Basket Talk

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 87-76: Βρήκε τη «Βασίλισσα» ξανά μπροστά του και αποχαιρέτησε το… όνειρο του τροπαίου! (video)

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 87-76: Βρήκε τη «Βασίλισσα» ξανά μπροστά του και αποχαιρέτησε το… όνειρο του τροπαίου! (video)

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να περιορίσει την ευστοχία της… υπερηχητικής Ρεάλ Μαδρίτης από την περιφέρεια και αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα στα ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό του Final Four της EuroLeague.

Αποστολή στο Βερολίνο: Ευτυχία Οικονομίδου

Άλλη μία φορά που ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε Final Four της EuroLeague. Τρίτη κατά σειρά και αυτή τη φορά είχε να αντιμετωπίσει την ομάδα που πέρυσι του στέρησε το τρόπαιο για μερικά δευτερόλεπτα, τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν τα δυνατά τους, όμως δε μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν απέναντι στην εξαιρετική ομάδα του Τσους Ματέο τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά και ηττήθηκαν με 87-76 αποχαιρετώντας ξανά την ελπίδα για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Άλεκ Πίτερς ήταν ο παίκτης που πήρε στις πλάτες του τον Ολυμπιακό στην προσπάθεια να τον βοηθήσει να προκριθεί στον τελικό σημειώνοντας 23 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρίποντο για τον Ολυμπιακό που είδε τον Μάριο Χεζόνια να… πυροβολεί από την περιφέρεια φτάνοντας στα τρία δικά του τρίποντα για το 14-6. Ο Τόμας Γουόκαπ μείωσε στο 14-8 στο 14ο λεπτό του ματς, όμως πέντε σερί πόντοι των Ντζάναν Μούσα και Φακούντο Καμπάτσο διεύρυναν τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους (19-8). Ο Μουστάφα Φαλ απάντησε για το 19-10, όμως έκτοτε η Ρεάλ «έτρεξε» ένα σερί 9 πόντων για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με κάτι περισσότερο από double score.

Η μεγάλη διαφορά στα ριμπάουντ καθώς και στην ευστοχία από τα 6.75 ήταν το σημείο… κλειδί που δημιουργούσε την χαώδη ανισορροπία ανάμεσα στις δύο ομάδες. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να… χτυπήσει από την περιφέρεια δια χειρός Φιλίπ Πετρούσεφ για το 28-13, όμως οι Ισπανοί είχαν πραγματικά ισοπεδώσει τους «ερυθρόλευκους» σε αυτή τη δεύτερη περίοδο φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και στους 20 πόντους (38-18, στο 14’).

Οι Σέρχιο Ροντρίγκεζ και Βενσάν Πουαριέ ήταν ασταμάτητοι ανοίγοντας κι άλλο την… ψαλίδα της διαφοράς (47-24, στο 16’) με τον Ολυμπιακό να ψάχνει τρόπο να αντεπιτεθεί. Ο Κώστας Παπανικολάου και ο Σακίλ ΜακΚίσικ προσπάθησαν με πέντε σερί πόντους να… ροκανίσουν τη διαφορά (47-29), όμως η «Βασίλισσα» με όπλο την ψυχραιμία της και την ευστοχία της έβαζε στοπ και στις τελευταίες ελπίδες της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα (56-34). Το ημίχρονο έληξε με τρίποντο του ΜακΚίσικ στην εκπνοή στην προσπάθειά του να δώσει μία… ανάσα στον Ολυμπιακό (56-37).

Μετά την ανάπαυλα, οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκε να έχουν ακόμη... χτύπους τρέχοντας ένα επιμέρους σερί 11-4 κόντρα στους Μαδριλένους προσπαθώντας να... ροκανίσουν τη διαφορά με την πολύτιμη βοήθεια του Νάιτζελ Γουίλιαμς - Γκος και Άλεκ Πίτερς για το 60-48 στο 25'. Όσο κι αν η Ρεάλ Μαδρίτης στεκόταν στο ύψος της, οι Πειραιώτες δεν τα παρατούσαν με τον Πίτερς να ευστοχεί από την περιφέρεια για το 63-51. Ο Μούσα απάντησε άμεσα όμως για το 66-51, ωστόσοπ ο Πίτερς χτύπησε ξανά και μετά τις δύο εύστοχες βολές του μείωσε τη διαφορά στους 10 πόντους με σουτ τριών πόντων από την κορυφή στο 28' (66-56).

 


Ο Σέρχιο Γιουλ ήταν εκεί όμως για ακόμη ένα εύστοχο τρίποντο (69-59). Κάθε φορά που προσπαθούσε ο Ολυμπιακός να πλησιάσει και να μειώσει την διαφορά, κάποιος Μαδριλένος του... σκότωνε τις ελπίδες. Πίτερς, Γιαμπουσέλε και Γκος ήταν οι επόμενοι που… αντάλλαξαν τρίποντα (74-64), για να «μιλήσει» ξανά ο Γιουλ με floater (76-64).

Ο Γκος έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή, για πρώτη φορά μετά την πρώτη περίοδο (76-67), ενώ στη συνέχεια μείωσε στους 8 με όμορφο λέι-απ (77-69)! Ο Ταβάρες, όμως, πήρε ένα πολύ σημαντικό επιθετικό ριμπάουντ, και σε συνδυασμό με μια βολή του Χεζόνια από τεχνική ποινή, το σκορ έγινε 79-69 (1/2 βολές ο Ταβάρες).

Οι δύο επόμενες επιθέσεις ξοδεύτηκαν με απίστευτα λάθη των Πίτερς και Φαλ, αλλά σε τέτοια πραγματοποιούσε και η Ρεάλ ώσπου ο Ροντρίγκεθ της έδωσε μια σημαντική διαφορά (81-69).

Ο συγκλονιστικός ΜακΚίσικ ευστόχησε για τρεις (81-72), αλλά ο Ταβάρες με δύο εύστοχες βολές επανέφερε το προβάδισμα της ομάδας του στα ίδια επίπεδα (83-72). Ο Αμερικανός και ο Φαλ απώλεσαν κρίσιμες βολές και ο χρόνος ξεκίνησε να μετρά αντίστροφα για τον Ολυμπιακό, με τον Μούσα να βάζει «ταφόπλακα» στις ελπίδες του (87-73).

Η Ρεάλ είχε αρκετούς διακριθέντες, με κυριότερους τους Μούσα (20 πόντοι), Χεζόνια (12 πόντοι) και Πουαριέ (11 πόντοι).

Για τον Ολυμπιακό, που δεν το έβαλε κάτω, ξεχώρισαν οι Πίτερς (23 πόντοι), ΜακΚίσικ (17 πόντοι) και Γκος (15 πόντοι)

Τα δεκάλεπτα: 28-10, 56-37, 71-58, 87-76.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0