Box to Box

Παναθηναϊκός: Το ρόστερ αναβαθμίστηκε, αλλά δεν γίνεται να «καταργήσει» την ποδοσφαιρική λογική

Παναθηναϊκός: Το ρόστερ αναβαθμίστηκε, αλλά δεν γίνεται να «καταργήσει» την ποδοσφαιρική λογική
Η «συνταγή» απέτυχε στη Λεωφόρο. Γιατί να πετύχει αλλού;
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Ένας μήνας Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό και πράγματι, αλλαγές υπάρχουν. Οι γραμμές ανέβηκαν, η πίεση εντάθηκε, υπάρχουν στιγμές που μοιάζει πιο θελκτικός στο μάτι, αλλά...

Ένα ακόμα ντέρμπι, τέταρτο για τον ίδιο και δέκατο συνολικά, χωρίς νίκη για τον Παναθηναϊκό. Κρίση; Αν θέλετε βαφτίστε την έτσι. Πάντως, το σταυροδρόμι είναι πολύ κρίσιμο.

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει «τελικό» στο Περιστέρι την Τετάρτη για το Κύπελλο και την Κυριακή, έναν δεύτερο, εντός περισσότερων εισαγωγικών. Γιατί αν χάσει από τον Ολυμπιακό, ο «αιώνιος» αντίπαλός του θα τον φτάσει, ενώ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ίσως βρεθούν στο +6 και στο +4.

Σαφώς και θα υπάρχουν άλλες 15 αγωνιστικές, μαζί με τα Play Offs. Όλο το «στοίχημα», άλλωστε, είναι να έχει δέσει το ρόστερ, έως την έναρξή τους. Έως τότε, όμως, ίσως δέσει και του Ολυμπιακού. Αν πάρουν το «τρίποντο» οι Πειραιώτες, θα είναι μία νίκη-δήλωση και οι διεκδικητές στο μυαλό μας, δεν θα είναι πλέον τρεις, αλλά τέσσερις! Και είναι άλλο να κυνηγάς ή να σε κυνηγά ένας κατά βάση, όπως πέρυσι, και άλλο τρεις!

Στην παρούσα φάση, ζητείται χημεία και ηρεμία. Εννοείται πως οι μεταγραφές, ειδικά οι «ηχηρές», πρέπει να παίξουν όσο πιο σύντομα γίνεται. Το θέλει και ο κόσμος. Κάπου, όμως, πρέπει να υπάρχει και ποδοσφαιρική λογική.

Εντός μίας εβδομάδας, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις μεταγραφές τριών παικτών. Όλοι τους έκαναν ντεμπούτο και μάλιστα, ως βασικοί! Ο λόγος για τους Μπακασέτα, Ντραγκόφσκι και Ούγκο.

Υπήρξαν τραυματισμοί, υπήρξαν ανάγκες, αλλά αντί του να μπει βίαια ο Ούγκο ή ο Ντραγκόφσκι στην ενδεκάδα με τον Ατρόμητο, 48 ώρες μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα, δεν θα ήταν πιο λογικό να υπάρξει λίγη υπομονή ακόμη, με τον Αράο να ξεκινάει ως σέντερ μπακ και τον Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια;

Στη Νέα Φιλαδέλφεια και στα ματς με τον Ολυμπιακό, άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να πει πως υπολειτούργησε το συγκεκριμένο πλάνο.

Δεν έχει να κάνει με την ικανότητα των παικτών. Δεν αμφισβητεί κανείς την ποιότητα των Ντραγκόφσκι και Ούγκο. Πόσω μάλλον του Μπακασέτα, που ήδη ξεχωρίζει.

Στην παρούσα φάση, όμως, η αμυντική τετράδα και ο γκολκίπερ πίσω τους, δεν γίνεται να ήξεραν πώς παίζει ο διπλανός τους! Και απέναντί τους, δεν ήταν μία ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, αλλά ο Ατρόμητος που «παλεύει» για την εξάδα.

Και άντε, έγινε η δοκιμή μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο. Εφόσον δεν λειτούργησε, πώς μπαίνεις με την ίδια λογική, μέσα στην Τούμπα; Χίλιες φορές να ξεκινήσουν όσοι γνωρίζουν την ομάδα, όσοι έχουν προπονήσεις στα πόδια τους, κι έπειτα, ας δώσουν τη φρεσκάδα οι νέοι, ερχόμενοι από τον πάγκο.

Δεν αρκούν οι πολλές μεταγραφές. Ακόμα κι αν είναι καλές. Χρειάζεται χρόνος και δουλειά, γιατί ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να χτίσει ένα μεγάλο μέρος του ρόστερ από την αρχή, μεσούσης της σεζόν. Χειροκροτήθηκαν οι καλές εμφανίσεις του Κώτσιρα ως χαφ, αλλά κανείς δεν είναι μάγος, για να του βγουν όλα τα ρίσκα.

Και δεν γίνεται να αποφευχθεί το «αντίτιμο» αυτής της μετάβασης, απέναντι σε ομάδες «στρωμένες», όπως ο ΠΑΟΚ. Τουλάχιστον, για να μην είναι μεγάλο, η μετάβαση ας είναι «ποτισμένη» με ποδοσφαιρική λογική. Όχι με βιασύνη.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0