Basket Talk

Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης 68-71: Την έφτασε στα όρια της, αλλά τον «τιμώρησε» ο Γιούλ (video)

Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης 68-71: Την έφτασε στα όρια της, αλλά τον «τιμώρησε» ο Γιούλ (video)
Ήττα με 71-68 υπέστη ο Παναθηναϊκός από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην 1η αγωνιστική της Euroleague. Οι «πράσινοι» πάλεψαν μέχρι τέλους, αλλά Μούσα και Γιούλ τους στέρησαν το ροζ φύλλο αγώνα. 
Ο Παναθηναϊκός, αν και ομάδα χωρίς χημεία και αυτοματισμούς στο ξεκίνημα αυτής της χρονιάς λόγω των πολλών νέων προσώπων, έφτασε τη Ρεάλ Μαδρίτης στα όρια της, παίζοντας πολύ πιεστική άμυνα και οδηγώντας τη «βασίλισσα» σε 19 (!) λάθη. Ωστόσο, οι «πράσινοι» λύγισαν στο φινάλε, αστοχώντας σε κρίσιμα σουτ και βλέποντας τον Σέρχιο Γιουλ να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, χαρίζοντας στην ομάδα του Τσους Ματέο την νίκη με 71-68 στην πρεμιέρα της Euroleague

O Γιούλ μπορεί να έχει πρωταγωνιστής στο φινάλε, όμως MVP των νικητών ήταν ο Έντι Ταβάρες (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 τάπες), με τον Τζάναν Μούσα να παίρνει επίσης καλό βαθμό (13 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη). Από πλευράς γηπεδούχων ξεχώρισε ο Ντέρικ Ουίλιαμς με 15 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ μετά τον τελικό του Super Cup, ξανά άστοχος παρουσιάστηκε ο Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 1/5 δίποντα, 1/9 τρίποντα. Να σημειώσουμε ότι ο Παναθηναϊκος έχασε πολύτιμους πόντους από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας», αφού είχε μόλις 11/21 βολές. 

Το ματς

Ο Μάριο Χεζόνια ένιωσε σαν το σπίτι του στο ΟΑΚΑ, παρά τη γιούχα που άκουγε από τον κόσμο κάθε φορά που άγγιζε την μπάλα και έβαλε 8 μαζεμένους πόντους, βοηθώντας τη Ρεάλ να προηγηθεί με 21-13 στο 7'25". Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός, τρέχοντας ένα επιμέρους 8-2 κατάφερε να μειώσει σε 23-22 στο φινάλε του δεκαλέπτου. Να σημειωθεί ότι ο Ράντονιτς ξεκίνησε από πολύ νωρίς τις δοκιμές, δίνοντας χρόνο συμμετοχής στους 10 από τους 12 παίκτες του μέσα στην πρώτη περίοδο. 

Η εναλλαγή προσώπων και οι πολύτιμες λύσεις που προσέφερε ο Λευτέρης Μποχωρίδης με 5 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 10 αγωνιστικά λεπτά, σε συνδυασμό με την μεστή εμφάνιση του Ντέρικ Ουίλιαμς (σσ. 9 πόντοι) έδωσαν στους «πράσινους» την ευκαιρία να μείνουν κοντά στο σκορ και να πάνε στα υποδυτήρια υπολειπόμενοι μόνο ενός πόντου (38-37). 

O Φαμπιάν Κοζέρ, που υπέπεσε σε δύο φαουλ στο ξεκίνημα του αγώνα και «παρκαρίστηκε» στον πάγκο, επέστρεψε μετά την ανάπαυλα για να δώσει επιθετικές λύσεις στην ομάδα του Τσους Ματέο, η οποία βρέθηκε στο +7 (62-55) στο 33'30" μετά από τρίποντο του Γιούλ. Ένα καλάθι του πολύ αποτελεσματικού Γκουντάιτις και δύο διαδοχικά τρίποντο δια χειρός Πάρις Λι έδωσαν το προβάδισμα τον Παναθηναϊκό (63-62) 4'23" πριν το φινάλε. Έξι συνεχόμενοι πόντοι από τον Μούσα έφεραν ξανά τη Ρεάλ στο +3 (68-65) στο 38' και ο Σέρχιο Γιούλ έριξε τη χαριστική βολή με ένα από τα κλασσικά «μανταρίνια° του, 46" πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας. 

Τα δεκάλεπτα:
22-23, 37-38, 51-54, 68-71

Τα στατιστικά του αγώνα. 

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0