Face to Face

Ο Δημήτρης Δημητρούλιας στο BN Sports: «Αν μου έλεγαν ότι η ΑΕΚ θα φτάσει στους τελικούς χωρίς τους σούπερστάρ της, θα πίστευα ότι μου κάνουν πλάκα»

Ο Δημήτρης Δημητρούλιας στο BN Sports: «Αν μου έλεγαν ότι η ΑΕΚ θα φτάσει στους τελικούς χωρίς τους σούπερστάρ της, θα πίστευα ότι μου κάνουν πλάκα»
Αν και λειψή, η «Ένωση» είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει την σουηδική Ίσταντς στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου χάντμπολ.
Σχετικά Άρθρα
Η ΑΕΚ διανύει ίσως την καλύτερη σεζόν στην ιστορία της. Η «Ένωση» αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας επικρατώντας 24-22 του ΠΑΟΚ (23/05), «σβήνοντας» έναν από τους φετινούς στόχους της ομάδας.

Οι παίκτες του Δημήτρη Δημητρούλια και ο ίδιος έχουν στρέψει πλέον το ενδιαφέρον τους στους τελικούς του EHF (Ευρωπαϊκού Κυπέλλου) με την Ίσταντς, στις 28 και 30 Μαΐου, που αποτελεί ίσως τον σημαντικότερο τίτλο για φέτος.

Ο Έλληνας προπονητής μίλησε στο «BN Sports» για την έως τώρα πορεία της ομάδας, την κακοτυχία των πολυάριθμων τραυματισμών και έστειλε το δικό του μήνυμα στους οπαδούς της ομάδας.

Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια για τους ημιτελικούς κόντρα στην Γκορένιε αφού και οι δύο κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Υπήρξε κάτι συγκεκριμένο που είπατε εσείς στους παίκτες, το οποίο τους έδωσε μια παραπάνω ώθηση;

«Αυτό που τους είπα σε σχέση με τη σημαντικότητα του αγώνα ήταν κάτι που μου αρέσει να λέω στους αθλητές μου δηλαδή να τοποθετήσουν τον εαυτό τους μέσα σε αυτά τα 60 λεπτά έτσι όπως θα ήθελαν να θυμούνται αυτόν τον αγώνα μετά από πολλά χρόνια που ίσως τον δουν μαζί με τα παιδιά τους. Επίσης κατά τη γνώμη μου πολύ σημαντικό ήταν το γεγονός ότι προετοιμαστήκαμε πνευματικά μέσα από ομαδική κουβέντα ώστε να διαχειριστούμε μια κακή περίοδο στον αγώνα και να έχουμε υπομονή γιατί το παιχνίδι δεν θα κρινόταν στο πρώτο ημίχρονο, ό,τι κι αν συνέβαινε».


Φέτος η ατυχία ακολουθεί την ΑΕΚ από την αρχή της σεζόν. Πρώτα ο Ουγκάλδε, έπειτα ο Πλάθα και τώρα ο Μόγια. Πιστεύετε πως οι τραυματισμοί έχουν ασκήσει επιρροή στην ομάδα την φετινή σεζόν ή ενδεχομένως θα κοστίσουν σημαντικά την επόμενη;

«Την επόμενη ευελπιστούμε ότι θα είναι όλοι πίσω. Όσο έχει να κάνει με την τωρινή, ό,τι δεν μας σκοτώνει μας δυναμώνει. Βρισκόμαστε στα μέσα Μαΐου και είμαστε εντός των τριών στόχων, παρά τα όσα έχουν συμβεί. Αυτό ισχυροποιεί το μέταλλό μας».

HANDBALL PREMIER 2020-2021 / Eʠ- Ӂˁ̉́ (֙ԏÑVɁ: ȁ́ӇӠć̏ЏՋϓ / EUROKINISSI)

Η φετινή σεζόν ήταν ιδιαίτερη. Αν και οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις κράτησαν την ομάδα ενεργή, πιστεύετε πως ο κορωνοϊός και η διακοπή του πρωταθλήματος επηρέασε την κατάσταση των αθλητών ψυχολογικά αλλά και σωματικά;

«Το δίχως άλλο. Όλο αυτό που ζήσαμε φέτος δεν ήταν διόλου φυσιολογικό. Δυστυχώς δεν είχαμε και ένα επιστημονικό γνώμονα να ακολουθήσουμε καθώς παγκοσμίως το φαινόμενα ήταν άγνωστο. Το προσωπικό μου πόρισμα είναι πως όταν σε ένα ομαδικό σπορ επί σχεδόν 4 μήνες προπονείσαι επίμονα και σκληρά χωρίς καν ένα φιλικό παιχνίδι, τότε αρχίζεις ψυχοπνευματικά να τρως από τη σάρκα σου».

Στην αρχή της χρονιάς, με βάση την αβεβαιότητα που επικρατούσε λόγω της κατάστασης, πιστεύατε πως θα φτάνατε εδώ που βρίσκεστε τώρα;

«Θέσαμε την Ευρώπη ως στόχο, οπότε ναι. Αν βέβαια μου λέγανε ότι θα φτάναμε να παίξουμε στον τελικό με κανένα από τους τέσσερις Ισπανούς σούπερσταρ που ξεκινήσαμε, θα έλεγα πως κάποιος μου κάνει σίγουρα πλάκα».

Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο της ομάδας ενόψει των τελικών;

«Είμαστε αφοσιωμένοι και συνειδητοποιημένοι για τη σημασία του αγώνα και όλοι οι παρόντες θα δώσουμε το απόλυτο της ενέργειάς μας για την ιστορική πρόκληση».

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0