχε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα:


«Από το 2014 που έχουμε εκλεγεί ως δημοτική αρχή είχαμε την επιθυμία της συνολικής αναβάθμισης όλων των εγκαταστάσεων και της δημιουργίας νέων. Έτσι ήρθε και η σειρά  του ιστορικού γηπέδου. Πήρε λίγο περισσότερο χρόνο γιατί είναι μία μεγάλη εγκατάσταση. Σίγουρα για να δημιουργηθεί μία μελέτη που θα δημοπρατηθεί χρειάζεται χρόνο και αρκετή εργασία. Αφού τα ξεπεράσαμε όλα αυτά έφτασε και η ώρα της υλοποίησης».
 Τα συναισθήματα που τον «περικύκλωσαν» από την συμμετοχή του σε αυτή την πράξη μόνο θετικά μπορεί να είναι, καθώς σχετίζεται με ένα γήπεδο που έχει περάσει αρκετές ώρες ως αθλητής:

BOOOO.jpg


«Ως πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και ένα παιδί που ανδρώθηκε μπασκετικά σε αυτά τα γήπεδα είναι επιπλέον κίνητρο, χαρά και τιμή να αποτελώ κομμάτι αυτού του εγχειρήματος. Με το να είμαι παρών σε αυτή την εξέλιξη των πραγμάτων και να βάζω το δικό μου λιθαράκι νιώθω ευγνωμοσύνη προς τον δήμαρχο, καθώς με έχει επιλέξει αντιδήμαρχο σε αυτό τον τομέα και μου δίνει τη δυνατότητα να προσφέρω σε ένα κομμάτι που το αγαπώ και το έχω υπηρετήσει. Ένιωθα ότι θέλω να δώσω κι εγώ ένα κομμάτι στην πόλη μου αλλά κυρίως στα μικρά παιδιά, ώστε να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους νέους να αγαπήσουν τον αθλητισμό»
. Οι φιλοδοξίες για αυτό το γήπεδο είναι υψηλές και ξεπερνούν τα ελληνικά σύνορα με στόχο την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής:

sho_1.jpg


«Τα προηγούμενα χρόνια το γήπεδο είχε φιλοξενήσει κορυφαίες διοργανώσεις στο βόλεϊ, στο μπάσκετ και στο χάντμπολ. Σίγουρα οι σύλλογοι της πόλης μας και οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να το αξιοποιήσουν. Στα σχέδια μας είναι να προσελκύσουμε διοργανώσεις μεγάλης εμβέλειας και ομάδες από το εξωτερικό, ώστε να το χρησιμοποιήσουν στο στάδιο της προετοιμασίας τους. Η Γλυφάδα μπορεί να το υποστηρίξει αυτό, καθώς διαθέτει πολλές ξενοδοχειακές μονάδες και λίαν συντόμως κι άλλες καινούργιες εγκαταστάσεις που θα ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα. Οπότε στα πλάνα μας είναι να συνεργαστούμε και με μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες». 


dusan.jpg

Η συζήτηση δεν γινόταν να μην μεταφερθεί και στον προπονητή που τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε την ευκαιρία να υπογράψει στον Ολυμπιακό, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς«Βρισκόμουν σε μία συνάντηση και ενημερώθηκα από τον συνεργάτη μου για το θάνατο του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Πραγματικά στεναχωρήθηκα πολύ. Ήταν κάπως ξαφνικό γιατί μιλάμε για έναν άνθρωπο που ήταν γεμάτος ενέργεια και ζωντάνια. Ήταν ο άνθρωπος που μου επέτρεψε να δοκιμαστώ στην ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού. Με πίστεψε πολύ και ζήτησε την μεταγραφή μου» και συνέχισε λέγοντας:


«Ήταν πάντα κοντά μου και με συμβούλευε συνεχώς. Ήταν ένας άνθρωπος που τον αγάπησα πάρα πολύ, με ξεχωριστό ταπεραμέντο, με ξεχωριστή προσωπικότητα. Όσες φορές τον βρήκα αντίπαλο ερχόταν πάντα πριν ή μετά τον αγώνα και με αγκάλιαζε».
 Επίσης αναφέρθηκε σε μία πρόσφατη συνάντησή τους: «Πρόσφατα όταν είδε και την δραστηριότητά μου εδώ στα κοινά μου είπε πόσο περήφανος νιώθει για το γεγονός ότι προσφέρω και προοδεύω. Όπως λένε όλοι οι αθλητές που πέρασαν από τα χέρια του ήταν πραγματικά ένας δάσκαλος, ένας πατέρας, ένας μέντορας». 


osfp_2.jpg

Στο τέλος στάθηκε στη συμβουλή που του έχει μείνει «χαραγμένη» από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και στα χαρακτηριστικά που τον διέκριναν ως άνθρωπο εκτός προπόνησης: «Η συμβουλή του που έχω κρατήσει είναι ότι ένας πραγματικός άντρας πρέπει να εργάζεται σκληρά και να είναι ειλικρινής σε όλες τις πτυχές της ζωής του και σίγουρα ο δρόμος της επιτυχίας είναι πάντα ο δύσκολος. Ήταν αρκετά προσιτός και έξω καρδιά ως άνθρωπος. Η ψυχή της παρέας αλλά πάντα κουβαλούσε το ρόλο εκείνου που θα σε συμβουλεύσει και θα σου δείξει το σωστό δρόμο». 

Νίκος Τσώτας


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0