EUROLEAGUE FINAL-4 2023

Χωρίς Έλληνες διαιτητές το Final-4 για δεύτερη σερί σεζόν!

Χωρίς Έλληνες διαιτητές το Final-4 για δεύτερη σερί σεζόν!

Το Final-4 στο Κάουνας πλησιάζει και η απουσία Ελλήνων διαιτητών από τα ματς των playoffs της EuroLeague, επιβεβαίωσε ότι η χώρα μας δε θα εκπροσωπηθεί σε αυτόν τον τομέα για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Τα playoffs της EuroLeague ολοκληρώθηκαν, οι τέσσερις ομάδες που θα ταξιδέψουν στο Κάουνας έγιναν γνωστές και όλα είναι έτοιμα για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ευρώπης για το 2023. Ο Ολυμπιακός θα δώσει το «παρών» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, όμως τον… αντίθετο δρόμο, θα ακολουθήσει η ελληνική διαιτησία.

Όπως και πέρυσι, έτσι και τη φετινή σεζόν, δεν υπήρχε εκπροσώπηση από τη χώρα μας ως προς το διαιτητικό κομμάτι, στη φάση των playoffs της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν θα επιλεχθεί κάποιος/α διαιτητής/τρια από την Ελλάδα ούτε για το Final-4 που θα λάβει χώρα στη Λιθουανία (19-21/05).

Foufis_1.jpg

Συνολικά, στην κανονική περίοδο της EuroLeague, υπήρχαν τέσσερις ελληνικές παρουσίες. Ο Ιωάννης Φούφης που σφύριξε σε 10 αναμετρήσεις, η Βάσω Τσαρούχα σε 7, ο Ηλίας Κορομηλάς σε 6 και ο Βασίλης Πιτσίλκας σε 3.

Όπως είναι λογικό, η διαιτητική ομάδα του Final-4, θα απαρτίζεται με κάποιους από εκείνους που διεύθυναν τα παιχνίδια των playoffs. Η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε επίσημα τα ονόματα των οκτώ διαιτητών που θα βρεθούν στο Κάουνας, οι οποίοι είναι οι εξής: Μεχντί Ντιφαλά (Γαλλία), Τόμισλαφ Χορντόφ (Κροατία), Όλεγκς Λάτισεβς (Ρωσία), Εμίν Μόγκουλκοτς (Τουρκία), Αν Πάντερ (Γερμανία), Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία).

refs.jpg

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0