Basket Talk

Παναθηναϊκός – Μονακό 80-83: Ένας Ουίλιαμς δεν ήταν αρκετός!

Παναθηναϊκός – Μονακό 80-83: Ένας Ουίλιαμς δεν ήταν αρκετός!

«Διαβολοβδομάδα» όνομα και πράγμα για τον Παναθηναϊκό μιας και ηττήθηκε και απέναντι στη Μονακό με 80-83, έχοντας τον Ουίλιαμς σε απίστευτη μέρα (ρεκόρ καριέρας) αλλά άποντο στην τελευταία περίοδο. Όταν η μπάλα έκαιγε, τη «μπουγάδα καθάρισε» ο γνωστός άγνωστος, Μάικ Τζέιμς και έριξε τους «πράσινους» στο 1-3.

«Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι’ όλα τα ίδια μένουν» που έλεγε ο Παπάζογλου. H ανακοίνωση της απόκτησης του Ντουέιν Μπέικον έφερε την απαιτούμενη ώθηση αλλά όχι και το αποτέλεσμα και ως εκ τούτου ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, απέναντι στη Μονακό αυτή τη φορά (80-83). Έξι στα έξι για τον Μάικ Τζέιμς ως αντίπαλος των «πρασίνων» με 4 διαφορετικές ομάδες.

Το ματς

Κάπως νευρικά και άστοχα ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες, πηγαίνοντας χέρι-χέρι μέχρι το 6’ (9-8) Οι παίκτες του Ράντονιτς έδειχναν διάθεση στην άμυνα (χαρακτηριστικές οι δύο βουτιές του Καλαιτζάκη), μην αφήνοντας τη Μονακό να κάνει το παιχνίδι της. Από εκείνο το σημείο και μετά όμως όλα άλλαξαν. Οι Μονεγάσκοι έτρεξαν ένα σερί (21-2) κυριαρχώντας και στις δύο πλευρές του παρκέ, με τον Ντόντα Χολ πρωτεργάτη. Οι αποδοκιμασίες στο Κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων έδιναν και έπαιρναν και οι Παναθηναϊκός παρουσίαζε την ίδια εικόνα με το «ναυάγιο» του Βερολίνου.

Στη δεύτερη περίοδο, το «τριφύλλι» επούλωσε κατά πολύ την αμυντική τρύπα βάζοντας πίεση στον αντίπαλο και περιορίζοντας τον στους 2 πόντους σε πέντε αγωνιστικά λεπτά. Η επίθεση «τράβηξε κουπί έχοντας τον Γκουντάιτις αρχικά και έπειτα τον Ουίλιαμς ως σημεία αναφοράς κλείνοντας την δεύτερη περίοδο σε απόσταση έξι πόντων.

Κάπου εκεί ο συγκλονιστικός Ντέρικ Ουίλιαμς πήρε το… όπλο του και δεν το άφηνε. Ο Αμερικανός φόργουρντ πέτυχε 15 (!) συνεχόμενους πόντους για το «τριφύλλι», ισοφαρίζοντας το ματς σε 50-50 στο 25’ και κάνοντας ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα στη Euroleague με 28π. (είχε 27 με τη φανέλα της Μπάγερν σε ένα ματς κόντρα στη Ζάλγκιρις το 2018). Ο Μάικ Τζέιμς δεν θα το άφηνε αυτό να περάσει έτσι και με έξι δικούς του πόντους έδωσε και πάλι ανάσα στην ομάδα από το Πριγκιπάτο (50-56).Τα μάτια όμως των παικτών του Ράντονιτς «γυάλιζαν» και έκλεισαν την περίοδο στο 59-60.

Στην τελευταία περίοδο το ματς όπως αναμενόταν ήταν ντέρμπι. Οι δύο ομάδες βρίσκονταν πολύ κοντά και δεν μπορούσαν να ξεμακρύνουν, δίνοντας βάση στην άμυνα. Η «κάνη» του Ουίλιαμς σίγησε παραμένοντας στους 28, την ίδια ώρα που ο «διπλός» Πονίτκα και ο Γκουντάιτις κρατούσαν ζωντανό τον Παναθηναικό (70-71, 36'). Ο «δαιμόνιος» Τζέιμς όπως ήταν λογικό είχε πάρει το βάρος της επίθεσης στις πλάτες του και με ένα τρίποντο-μαχαιριά στο 36:37'' έκανε το 74-70. Δύο δικές του βολές έδωσαν «αέρα» έξι πόντων, αλλά οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν, αν και χρειάστηκαν δύο λεπτά για να βρουν σκορ, με τον Μάριους Γκριγκόνις να κάνει το 74-76, 49'' πριν το φινάλε. Η Μονακό όμως δεν έδωσε τη «καυτή» μπάλα στον Τζέιμς, είχε υπομονή στην πολύ κρίσιμη επιθεσή της, η οποία τελείωσε με κάρφωμα του Χολ για το 78-74, 26''. Ο Πονίτκα έκανε το δύσκολο ντράιβ και αστόχησε, ο Οκόμπο έβαλε τις βολές (74-80) και κάπως έτσι, οι «πράσινοι» έμειναν με την προσπάθεια, παρά την ύστατη απόπειρα των δύο τριπόντων από Πάρις Λι και Παναγιώτη Καλαιτζάκη (80-82). Το φάουλ ήρθε, ο Τζέιμς έβαλε τη μία από τις δύο βολές, έκανε το τελικό 80-83 και δεν υπήρχε χρόνος για κάτι παραπάνω.

Τα δεκάλεπτα: 13-29, 34-40, 59-60, 80-83
Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ:

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0