Basket Talk

Προμηθέας: Οι Πατρινοί ανακοίνωσαν Λίνο Χρυσικόπουλο

Προμηθέας: Οι Πατρινοί ανακοίνωσαν Λίνο Χρυσικόπουλο

Παίκτης του Προμηθέα Πατρών για τη σεζόν 2023/24 θα είναι ο Λίνος Χρυσικόπουλος.

Η ΚΑΕ Προμηθέας ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον 31χρονο φόργουορντ Λίνο Χρυσικόπουλο, ο οποίος έχει μακρά εμπειρία στο ελληνικό, πρωτάθλημα έχοντας προηγουμένως αγωνιστεί για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Κηφισιά και Κολοσσό Ρόδου.

Η ανακοίνωση της ομάδας:

«Η ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνή Έλληνα Power Forward, Λίνου Χρυσικόπουλου, ο οποίος εντάσσεται στο αγωνιστικό δυναμικό της ομάδας μας και θα ενισχύσει τις προσπάθειες της την σεζόν 2023-24.   

O Λίνος Χρυσικόπουλος γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1992, έχει ύψος 2,06 και αγωνίζεται στη θέση «4». Πρόκειται για έναν παίκτη με ιδιαιτέρως πλούσιες παραστάσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα και όχι μόνο. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Άρη, στον οποίο παρέμεινε για μια τριετία (2008-2011), πριν πάρει μεταγραφή για την ιταλική Biella (2011-2013).

Επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ (2013), ενώ τα επόμενα δύο χρόνια έπαιξε στον ΚΑΟ Δράμας (2013-2015).

Ακολούθησε το πέρασμά του από την Κηφισιά, με προπονητή τον Ηλία Παπαθεοδώρου (2015-2016), ενώ στη συνέχεια ο Έλληνας forward επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, στον οποίο παρέμεινε για τρεις σερί σεζόν (2016-2019), καταγράφοντας εξαιρετικά νούμερα, με προπονητή ξανά τον νυν κόουτς του Προμηθέα. Την επόμενη διετία ο Χρυσικόπουλος αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, με την οποία κατέκτησε ένα Κύπελλο (2020), ενώ αγωνίστηκε και στον τελικό του Basketball Champions League. Τ

η σεζόν 2021-2022 έπαιξε στο Περιστέρι, ενώ την επόμενη αγωνίστηκε στον Κολοσσό Ρόδου, όπου συνάντησε ξανά τον Ηλία Παπαθεοδώρου. Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Προμηθέα είναι και μέλος της Εθνικής ομάδας, με την οποία μάλιστα αγωνίστηκε και στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Καναδά το 2021.

Υποδεχόμαστε τον Λίνο Χρυσικόπουλο στην Προμηθεϊκή οικογένεια και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία με τη φανέλα της ομάδας μας».

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0