Basket Talk

Ηρακλής - ΠΑΟΚ 73-84: «Ασπρόμαυρη» απόδραση από το Ιβανώφειο, μετά από 2,5 ώρες! (video)

Ηρακλής - ΠΑΟΚ 73-84: «Ασπρόμαυρη» απόδραση από το Ιβανώφειο, μετά από 2,5 ώρες! (video)
Σε ένα... επεισοδιακό παιχνίδι στο Ιβανώφειο, με το ημίχρονο να διαρκεί μία ώρα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να «αποδράσει» νικητής με 73-84 επί του Ηρακλή, βρίσκοντας τις λύσεις που χρειαζόταν στα κρίσημα σημεία του αγώνα.
Ντέρμπι Θεσσαλονίκης στο Ιβανώφειο, με τον «Γηραιό» να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ για τη 16η αγωνιστική της Basket League. Ο Ηρακλής έπεσε στο 3-11, παραμένοντας ουραγός της βαθμολογίας, με τους φιλοξενούμενους να ανεβαίνουν στο 7-7, κάνοντας σημαντικό βήμα για τη συμμετοχή τους στα πλέι-οφς. 

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν σε αργό «τέμπο» και τους γηπεδούχους να το εκμεταλλεύονται βρίσκοντας λύσεις μέσα στο ζωγραφιστό, που τους έφεραν σε θέση οδηγού, ακόμα και με +7, λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (19-12 στο 9'). Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη κατάφεραν να μειώσουν άμεσα, έχοντας τον Ζερμέιν Λοβ σε εξαιρετικό βράδυ! 
Το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε στον ΠΑΟΚ, που κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό του και να «χτίσει» σιγά σιγά μια διαφορά, φτάνοντας αυτός μέχρι και το +7 λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (32-39 στο 20'). Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η εξαιρετική παρουσία του Γιάνκοβιτς αλλά και του Μάρβιν Τζόουνς.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με 45λεπτη καθυστέρηση, καθώς οι διαιτητές ζήτησαν την απομάκρυνση φιλάθλων του «Γηραιού», με την αιτιολογία ότι δεν είχε τηρηθεί το μέτρο για 50% χωρητικότητας του γηπέδου. Αυτό προκάλεσε αναστάτωση, όμως τελικά το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. 

Η διακοπή φάνηκε να ευνόησε τους γηπεδούχους, που επέστρεψαν στο παρκέ «με το μαχαίρι στα δόντια» και κατάφεραν να τρέξουν ένα σερί 13-5, στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου, παίρνοντας ξανά το προβάδισμα (47-44 στο 24')! Οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση και με συνεχόμενους πόντους του Μάρβιν Τζόουνς μπήκαν στην τελική ευθεία του αγώνα έχοντας ένα μικρό προβάδισμα (54-59 στο 30'). 

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη έδειξε να απλοποιεί τα πράγματα, παίζοντας πολύ καλή άμυνα και με ορθολογικές επιλογές στην επίθεση, κατάφερε να πάρει μια διαφορά «ασφαλείας», ορίζοντας πλέον πλήρως την τύχη του αγώνα (58-70 στο 34'). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ξαναμπούν στο ματς, όμως η τεχνική ποινή που δέχτηκε ο προπονητής τους Κώστας Μέξας για διαμαρτυρία, αλλά κυρίως τα 3/3 συνεχόμενα τρίποντα από τον Βασίλη Τολιόπουλο, 4 λεπτά πριν το τέλος, έγειραν οριστικά την «πλάστιγγα» υπέρ των φιλοξενούμενων! Από πλευράς Ηρακλή ξεχώρισαν οι Γκάρετ και Σκορδίλης με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους νικητές, ο Τζόουνς σταμάτησε στους 20, με τον Λαβ να έχει 16 και τον Τολιόπουλο να φτάνει τους 14.
Τα δεκάλεπτα: 19-18, 32-39, 54-59, 73-84

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0