Face to Face

Ο Στέφανο Σορεντίνο στο BN Sports για την Ιταλία και τον τελικό του EURO 2020: «Grazie Mr Mancini!»

Ο Στέφανο Σορεντίνο στο BN Sports για την Ιταλία και τον τελικό του EURO 2020: «Grazie Mr Mancini!»

Ο Στέφανο Σορεντίνο μίλησε στο BN Sports για τη «μητέρα των μαχών» ανάμεσα σε Ιταλία και Αγγλία, για τους παίκτες που ξεχώρισε στο φετινό EURO και ευχαρίστησε τον Ρομπέρτο Μαντσίνι για τα όσα έχει προσφέρει ως τώρα στη «Σκουάντρα Ατζούρα».

Σε μία καριέρα 23 χρόνων, ο Ιταλός πορτιέρε μπορεί να πέρασε μόλις τα δύο ως ενεργό μέλος της ΑΕΚ, αλλά τα υπόλοιπα τον βρήκαν πιστό στρατιώτη στα ιταλικά γήπεδα. Έχοντας καταγράψει σπουδαία καριέρα σε Κιέβο, Παλέρμο και Τορίνο, όπου μέτρησε συνολικά 492 συμμετοχές, μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα πως γνωρίζει το ιταλικό ποδόσφαιρο από πρώτο χέρι.

Από την άλλη, το διετές πέρασμά του από την Ελλάδα και την ΑΕΚ -αφού δόθηκε και δύο χρονιές δανεικός προτού αποχωρήσει οριστικά το 2009- μπορεί να μην ήταν μεγάλο χρονικά, αλλά ήταν έντονο ποιοτικά.

Ο Σορεντίνο κατέγραψε 64 εμφανίσεις με την κιτρινόμαυρη φανέλα, σχεδόν στα μισά παιχνίδια (27) κράτησε ανέπαφη την εστία του, ενώ έδωσε το «παρών» στην καλύτερη πορεία της ΑΕΚ στο Champions League τη σεζόν 2006-07, όταν και πλήγωσε την Μίλαν στο ιστορικό, πλέον, 1-0 του ΟΑΚΑ.

Ο Σορεντίνο δεν ξεχνάει την ΑΕΚ (pic & vid) | to10.gr
Όσα προαναφέρθηκαν συνηγορούν πως αποτελεί τον τέλειο συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο ιταλικό και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για τον λόγο αυτό, τον BN Sports έδωσε το «μικρόφωνο» στον Στέφανο Σορεντίνο ως έμπειρο, πλέον, σχολιαστή του Sky Sport, για να αναλύσει τον τελικό του φετινού EURO και τα πάντα γύρω από την Ιταλία.

-Πώς κρίνετε την πορεία της Ιταλίας στη φετινή διοργάνωση;

«Η Ιταλία έχει κάνει ένα τρομερό τουρνουά. Αξίζει στον απόλυτο βαθμό να βρίσκεται στον τελικό, καθώς έδειξε πως διαθέτει μία μίξη νέων και έμπειρων ποδοσφαιριστών με αστείρευτο ταλέντο».

-Υπάρχει κάποιος παίκτης που ξεχωρίσατε;

«Σίγουρα τον Ντοναρούμα, που θεωρώ πως είναι και ο καλύτερος τερματοφύλακας του τουρνουά, αλλά και τον Ζορζίνιο και τον Σπινατσόλα. Ο δεύτερος, μάλιστα, απέδειξε πως έχει θέση στη συζήτηση ακόμη και για τη Χρυσή Μπάλα».

-Πόσο σημαντικός είναι ο Ρομπέρτο Μαντσίνι για αυτήν την ομάδα;

«Είναι το κυριότερο συστατικό της. Ανέλαβε μία ομάδα εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου και κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να την οδηγήσει στον τελικό του EURO. Ευχαριστούμε κύριε Μαντσίνι

-Ποιο είναι το πιο δυνατό και ποιο το πιο αδύναμο σημείο της Αγγλίας;

«Η Αγγλία διαθέτει ένα πολύ δυνατό σύνολο, με μίξη νέων και έμπειρων παικτών, ακριβώς όπως η Ιταλία. Είναι γρήγοροι, έχουν καλή φυσική κατάσταση, και αν θέλουμε να εντοπίσουμε όντως ένα αδύνατο σημείο, αυτό θα ήταν ο τερματοφύλακάς τους».

 -Η φετινή «Σκουάντρα Ατζούρα» που βρίσκεται σε σχέση με τις μεγάλες ομάδες του παρελθόντος;

«Η Ιταλία αυτή τη στιγμή σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και είναι μία ομάδα που είμαι σίγουρος, ότι θα προχωρήσει μακριά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ».

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0