TV or not TV

Οι «Φουνταριστοί» Γιώργος Θαναηλάκης και Μηνάς Τσαμόπουλος δηλώνουν αχώριστοι στο BN Sports και λένε: «Ο ΣΠΟΡ FM είναι το ραδιοφωνικό σπίτι μας!»

Οι «Φουνταριστοί» Γιώργος Θαναηλάκης και Μηνάς Τσαμόπουλος δηλώνουν αχώριστοι στο BN Sports και λένε: «Ο ΣΠΟΡ FM είναι το ραδιοφωνικό σπίτι μας!»

Ο Μηνάς Τσαμόπουλος και ο Γιώργος Θαναηλάκης μιλάνε αποκλειστικά στο BN Sports για την επιστροφή της εκπομπής τους στον ΣΠΟΡ FM, την φιλία τους και τους ίδιους εκτός… δημοσιογραφίας!

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη στην Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ένα δίδυμο που έχει ταυτίσει τις φωνές του και το όνομά του με τον αθλητισμό. Καθημερινά μας κάνουν συντροφιά με την εκπομπή τους «Πνίξτε τον… φουνταριστό» στις 18:00 με 20:00, όπου αναλύουν και σχολιάζουν τα αθλητικά δρώμενα. Πρόκειται φυσικά για τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο!

Οι δυο τους επέστρεψαν στην συχνότητα των 94.6 έπειτα από επτά ολόκληρα χρόνια όπου δοκιμάστηκαν κι αλλού, ωστόσο πλέον – όπως δηλώνουν – βρίσκονται και πάλι στο σπίτι τους. Μαζί τους έφεραν φυσικά μια φιλία η οποία καλά κρατεί εδώ και 28 ολόκληρα χρόνια! Λατρεύουν επίσης τα ταξίδια, έχουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και προ πάντων η ζωή τους είναι η ίδια η δημοσιογραφία.

Όλα αυτά κι ακόμη τόσα τα εκμυστηρεύονται στο BN Sports το οποίο παραβρέθηκε στο στούντιο του ΣΠΟΡ FM για μια ξεχωριστή συνέντευξη…

Τι είναι για εσάς αυτή η εκπομπή και πόσο σημαντική ήταν η επιστροφή στον ΣΠΟΡ FM;

ΜΤ: «Η εκπομπή ξεκίνησε το 1996 με κάποιες διακοπές, ενώ από το 2003 είναι σερί μέχρι και σήμερα. Πλέον είναι ένα κομμάτι της ζωής μας και η επιστροφή στον ΣΠΟΡ FM είναι αυτό που λέμε… επιστροφή πάλι στο μαντρί!

Είναι ένας σταθμός που κάνει πρωταθλητισμό, δοκιμαστήκαμε κι αλλού και δεν το μετανιώσαμε. Πήραμε τις εμπειρίες μας, αποδείξαμε ότι μπορούμε να αφήσουμε το αποτύπωμά μας και σε άλλους σταθμού, επιστρέψαμε τώρα εδώ και ελπίζουμε να παραμείνουμε».

ΓΘ: «Είναι νομίζω αυτό που μας ταιριάζει περισσότερο απ’ όλα. Ένας σταθμός που έχουμε περάσει πολλά χρόνια και έχουμε δεθεί και με τα παιδιά που τα ξαναβρήκαμε, γι’ αυτό λέμε πως γυρίσαμε και στο σπίτι μας.

Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας και ένας τρόπος να ξεφεύγουμε από τα όποια προβλήματα μας βασανίζουν γιατί ερχόμαστε εδώ και, με την ανάλογη χημεία που έχουμε, ο ένας παρασέρνει τον άλλον και μέσα από το χιούμορ, τις ατάκες και την επικοινωνία με τον κόσμο είναι ένα δίωρο για μας πολύ ευχάριστο». 

ΜΤ: «Ο Γιώργος Θαναηλάκης, μάλιστα, το καλοκαίρι του 1996 έκανε την πρώτη εκπομπή. Όταν άνοιξε ο σταθμός στις 26 Ιουνίου, το πρώτο δελτίο το έκανε η Ελισάβετ Κυρίτση και την εκπομπή αμέσως μετά ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος με τον Γιώργο!».

tr_1.jpg

Ποιο είναι το αγαπημένο κομμάτι του επαγγέλματος σας;

ΜΤ: «Τα ταξίδια. Παρ’ όλο που σημαίνουν άγχος γιατί πας για αποστολή και πρέπει να βγάλεις μια δουλειά κάτω από χρόνους, πίεση.

Με λίγα λόγια στα επαγγελματικά ταξίδια πας να βγάλεις δουλειά. Υπάρχει πίεση αλλά παρ’ όλα αυτά αλλάζεις παραστάσεις και γνωρίζεις νέους ανθρώπους και αυτό σε ανανεώνει, εκτός φυσικά από τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο που έχει πάει σε κάθε γήπεδο 50 φορές τουλάχιστον!».

ΓΘ: «Τα ταξίδια, δεν το συζητάμε. Εντάξει ο Μηνάς δεν πάει ταξίδια για αθλητικούς λόγους αλλά για ναυτιλιακούς οπότε εκτός από τις πόλεις που γνωρίζουμε, εκείνος ασχολείται πιο πολύ με λιμάνια και εγώ βλέπω τα γήπεδα. Το οποίο για εμένα είναι φοβερό».

Το μεγαλύτερο μάθημα που έχετε πάρει από τα όσα έχετε δει και βιώσει σε αυτόν τον κλάδο;

ΓΘ: «Γενικά πρέπει να έχεις χαμηλό προφίλ. Όσο το δυνατόν περισσότερο μπορείς δηλαδή, γιατί οι καταστάσεις μπορεί να σε κάνουν πολύ δημοφιλή για άλλον λόγο και άμα καβαλήσεις καλάμι συνήθως την πληρώνεις. Γενικά απλώς να κάνεις τη δουλειά σου, να μην ασχολείσαι με το τι κάνουν οι άλλοι».

Πολύ σημαντικό επίσης να προσπαθήσεις να ισορροπήσεις τα πράγματα και μέσα στο σπίτι σου, να μην το αφήνεις σε δεύτερη μοίρα.

ΜΤ: «Επειδή είναι μια δουλειά που έχει δύναμη, γιατί μπορεί να γράψεις κάτι και να επηρεάσεις κόσμο είτε θετικά είτε αρνητικά, πρέπει να κρατήσεις όχι μόνο για το φαίνεσθαι αλλά και μια εσωτερική ισορροπία. Να μην νομίζεις δηλαδή πως είσαι ο Πάπας γιατί αν το πιστεύεις, κάποια στιγμή θα ξυπνήσεις και… δεν θα είσαι!».

Ποια είναι μεγαλύτερη γκάφα που έχετε κάνει ή πει on air;

ΓΘ: «Εγώ έχω πολλές, έχω μείνει τρέιλερ! Σίγουρα πάντως έχουμε κάνει πολλά σαρδάμ».

ΜΤ: «Όποιος δεν δουλεύει, δεν κάνει λάθη… Πρέπει να επιλέξουμε γιατί είναι αρκετές.

Σίγουρα δεν έχουμε πεθάνει κανέναν, αυτό το έχουμε αποφύγει! Αστεία σίγουρα έχουμε πει πολλά, όχι τόσες γκάφες. Βέβαια όλη η εκπομπή είναι μια γκάφα! Είναι αρκετές φάσεις που πρέπει να τις ακούσεις, δεν αποτυπώνονται στο χαρτί. Είναι και το ύφος της εκπομπής που δεν ξέρουν αν κάνουμε πλάκα ή αν μιλάμε σοβαρά!».

ts.jpg

Αν σας πω να σκεφτείτε έναν αγώνα, ποιος είναι ο πρώτος που σας έρχεται  στο μυαλό και γιατί;

ΜΤ: «Τώρα που βλέπω τον Θαναηλάκη μου έρχεται ο αγώνας του Ολυμπιακού στο Λονδίνο με την Άρσεναλ, αυτή η επική πρόκριση. Απορώ πως γύρισε πίσω σώος ο κουμπάρος μου!».

ΓΘ: «Εκεί πήγε το μυαλό μου κι εμένα, μια φοβερή πρόκριση!».

Αν δεν κάνατε αυτό το επάγγελμα, τι δουλειά θα μπορούσατε να φανταστείτε τον εαυτό σας να κάνει;

ΜΤ: «Εγώ έχω σπουδάσει νομική, οπότε θα ήμουν δικηγόρος. Όχι πως θα με ξετρέλαινε αλλά… τίμια πράγματα!».

ΓΘ: «Αυτό που με συναρπάζει στον ελεύθερο χρόνο μου είναι όταν κατασκευάζω πράγματα, ωστόσο δεν έχω σκεφτεί ποτέ σοβαρά τι θα μπορούσα όντως να κάνω».

Ένα επάγγελμα που θα επιλέγατε ως δεύτερη επιλογή…

ΜΤ: «Τότε ο Γιώργος θα πρέπει να ξαναγεννηθεί, γιατί η δημοσιογραφία είναι η ζωή του όλη!».

Με τι ασχολείστε στον ελεύθερό σας χρόνο; Ποια είναι τα χόμπι σας;

ΜΤ: «Μια κλασική ατάκα που λένε, η οποία φτάνει και στα όρια του εξυπνακισμού κι όλας, ότι άμα κάνεις το χόμπι σου δουλειά τότε δεν θα δουλέψεις ποτέ!».

ΓΘ: «Για εμένα το κολύμπι. Επειδή έπαιζα και πόλο, αν δω πισίνα θέλω να μπω μέσα! Όταν βρίσκω ευκαιρία, πηγαίνω να κολυμπήσω».

Ένα ταξίδι που θα θυμάστε για όλη σας τη ζωή;

ΜΤ: «Πολύ εύκολο! Στα νησιά Παλάου που είχα πάει για δέκα μέρες. Ταξίδι ζωής! Για δουλειά είχα πάει γιατί έχουν ένα νηολόγιο, δηλαδή εκεί που γράφονται πλοία, και πήγα να δω τι μέρους του λόγου είναι.

Χρειάστηκα 30 ώρες να πάω και άλλες τόσες να γυρίσω, βρίσκεται μέσα στον Ειρηνικό. Έχω κι άλλες ωραίες αναμνήσεις αλλά αυτό, δεν υπάρχει! Ακόμα και ο Θαναηλάκης, που του έχω φέρει ένα δώρο από εκεί, λέει πως αυτό το ταξίδι είναι ταξίδι ζωής!».

ΓΘ: «Αυτό  που θα θυμάμαι για πάντα είναι η πρώτη φορά που ταξίδεψα εκτός Ευρώπης, γιατί γενικώς φοβάμαι να πετάω πολλές ώρες με το αεροπλάνο, όταν πήγα εβδομάδα του μέλιτος στις Μαλδίβες. Ήμουν μία εβδομάδα ξυπόλητος, μέσα στην άμμο, μπάνια, σπα… Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ». 

Ένα τραγούδι που θα χρησιμοποιούσατε ως soundtrack της ζωής σας;

ΜΤ: «Σφύριξε χαρούμενα μπορείς..!».

ΓΘ: «Είμαστε πακέτο, δεν θα μπορούσα να πω κάποιο άλλο. Αυτό μας ταιριάζει σαν εκπομπή».

Ποιος άνθρωπος είναι η πηγή της έμπνευσης και της δύναμης σας;

ΜΤ: «Οι γονείς μου. Ειδικότερα ο πατέρας μου που ήταν καπετάνιος και εγώ ως παιδί μέχρι και την τετάρτη δημοτικού, τρεις μήνες κάθε καλοκαίρι πήγαινα σε όποια χώρα ήταν κι εκείνος. Ένας άνθρωπος επαγγελματικό πρότυπο. Ο τρόπος που κινείτο, η φιλοσοφία του…

Η μητέρα του καθενός είναι ιερή. Στα επαγγελματικά όμως πρότυπο έχω τον πατέρα μου κι ας κάνουμε διαφορετικές δουλειές. Βέβαια κάποτε μου ‘χε πει “από δω το πήγες από κει το πήγες, με τα ναυτιλιακά ασχολείσαι και συ”!».

ΓΘ: «Η μητέρα μου θα έλεγα. Ήταν το σπίτι όλο, εκείνη το κρατούσε. Με τέσσερις άνδρες – τρεις γιους και τον πατέρα μου – ήταν ουσιαστικά η κολόνα του σπιτιού και πάντα με συνάρπαζε το γεγονός ότι έτρεχε για όλους και προσπαθούσε να είμαστε όλοι στην εντέλεια. Ήταν μία ηρωίδα. Την έχασα και νωρίς και ήταν σοκ για εμένα».

Θα δίνατε μια μάχη μέχρι θανάτου για έναν έρωτα ή μια δουλειά;

ΓΘ: «Μέχρι θανάτου τίποτα! Αν έπρεπε αναγκαστικά να επιλέξω, τότε για τη δουλειά».

ΜΤ: «Αυτό με τη δουλειά μου φαίνεται λίγο… ξένο και ανατριχιαστικό! Για έναν έρωτα, όπως τον ορίζω, με τα δικά μου θέλω».

Αν μπορούσατε να αλλάξετε ένα πράγμα στον κόσμο, ποιο θα ήταν αυτό;

ΓΘ: «Την φτώχεια!».

ΜΤ: «Την υγεία!».

Τι ορίζετε ως ελευθερία;

ΜΤ: «Ελευθερία είναι να μπορώ να κάνω πράγματα χωρίς να με πνίγουν και να ζω σε ένα ανάλογο περιβάλλον. Χωρίς να θίγω αλλά και χωρίς να καταδυναστεύομαι».

ΓΘ: «Συμφωνώ. Να μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις».

εικόνα_Viber_2022-01-13_21-48-43-899.jpg

Καλύτερη και χειρότερη ανάμνηση από όλα αυτά τα χρόνια της φιλίας σας;

ΜΤ: «Η καλύτερη είναι που τον πάντρεψα το 2008! Χειρότερη δεν έχουμε. Ίσως όταν κάτω από άλλες συνθήκες αναγκάστηκα να φύγω τότε από τον σταθμό και έσπασε το δίδυμο για κάποιο χρονικό διάστημα».

ΓΘ: «Γενικότερα κακές αναμνήσεις δεν έχουμε. Νομίζω μόνο αυτές τις φορές που σταματάγαμε από κάπου και υπήρχε αυτό το άγχος για να βρούμε κάτι καινούργιο, αλλά μεταξύ μας όχι».

Περιγράψτε μου με λίγα λόγια ο ένας τον άλλον…

ΜΤ: «Ο Γιωργάρας. Καλός άνθρωπος, δοτικός, που αυτό είναι καλό και κακό. Κακό για τον ίδιο, είναι καλό για όλους τους άλλους...! Ένας άνθρωπος που μπορείς να εμπιστευτείς. Φίλος. Τι άλλο να πω;

Στη δουλειά λειτουργεί πολύ συναισθηματικά. Επενδύει συναίσθημα σε αυτό που κάνει και ο κόσμος το εισπράττει αυτό. Αν και λένε ότι πρέπει να είσαι ψυχρός και τέτοια, εκείνος όμως βάζει συναίσθημα. Όχι οπαδικό, αλλά για αυτό που κάνει! Μπορεί να τον φθείρει λίγο, αλλά αυτό είναι και το γνώρισμα που τον ξεχωρίζει από άλλους συναδέλφους.

Ο αδερφός μου, ο φίλος μου, ο κουμπάρος μου που λέω και στην εκπομπή!».

ΓΘ: «Το φωνάζει σε κάθε εκπομπή, το λέει και το αισθάνεται. Έτσι αισθάνομαι κι εγώ! Είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος στη ζωή μου γιατί είμαστε και 28 χρόνια μαζί. Πιστεύω πως είναι ο άνθρωπος ο οποίος αν τον πάρω τηλέφωνο να του ζητήσω κάτι, σίγουρα θα σκιστεί να το κάνει.

Του έχω επίσης απόλυτη εμπιστοσύνη σε οτιδήποτε και τον θεωρώ πολύ επαγγελματία στη δουλειά του και σε ό,τι κάνει γενικά, είναι πολύ λεπτομερής. Επίσης είναι πολύ ευαίσθητος, επηρεάζεται πολύ εύκολα από πράγματα που τον στεναχωρούν αλλά το αντιμετωπίζει.

Είναι αδερφός! Ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται για όλα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0