Face to Face

Ο Δημήτρης Χατζηνικολάου στο BN Sports: «Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παίζει το πιο ολοκληρωμένο τένις – Πρέπει να περιμένουμε πολλά από τη Μαρία Σάκκαρη»

Ο Δημήτρης Χατζηνικολάου στο BN Sports: «Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παίζει το πιο ολοκληρωμένο τένις – Πρέπει να περιμένουμε πολλά από τη Μαρία Σάκκαρη»

Με το ελληνικό τένις να βρίσκεται στο καλύτερό του φεγγάρι αλλά και το Davis Cup που φιλοξενήθηκε στην Κρήτη να έχει μόλις ολοκληρωθεί, ο Δημήτρης Χατζηνικολάου σχολιάζει στο BN Sports τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών.

Σχετικά Άρθρα

Το 2021 θα μείνει στην ιστορία ως την πιο ονειρεμένη σεζόν του ελληνικού τένις. Οι διακρίσεις των αθλητών στα σαλόνια των Grand Slam – και όχι μόνο – σε ατομικό και εθνικό επίπεδο ξεπέρασαν με το παραπάνω κάθε προσδοκία, ενώ έφεραν το άθλημα ολοένα και πιο κοντά στον ελληνικό φίλαθλο κόσμο.

Ο Δημήτρης Χατζηνικολάου μιλά στο BN Sports για τη διεξαγωγή του Davis Cup στην Κρήτη, την ανοδική πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη αλλά και τη θέση του τένις στην ελληνική κοινωνία.

Αρχικά θα ήθελα να μου πείτε δυο λόγια για τη διεξαγωγή του φετινού Davis Cup και την προσπάθεια της Ελλάδα απέναντι στη Λιθουανία:

«Το φετινό Davis Cup που έλαβε χώρα στην Κρήτη, στο Lyttos Beach Hotel το οποίο βρίσκεται δίπλα από το Ηράκλειο, ήταν μια άρτια διοργάνωση και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα ΑΤΡ τουρνουά. Η οργάνωση ήταν επαγγελματική και οφείλεται στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας και ειδικότερα στου Σπύρου Ζαννιά.

Όσον αφορά στην ομάδα, η οποία αποτελείται από τον Στέφανο Τσιτσιπά, τον Μιχάλη Περβολαράκη, τον Πέτρο Τσιτσιπά, τον Μάρκο Καλοβελώνη και τον Αλέξνδρο Σκορίλα, είχε έρθει στη διοργάνωση «λαβωμένη» καθώς δεν μπορούσε να πάρει μέρος ο Στέφανος. Στρατηγικά είχαμε βέβαια πει πως αν η συνάντηση φτάσει στο όριο και αξίζει τον κόπο να ρισκάρει την υγεία του, μπορεί να έμπαινε να παίξει και να διεκδικήσουμε την πρόκριση».

Ένα σχόλιο για την πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά φέτος, από την κατάκτηση των δύο τίτλων σε Λυών και Μόντε Κάρλο μέχρι και τον χαμένο τελικό στο Παρίσι:

«Η πορεία του Στέφανου φέτος είναι καταπληκτική. Μέχρι και το Roland Garros ήταν ο Νο 1 αθλητής στον κόσμο σε συγκομιδή βαθμών για την τρέχουσα χρονιά. Βέβαια δεν ήταν τυχερός στον τελικό και έτσι δεν μπόρεσε να κατακτήσει το τουρνουά. Η χωμάτινη σεζόν που έκανε ήταν φανταστική και είναι λογικό μετά από αυτό να μην προλάβει να ετοιμαστεί για το γρασίδι, καθώς δεν μπόρεσε να παίξει σε κανένα τουρνουά.

Είχε να αγωνιστεί στο γρασίδι δύο χρόνια λόγω του COVID-19 και του lockdown, αφού πέρσι δεν είχε διεξαχθεί το Wimbledon. Στη συνέχεια έφτασε η ώρα που ταξίδεψε για την Αμερική, όπου έβγαλε έναν τραυματισμό στο πόδι του τον οποίο κουβαλούσε μέχρι και το US Open. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσει να πιάσει την τέλεια απόδοση».

Για την Μαρία Σάκκαρη, η οποία διανύει την πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα της:

«Η Μαρία Σάκκαρη κάνει την καλύτερή της σεζόν στο WTA, έχοντας φτάσει δύο φορές στην φάση των ημιτελικών σε Grand Slam. Πολύς κόσμος είχε πιστέψει ότι αφού δεν κατάφερε να κάνει κάτι στο Roland Garros δύσκολα θα την ξαναβλέπαμε τόσο ψηλά σε αντίστοιχη διοργάνωση. Εκείνη όμως τους διέψευσε, απέδειξε ότι δεν βρίσκεται τυχαία στη θέση που είναι τώρα και σίγουρα θα περιμένουμε πολλά περισσότερα από αυτήν στα επόμενα τουρνουά».

5378213.jpg

Ποια πιστεύετε πως είναι τα δυνατά σημεία της Μαρίας και του Στέφανου;

«Η Μαρία θα έλεγα πως είναι η πιο γυμνασμένη και πιο δυνατή αθλήτρια στο γυναικείο tour. Από την άλλη ο Στέφανος παίζει το πιο ολοκληρωμένο τένις, δεν αγωνίζεται μονοδιάστατα. Μπορεί να παίξει από οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου του ζητηθεί και απαιτηθεί και ειδικά η προσέγγισή του προς το φιλέ, ίσως να είναι η καλύτερη αυτή τη στιγμή στο tour».

Θεωρείτε πως το τένις γενικότερα στην Ελλάδα είναι ίσως πιο αδικημένο σαν άθλημα;

«Θα έλεγα το αντίθετο. Αυτή τη στιγμή πιστεύω πως το τένις είναι το πιο δημοφιλές άθλημα. Έχει επίσης τις περισσότερες επιτυχίες τόσο σε ατομικό όσο και σε εθνικό επίπεδο – και δεν θα αναφερθώ στο Davis Cup που ήμασταν στη δεύτερη κατηγορία και διεκδικούσαμε την πρώτη.

Θα μιλήσω για τους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου ο Στέφανος έφτασε τόσο ψηλά και θα έλεγα πως όλοι περιμέναμε ένα μετάλλιο, αλλά δεν είναι όλα εύκολα μέσα στο court. Γενικότερα πιστεύω πως δεν είναι καθόλου “παρεξηγημένο” άθλημα και πλέον έχει μπει σε όλα τα σαλόνια των ελληνικών οικογενειών».

Σαν προπονητής έχετε παρατηρήσει πως ο κόσμος δείχνει περισσότερο ενδιαφέρον προς το τένις, ίσως λόγω των επιτυχιών της Ελλάδας;

«Τα τελευταία χρόνια η προσέλευση του κόσμου στο τένις είναι πολύ μεγαλύτερη. Όλο και περισσότερα μικρά παιδιά ασχολούνται με το άθλημα και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ειδικότερα έχει αλλάξει και ο τρόπος που το αντιμετωπίζουν.

Δηλαδή τα μικρά παιδιά δεν θέλουν απλά να μάθουν τένις αλλά επιθυμούν να πάνε σε αγώνες, είτε εγχώριους είτε διεθνείς, και να ακολουθήσουν την πορεία των μεγάλων τενιστών – που δεν είναι φυσικά μόνο η Μαρία και ο Στέφανος αλλά κι άλλοι/ες πολύ καλοί/ές αθλητές/τριες».

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0