Face to Face

Η Βάσια Γκάτζιου στο BN Sports: «Νιώθω βαθιά ικανοποίηση - Ήρθε η στιγμή μου για το επόμενο βήμα»

Η Βάσια Γκάτζιου στο BN Sports: «Νιώθω βαθιά ικανοποίηση - Ήρθε η στιγμή μου για το επόμενο βήμα»
Μετά την κατάκτηση του νταμπλ με τη γυναικεία ομάδα Χάντμπολ του ΠΑΟΚ, η Βάσια Γκάτζιου μιλά για το πρωτάθλημα, τη φετινή σεζόν και τη μεταγραφή της στην Ισπανία.

Το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα και το τέταρτο συνολικά στην ιστορία της κατέκτησε η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ. Σε μία σεζόν με δυσκολίες και πολλές διακοπές στον αγωνιστικό ρυθμό, ο «Δικέφαλος» επικράτησε με το συνολικό 2–0 της Βέροιας 2017 στους τελικούς της Α1 Γυναικών και πανηγύρισε ταυτόχρονα και το τρίτο του νταμπλ.

Πολυτιμότερη παίκτρια του πρωταθλήματος αναδείχθηκε η Βάσια Γκάτζιου, η οποία αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, καθώς από τη νέα σεζόν θα βρίσκεται στην Ισπανία, με την Γκραν Κανάρια να είναι η επόμενη ομάδα της.

Η 24χρονη εξτρέμ μίλησε στο BN Sports για τη φετινή σεζόν, την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του τίτλου της MVP της σεζόν, αλλά και τη μεταγραφή της στην Ισπανία.

Πόσο δύσκολη ήταν η φετινή χρονιά;

Ήταν μια δύσκολη, περίεργη και μεγάλη χρονιά. Καταλήξαμε να παίζουμε περίπου δέκα μήνες λόγω covid, κάτι που σημαίνει ότι σωματικά και πνευματικά ήμασταν πολύ κουρασμένες. Παρόλα αυτά τα αντιμετωπίσαμε όλα όπως έπρεπε.

Ποια συναισθήματα κυριαρχούν μετά την κατάκτηση του νταμπλ;

Συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης. Καταφέραμε να μείνουμε αήττητες στο πρωτάθλημα και νταμπλούχες, που ήταν και ο αρχικός μας στόχος.

kype.jpg

Μέσα από τη σκληρή δουλειά ήρθε και ο τίτλος της MVP. Τι σημαίνει για σένα;

Μετά από όντως πολλή δουλειά τα τελευταία χρόνια, το να παίρνω ένα τέτοιο τίτλο μόνο βαθιά ικανοποίηση με κάνει να νιώσω, αλλά θεωρώ ότι έπαιξε ρόλο και η σταθερή μου απόδοση στο πρωτάθλημα.

Ποια είναι η καλύτερη σου στιγμή;

Πολλές στιγμές μου έρχονται στο μυαλό, αλλά πιστεύω οι καλύτερες είναι αυτές όταν σηκώνουμε τα τρόπαια. Σίγουρα όμως δεν μπορώ να μην αναφέρω και τη μεταγραφή που πήρα αυτή τη χρονιά στην Ισπανία.

Τι σε έκανε να πεις το «ναι» σε αυτή τη μεταγραφή και ποια θεωρείς ότι θα είναι τα πλεονεκτήματα του ισπανικού πρωταθλήματος;

Ήταν κάτι που σκεφτόμουν πιο σοβαρά και ώριμα τον τελευταίο χρόνο. Μέχρι που το πήρα απόφαση ότι όντως ήρθε η στιγμή μου για το επόμενο βήμα. Θεωρώ ότι είναι ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με περισσότερα παιχνίδια, που θα με βοηθήσουν να γινώ ακόμα καλύτερη ως αθλήτρια.

NO2.jpg

Τι πιστεύεις θα σου λείψει περισσότερο;

Είναι η πρώτη μου χρόνια στο εξωτερικό. Θα βρίσκομαι μακριά από τους δικούς μου ανθρώπους, οπότε πιστεύω θα μου λείψουν αρκετά.

Πώς θα χαρακτήριζες τη μέχρι τώρα καριέρα σου;

Αυτά τα τέσσερα χρόνια στον ΠΑΟΚ μου έδωσαν αρκετές εμπειρίες. Ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια που αγωνιστήκαμε στην Ευρώπη ήταν ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Όμως, θέλω να πιστεύω ότι έχω να ζήσω και άλλες εμπειρίες.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

Ένας στόχος για εμένα είναι να γίνω καλύτερη αθλήτρια, να βελτιώνομαι συνεχώς και να φτάσω να παίζω σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Όμως θα ήθελα σίγουρα στο μέλλον να δω την Εθνική ομάδα να αγωνίζεται σε ένα καλύτερο επίπεδο.

Φωτεινή Κρεμαστιώτη

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0