Τένις

Indian Wells: Η Μαρία Σάκκαρη «έσβησε» την Σνάιντερ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο! (video)

Indian Wells: Η Μαρία Σάκκαρη «έσβησε» την Σνάιντερ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο! (video)

Τη νίκη και την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Indian Wells των Ηνωμένων Πολιτειών πανηγύρισε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 2-1 σετ (5-7, 6-4, 6-0) της Ρωσίδας Ντιάνα Σνάιντερ.

Οι δύο τενίστριες βρέθηκαν αντιμέτωπες για δεύτερη φορά στην καριέρα τους, μετά τη συνάντησή τους στο περσινό Αυστραλιανό Open, όπου η Μαρία Σάκκαρη είχε επικρατήσει της Ντιάνα Σνάιντερ με 2-1 σετ, μάλιστα με ανατροπή.

Στην πρεμιέρα της για το Indian Wells, η Σάκκαρη (Νο9) δεν άρχισε καλά και βρέθηκε να κυνηγάει από την αρχή του πρώτου σετ την 19χρονη Ρωσίδα (Νο74), η οποία προηγήθηκε με δύο breaks 4-2, φτάνοντας μέχρι και το 5-2. Κάπου εκεί, η Σάκκαρη, με την πλάτη στον τοίχο, ανέβασε στροφές, «έσβησε» πέντε set points της Σνάιντερ και ισοφάρισε σε 5-5. Στη συνέχεια, η Σνάιντερ αποσόβησε το break point της Σάκκαρη, προηγήθηκε με 6-5 και πήρε το έβδομο game, με το πρώτο σετ να ολοκληρώνεται 7-5 υπέρ της.

Στο δεύτερο σετ, οι δύο τενίστριες πήγαιναν χέρι-χέρι στα games, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να ψάχνει το break. Κάτι το οποίο έγινε. Έκανε το 4-3 και προηγήθηκε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση, παίρνοντας παράλληλα ψυχολογία και έφτασε στο 6-4 μετά από τριπλό set point, ισοφαρίζοντας τελικά σε 1-1 τα σετ.

Το τρίτο και καθοριστικό σετ ξεκίνησε ιδανικά για την Ελληνίδα τενίστρια που πέτυχε δύο breaks, κράτησε το σερβίς της και βρέθηκε μπροστά με 3-0 στα games, με το άγχος να περνά στην αντίπαλό της. Η Σάκκαρη, που επανήλθε πλήρως μετά την μέτρια αρχή της στην αναμέτρηση, απέκτησε το απόλυτο μομέντουμ και την ψυχολογία με το μέρος της. 

Συνέχισε με καθαρό μυαλό, δεν άφησε περιθώριο στη Σνάιντερ να επιστρέψει στη διεκδίκηση της πρόκρισης, έκανε και τρίτο break και έφτασε στο 5-0. Μάλιστα, δεν έχασε game και με το 6-0 έκανε την ολική ανατροπή και με 2-1 σετ πήρε την πρόκριση.


Αντίπαλή της στον τρίτο γύρο θα είναι η Γαλλίδα Καρολίν Γκαρσιά (Νο26) που νίκησε με 2-1 σετ (6-1, 3-6, 6-3) τη Βικτόρια Τόμοβα (Νο75) από τη Βουλγαρία.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0