Face to Face

Ο Μπρούνο Τσιρίλο στο BN Sports για την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία: «Η καλύτερη ομάδα κατέκτησε το τρόπαιο – Απίστευτος προπονητής και άνθρωπος ο Μαντσίνι!»

Ο Μπρούνο Τσιρίλο στο BN Sports για την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία: «Η καλύτερη ομάδα κατέκτησε το τρόπαιο – Απίστευτος προπονητής και άνθρωπος ο Μαντσίνι!»

Ο Μπρούνο Τσιρίλο μίλησε στο BN Sports για τη μεγαλειώδη πορεία της Ιταλίας ως την κατάκτηση του EURO 2020, απέδωσε τα εύσημα στον «αρχιτέκτονα» της ομάδας, Ρομπέρτο Μαντσίνι και έχρισε τους δικούς του πρωταγωνιστές.

Σχετικά Άρθρα

Αν η ιταλική σχολή με την παλαιά, γνώριμη μορφή της αναζητούσε έναν εκπρόσωπο στην Ελλάδα, αυτός αναμφισβήτητα θα ήταν ο Μπρούνο Τσιρίλο.

Ο σκληροτράχηλος Ιταλός κεντρικός αμυντικός, με θητεία τόσο στην ΑΕΚ (2005-07, 2013-14) όσο και στον ΠΑΟΚ (2009-2012), άφησε ανεξίτηλο το πέρασμά του από τα ελληνικά γήπεδα και αποτέλεσε έναν από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές της κερκίδας.

Άλλωστε κι αυτός αγάπησε την Ελλάδα. Μπορούσε να κάνει αλλιώς; Εντός των ελληνικών αγωνιστικών χώρων είχε 169 εμφανίσεις! Αριθμός αρκετά κοντινός στις 197 που κατέγραψε στο Καμπιονάτο.

Το BN Sports επικοινώνησε μαζί του και αυτός -σε άπταιστα ελληνικά- μίλησε για το επίτευγμα της Εθνικής Ιταλίας, την οποία γνωρίζει εκ των έσω, αφού υπήρξε μέλος της στα κατώτερα κλιμάκια!
cirillo_italy.jpg

-Θεωρείτε πως το τρόπαιο του EURO 2020 κατέληξε, εν τέλει, στην καλύτερη ομάδα;

«Σίγουρα. Σε όλο το τουρνουά, η Ιταλία ήταν πολύ καλύτερη. Όσον αφορά τον τελικό, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, δεν κινδύνευσε καθόλου. Η Αγγλία έκανε ένα-δύο σουτ προς το τέρμα και δεν κατάφερε να δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις για τον αντίπαλο. Η Ιταλία έπαιξε καλύτερα συνολικά και δίκαια κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

-Είναι δικαιολογημένη η κριτική προς τον προπονητή της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, για τις επιλογές του, ειδικά στη διαδικασία των πέναλτι;

«Δεν μπορεί να πει κανείς πως έκανε λάθος. Ήταν η σκέψη του προπονητή και πρέπει να τη σεβαστούμε. Αν αυτός έκρινε πως στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού ήταν η κατάλληλη στιγμή για να περάσουν στο παιχνίδι αυτά τα παιδιά, κάτι θα είχε στο μυαλό του. Το γεγονός πως δεν του βγήκε είναι μία άλλη συζήτηση, αλλά όπως είναι γνωστό, έξω από τον αγωνιστικό χώρο είναι εύκολο να μιλάμε. Εκείνη τη στιγμή η επιλογή είναι πολύ δύσκολη και χρειάζεται σεβασμός».

-Ποιοι ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του τελικού;

«Όλα τα φώτα έχουν πέσει πάνω στον Ντοναρούμα, αλλά εγώ θα προσθέσω και το δίδυμο  των Μπονούτσι-Κιελίνι. Σε όλο το τουρνουά παρέχουν ασφάλεια και κάνουν τη διαφορά».

-O Ντοναρούμα δικαιολογημένα θεωρείται διάδοχος του Τζιανλουίτζι Μπουφόν;

«Μπορώ να πω με σιγουριά πως είναι σε πολύ καλό δρόμο. Μιλάμε για ένα παιδί 22 ετών που έχει προλάβει να καθιερωθεί σε μία μεγάλη ομάδα, όπως η Μίλαν, και πλέον θα αποτελεί μέλος ενός τεράστιου κλαμπ, όπως η Παρί Σεν Ζερμέν. Ναι, ο Μπουφόν είναι ο Μπουφόν, αλλά ο Ντοναρούμα κάνει σταθερά βήματα για να μπει το όνομά του δίπλα σε τερματοφύλακες-μεγαθήρια».

-Τι σημαίνει Ρομπέρτο Μαντσίνι για την Εθνική Ιταλίας;

«Είναι το μεγαλύτερο κέρδος. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής, αλλά πάνω από όλα, ένας απίστευτος άνθρωπος. Μέσα σε τρία χρόνια έχει χτίσει μία τεράστια ομάδα που περιλαμβάνει πρώτα ανθρώπους και έπειτα μεγάλους ποδοσφαιριστές. Μία από τις καλύτερες εκδοχές της ομάδας της χώρας. Το κλίμα παρέμεινε φοβερό και αυτό αποτέλεσε το μεγαλύτερο όπλο. Όλα αυτά τα παιδιά τα τελευταία τρία χρόνια έχουν γίνει οικογένεια και αυτό φάνηκε στο τέλος, γιατί η κατάκτηση ενός μεγάλου τροπαίου, όπως το EURO, κρύβει πολλή δουλειά από τον προπονητή, αλλά και χημεία μεταξύ των παικτών».

-Περιμένετε ανάλογες επιτυχίες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ;

«Σίγουρα! Βέβαια, από εδώ και πέρα απαιτείται ακόμα πιο σκληρή προσπάθεια, αφού ως Πρωταθλήτρια Ευρώπης όλοι θα είναι υποψιασμένοι απέναντί της. Ωστόσο, είμαι πεπεισμένος πως η Ιταλία θα μπει στο Μουντιάλ με την ίδια λογική και την ίδια δίψα, για να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί».

 

-Τι είδους συναισθήματα αφήνει η φετινή κατάκτηση του EURO σε έναν Ιταλό;

«Τεράστια χαρά! Σχεδόν απερίγραπτη! Έχουμε φτάσει κοντά στην κατάκτηση τα τελευταία χρόνια, τόσο το 2000, όσο και το 2012, αλλά η χθεσινή μέρα μας έδωσε ό,τι δεν καταφέραμε τότε. Η ιταλική ποδοσφαιρική σχολή είναι μία από τις καλύτερες στον κόσμο και πέρασαν 53 ολόκληρα χρόνια, μέχρι να έρθουν οι επιτυχίες που της άξιζαν σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το ιταλικό ποδόσφαιρο είναι ακόμη εδώ, πιο σύγχρονο και πιο επιθετικό!»

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0