Face to Face

Ο Μιχάλης Λούντζης στο ΒΝ Sports: «Έχω συμβόλαιο με τον Προμηθέα και για την επόμενη σεζόν - Θέλω να βρεθώ στο Προολυμπιακό τουρνουά»

Ο Μιχάλης Λούντζης στο ΒΝ Sports: «Έχω συμβόλαιο με τον Προμηθέα και για την επόμενη σεζόν - Θέλω να βρεθώ στο Προολυμπιακό τουρνουά»

Ο Προμηθέας Πάτρας παραμένει ζωντανός στο κυνήγι του πρωταθλήματος και ο Μιχάλης Λούντζης είναι ένας από τους κινητήριους μοχλούς του Μάκη Γιατρά φέτος.

Σχετικά Άρθρα
Αν και η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος ξεκίνησε ιδανικά για τον Προμηθέας Πάτρας, με την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην ιστορία του (Super Cup), η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, κυρίως λόγω των κρουσμάτων Covid 19 και των αναπάντεχων τραυματισμών.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά μπορεί να αποχαιρέτησε νωρίς την φετινή ευρωπαϊκή του περιπέτεια στο Εurocup αλλά δεν τα παράτησε και δείχνοντας εγωισμό και πίστη στις δυνατότητές της, παρέμεινε ζωντανή στους εγχώριους τίτλους. Όμως εκτός από τους ομαδικούς τίτλους, σημασία έχει και η ανάδειξη νεαρών Ελλήνων αθλητών.

lountzis_1.jpg

Ο Μιχάλης Λούντζης αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής σεζόν στη Basket League, δικαιώνοντας τον εαυτό του να πάρει την απόφαση το περασμένο καλοκαίρι να μετακομίσει στην Πάτρα. Οι εμφανίσεις του δεν έμειναν απαρατήρητες , με αποτέλεσμα να κληθεί και στην Εθνική ομάδα για τα «παράθυρα» των προκριματικών αγώνων του Eurobasket.

Μετά την πρόκριση στα ημιτελικά της Βasket League, o διεθνής γκαρντ μίλησε στο BN Sports και αναφέρθηκε στην δύσκολη σειρά απέναντι στο Περιστέρι, στον χαμένο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο σημείο που θέλει να βελτιωθεί ατομικά, στην πρώην ομάδα του το Λαύριο,στο μέλλον του, στον Ρικ Πιτίνο αλλά και στο επερχόμενο Προολυμπιακό τουρνουά.

Αναλυτικά ο Μιχάλης Λούντζης δήλωσε στο ΒΝ Sports:

Περιμένατε το Περιστέρι τόσο ανταγωνιστικό στη σειρά και ποιο πιστεύεις ήταν το σημείο που έκρινε την πρόκριση;

«Ξέραμε ότι θα είναι μία πολύ δύσκολη σειρά. Σίγουρα δεν περιμέναμε στο πρώτο παιχνίδι να χάναμε μέσα στην έδρα μας. Παρουσιαστήκαμε ανέτοιμοι. Δεν είχαμε το μυαλό μας στο παιχνίδι, οπότε και το Περιστέρι παίζοντας καλό μπάσκετ κατάφερε να πάρει την νίκη. Πιστεύω το "κλειδί" για τις επόμενες δύο νίκες που κάναμε, ήταν το γεγονός ότι μπήκαμε στο παρκέ με την πλάτη στον τοίχο και τα δώσαμε όλα. Ήμασταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι και είχαμε αρκετή ενέργεια».

Στο δεύτερο ημίχρονο του τρίτου αγώνα φάνηκε να «αφυπνίζεστε». Τι ήταν αυτό που σας τόνισε στα αποδυτήρια ο Μάκης Γιατράς;

«Δεν είπαμε κάτι συγκεκριμένο. Ο κόουτς μας τόνισε ότι κάνουμε πολύ καλή δουλειά, να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και ότι έχει απομείνει ένα ημίχρονο ακόμη. Παράλληλα μας εξήγησε ότι μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Οπότε πήγαμε μέσα, παίξαμε καλύτερη άμυνα και έτσι καταφέραμε να χτίσουμε μία διαφορά».

Στους τελευταίους αγώνες έχεις ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή σου. Νιώθεις πιο ώριμος και σίγουρος μέσα στο παρκέ;

«Σίγουρα νιώθω καλά. Νιώθω ότι με εμπιστεύονται. Προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για την ομάδα και νομίζω ότι αυτό βγαίνει προς τα έξω».

BASKET LEAGUE 2020-2021 / ЁϠ- БόLjŁӠЁԑS (֙ԏÑVɁ: әԇчӠć̇ԑϐϕˏӠ/ EUROKINISSI)

Ο Προμηθέας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έφτασε μέχρι τον τελικό Κυπέλλου αλλά δεν τα κατάφερε. Τι ήταν αυτό θεωρείς που σας στέρησε τον τίτλο;


«Καταρχάς αγωνιζόμασταν με τον Παναθηναϊκό που είναι μία πολύ καλή ομάδα. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς. Δεν νομίζω πως έλειπε κάτι. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και ηττηθήκαμε. Προσπαθήσαμε, τα δώσαμε όλα και είμαστε καλά με τους εαυτούς μας».

Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω τι θα άλλαζες την φετινή σεζόν στον Προμηθέα;

«Γενικά δεν είμαι άνθρωπος που αν πάει κάτι στραβά θα αλλάξει κάτι. Πιστεύω ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο, οπότε δεν θα άλλαζα τίποτα. Ολόκληρη την χρονιά θα την άφηνα όπως είναι και θεωρώ ότι όλοι μας έχουμε κερδίσει πολλά πράγματα, ακόμη και με όσες δυσκολίες έχουν προκύψει».

Φέτος φαίνεται αισθητά ότι έχεις δώσει βαρύτητα στην ατομική προπόνηση και έχεις δυναμώσει το κορμί σου. Σε ποια στοιχεία πιστεύεις ότι υστερείς;

Το σουτ μου θεωρώ χρειάζεται αρκετή δουλειά. Όλα γενικά θέλουν περισσότερη δουλειά. Δεν μπορώ να πω ότι είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο, όμως δουλεύω και πιστεύω ότι βελτιώνομαι κάθε μέρα όλο και περισσότερο».

Επόμενος αντίπαλος είναι το Λαύριο, το οποίο γνωρίζεις καλά από την περσινή σου θητεία εκεί. Ποια η γνώμη σου για την φετινή του εικόνα και τι περιμένετε να συναντήσετε στις μεταξύ σας αναμετρήσεις;

«Περιμένουμε πολύ δυνατούς αγώνες. Το Λαύριο παίζει πάρα πολύ ωραίο μπάσκετ. Δεν το θεωρώ έκπληξη με βάση την εικόνα του φέτος, γιατί φαίνεται ότι γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά. Οπότε πιστεύω θα είναι πολύ σκληρά και ενδιαφέροντα παιχνίδια».

Εφόσον ξεπεράσετε το εμπόδιο του Λαυρίου θα ήθελες στους τελικούς τον Παναθηναϊκό, ως ένα δείγμα «εκδίκησης» για τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου;

«Δεν έχω τέτοια κολλήματα. Κοιτάμε τα δικά μας παιχνίδια. Θέλουμε να περάσουμε εμείς. Το τι θα συμβεί στην άλλη σειρά ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ δεν μας ενδιαφέρει. Κοιτάζουμε τους εαυτούς μας».

Το μέλλον σου το βλέπεις στην Πάτρα και μετά το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου;

«Έχω συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν με τον Προμηθέα, οπότε πιστεύω πως ναι. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι πολύ αυτό το κομμάτι, γιατί θέλω πρώτα να τελειώσει η χρονιά, να είμαι υγιής, να πάνε όλα καλά και μετά θα πάρουν όλα τον δρόμο τους».

lou.jpg

Έχεις αγωνιστεί με την Εθνική στα «παράθυρα» των προκριματικών του Ευρωπαϊκού. Πιστεύεις οι εμφανίσεις σου φέτος θα σου δώσουν την ευκαιρία για να βρεθείς στις κλήσεις για το Προολυμπιακό τουρνουά;


«Πραγματικά δεν γνωρίζω. Σίγουρα θα είναι μεγάλη τιμή. Δεν μπορώ να κρύψω την επιθυμία μου, ότι θέλω να βρεθώ στο Προολυμπιακό τουρνουά. Εφόσον δεν γίνει πραγματικότητα αυτή η επιθυμία μου δεν θα απογοητευτώ κιόλας. Ξέρω ότι έχω δώσει τον καλύτερό μου εαυτό φέτος».

Ο Ρικ Πιτίνο θα βρίσκεται στον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Ποια η γνώμη σου για τον Αμερικανό τεχνικό;

«Σίγουρα έχει ένα πολύ μεγάλο όνομα. Διαθέτει τεράστια εμπειρία και πολλούς τίτλους. Δεν έχουμε συνεργαστεί ποτέ ξανά στο παρελθόν, οπότε δεν γνωρίζω περισσότερα για τον ίδιο».

Νίκος Τσώτας

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0