Basket Talk

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Υπέταξε τους Καταλανούς και δίνει «ραντεβού» με την ιστορία στο Game 5! (video)

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Υπέταξε τους Καταλανούς και δίνει «ραντεβού» με την ιστορία στο Game 5! (video)
O Κώστας Παπανικολάου έδωσε το «παρών», η second unit του Ολυμπιακού είπε να στήσει το δικό της... πάρτι και οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν την ευστοχία τους από την περιφέρεια. Έτσι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε το καθήκον της και με το παραπάνω «ρημάζοντας» την Μπαρτσελόνα (92-58) την οποία θα συναντήσει στο Game 5 στο Παλάου Μπλαουγκράνα με στόχο να γράψει ιστορία!

O Ολυμπιακός υποδέχτηκε την Μπαρτσελόνα για το Game 4 ή αλλιώς για τον «τελικό» των Play Offs της EuroLeague. Η νίκη ήταν απαραίτητη για τους «ερυθρόλευκους» για να μείνουν… ζωντανοί στο παιχνίδι διεκδίκησης της πρόκρισης στο Final Four του Βερολίνου.

To καθήκον τους το έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» που έριξαν στο... καναβάτσο τους Καταλανούς και με μεγάλη διαφορά αφήνοντάς τους ανήμπορους να αντιδράσουν (92-58). Ο Ολυμπιακός με την καταπληκτική του άμυνα και την εξαιρετική του επιθετική λειτουργία θα πάει στο Παλάου Μπλαουγκράνα για να γράψει ιστορία στο Game 5. Ο Κώστας Παπανικολάου με 9 πόντους, 6 ριμπάουντ και τρία συνεχόμενα τρίποντα ήταν από τους διακριθέντες του ματς στην επιστροφή του, ενώ παράλληλα ξεχώρισαν οι Σακίλ ΜακΚίσικ με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ και Μουστάφα Φαλ με 12 και 5 ριμπάουντ.

Οι «μάχες» ξεκίνησαν από νωρίς στο… καυτό ΣΕΦ, όπως και σε κάθε παιχνίδι αυτής της επεισοδιακής σειράς. Ο Ολυμπιακός δεν ανταποκρίθηκε καλά αμυντικά, αφού δέχτηκε 19 πόντους στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης. Ωστόσο, ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων των «ερυθρόλευκων» ήταν ο Μουστάφα Φαλ με 10 από τους συνολικά 12 πόντους της ομάδας του σε εκείνη την στιγμή (12-19, στο 5’).

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, δέχθηκε μόλις τέσσερις πόντους και μπόρεσε και… ροκάνισε την διαφορά με την βοήθεια του τριπόντου του Αϊζάια Κάνααν (17-19).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός μπήκε ακόμη πιο φορτσάτος  και έτρεξε ένα… αδιανόητο αναπάντητο 17-0 σερί με την βοήθεια του «τετράποντου» από τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, τα σερί καλάθια του Νίκολα Μιλουτίνοφ και το εύστοχο τρίποντο του Νάιτζελ Γουίλιαμς- Γκος (36-23, στο 15’).

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε. Ήταν αποτελεσματικός στην άμυνα και ακόμη περισσότερο από το περιφερειακό σουτ που το είχε ανάγκη όσο ποτέ. Το ΣΕΦ ήταν πραγματικά στο… πόδι με τους «ερυθρόλευκους» να είναι μπροστά για 17 πόντους (43-26 στο 16’) μετά από τις ενέργειες του Σακίλ ΜακΚίσικ και Φιλίπ Πετρούσεφ. Απίστευτη η ενέργεια από τους Πειραιώτες σε άμυνα και επίθεση, αφού δεν σταματούσαν να σκοράρουν με κάθε τρόπο έχοντας αποδιοργανώσει πλήρως την άμυνα της Μπαρτσελόνα.

Μετά την ανάπαυλα, ο επιθετικός ρυθμός των Πειραιωτών όχι μόνο δεν έπεσε, αλλά ίσα ίσα εκτοξεύτηκε κι άλλο. Με τρίποντα των Γκος και Κάνααν η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους (59-37 στο 33΄). Οι Καταλανοί έτρεξανν ένα σερί 0-8 το οποίο διέκοψε ο Γκος για το 63-45 με τον Κώστα Παπανικολάου να ακολουθεί από το τρίποντο και μάλιστα τρις (!) για το 72-47 συνεχίζοντας το... σφυροκόπημα από πλευράς Ολυμπιακού.

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα για την αναμέτρηση με τους Πειραιώτες να βρίσκουν εντελώς τον εαυτό τους την κρίσιμη στιγμή και να παίρνουν κεφάλι στο σκορ με πάνω από 30 πόντους. Πλέον όλα θα κριθούν στην Βαρκελώνη όπου ο Ολυμπιακός θα κληθεί να γίνει η πρώτη ομάδα που προκρίνεται σε Game 5 εκτός έδρας.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 53-37, 72-47, 92-58

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0