Τένις

Η πρώτη «κρίση» του Kάρλος Αλκαράθ! (video)

Η πρώτη «κρίση» του Kάρλος Αλκαράθ! (video)
Ο Κάρλος Αλκαράθ κάνει αγωνιστική «κοιλιά», απέχοντας καιρό από τους τίτλους, και σε συνδυασμό με την... εκτόξευση του Γιανίκ Σίνερ, δημιουργείται μια πρωτόγνωρη συνθήκη για αυτόν. Θα καταφέρει να ανατρέψει την κατάσταση ο Ισπανός;

Ο Κάρλος Αλκαράθ δε θα μπορέσει να συνεχίσει στο τουρνουά του Ρίο Ντε Τζανέιρο, καθώς αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι του πρώτου γύρου, κόντρα στον Τιάγκο Μοντέιρο.

Ο Ισπανός γύρισε τον αστραγαλό του, και με μόλις δύο games του αγώνα να έχουν παιχτεί, αποσύρθηκε, με το πρήξιμο στον αστράγαλό του να είναι εμφανές, και τον ίδιο να είναι αρκετά προβληματισμένος.


Μπορούμε, πλέον, με ασφάλεια, να πούμε πως έχει προκύψει μια πρωτόγνωρη συνθήκη στην καριέρα του 20χρονου τενίστα.

Σε όλη του την μέχρι τώρα πορεία, αποτελούσε είτε το παιδί- θαύμα, ως ο καλύτερος teenager που έχει εμφανιστεί, μετά τον Ράφα Ναδάλ, είτε τον κυρίαρχο του tour και τον παίκτη που όλοι έπρεπε να νικήσουν, μαζί φυσικά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς

Τον Ιούλιο του 2023, «τρέλανε» για πολλοστή φορά τον πλανήτη, νικώντας τον Τζόκοβιτς στον επικό τελικό του Wimbledon, και κατακτώντας έτσι το δεύτερο του Grand Slam, έχοντας μόλις κλείσει τα 20 χρόνια του!

Εκείνος ο τίτλος ήταν ο 12ος της καριέρας του. Κι όμως, από τότε μέχρι και σήμερα, σε διάστημα εφτά μηνών, ο Κάρλος Αλκαράθ δεν έχει σηκώσει τρόπαιο! Έχει, μάλιστα, φτάσει σε μόλις έναν τελικό,  πέρσι στο Σινσινάτι, όπου «λύγισε» από τον Τζόκοβιτς, μετά από μια απίστευτη μάχη.

Μεντβέντεβ και Ζβέρεβ, τον απέκλεισαν σε US και Αυστραλιανό Όπεν αντίστοιχα. Τζόκοβιτς και Σίνερ έχουν επικρατήσει με σχετική ευκολία στα τελευταία... ραντεβού τους με τον Ισπανό, ενώ Τόμι Πολ, Σαφιούλιν και Ντιμιτρόφ του έχουν προκαλέσει δυσάρεστες εκλπήξεις σε άλλα τουρνουά.

Γενικότερα, ο Αλκαράθ δεν αποπνέει τη σιγουριά που υπήρχε πέρυσι, όταν κέρδιζε… πριν καν μπει στο γήπεδο, ενώ δεν έχει υπομονή στο παιχνίδι του, και η απόδοσή του παρουσιάζει μεγάλες μεταπτώσεις, ακόμα και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Στη χωμάτινη σεζόν, πέρυσι, ο Αλκαράθ ήταν καταιγιστικός και έμοιαζε σχεδόν άτρωτος, με μόλις τρεις ήττες σε έξι τουρνουά. Είχε πάρει τίτλους σε Μπουένος Άιρες, Μαδρίτη και Βαρκελώνη, ενώ είχε ηττηθεί σε Ρίο Ντε Τζανέιρο (στον τελικό από το Νόρι), Ρώμη (γύρος των 32 από Μαροζσάν), και Roland Garros (ημιτελικό από Τζόκοβιτς). Από τον ημιτελικό του Roland Garros κόντρα στον Τζόκοβιτς, είχε αποσυρθεί λόγω τραυματισμού, ενώ και στον τελικό του Ρίο με τον Νόρι, έπαιζε σχεδόν… κουτσός.

Ενώ πέρυσι ήταν σχεδόν ανίκητος, φέτος ηττήθηκε στο Μπουένος Άιρες από τον Τζάρι, με 2-0 σετ στον 3ο γύρο, ενώ στο Ρίο όπως είδαμε, δεν μπόρεσε να αγωνιστεί παρά σε δύο games..

Ταυτόχρονα, βλέπει το έτερο αστέρι της νεότερης γενιάς, Γιανίκ Σίνερ, να… εκτοξεύει το επίπεδό του. Ο Ιταλός βιώνει αντίστοιχα το δικό του «καυτό» διάστημα, στο οποίο μοιάζει ανίκητος, ακόμα κι αν τα χωμάτινα (ή τα αργά σκληρά) γήπεδα, που θα παίζει μέχρι τα μέσα περίπου της χρονιάς, δεν είναι τα αγαπημένα του.

Παρ’ όλα αυτά, είναι αρκετά πιθανό να προσπεράσει τον Αλκαράθ στο νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, και -γιατί όχι;- να κυνηγήσει μέχρι και τον Τζόκοβιτς, ο οποίος δε θα συμμετέχει ανελλιπώς σε όλα τα τουρνουά. Επιπλέον, ο Ιταλός έχει δείξει πως αποτελεί ένα πολύ δύσκολο matchup για τον Αλκαράθ.

Έτσι, λοιπόν, ο 20χρονος Ισπανός έχει να διαχειριστεί μια κατάσταση, στην οποία δεν είναι το ακλόνητο φαβορί κάθε φορά που πατάει στο court, ανεξαρτήτως αντιπάλου, καθώς αυτήν τη στιγμή δεν εμπνέει τον ίδιο φόβο στους αντιπάλους του. Πλέον τον εμπνέει ο Σίνερ.

Παρ’ όλα αυτά, το τένις είναι ένα άθλημα όπου το μομέντουμ αλλάζει εύκολα. Προτεραιότητα έχει η υγεία του Αλκαράθ, και η αντιμετώπιση του προβλήματος - αν υπάρχει- στον αστράγαλο. Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένο πως με το που βρεθεί σε ιδανική σωματική και πνευματική κατάσταση, θα γίνει ξανά ο παίκτης που δεν έχανε από κανέναν. Είναι απόλυτα φυσιολογική μια μικρή κάμψη, για έναν παίκτη που στα 20 του έχει 12 τίτλους και 2 Grand Slam, επιτεύγματα, που δεν είχαν, όχι μόνο ο Σίνερ, αλλά ούτε καν ο Φέντερερ και ο Τζόκοβιτς, στην ίδια ηλικία.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0