Τένις

Αυτή τη Σαμπαλένκα θα την ζήλευε μέχρι και η Σερένα Γουίλιαμς!

Αυτή τη Σαμπαλένκα θα την ζήλευε μέχρι και η Σερένα Γουίλιαμς!

Η Αρίνα Σαμπαλένκα είναι ασυναγώνιστη και δεν επιτρέπει στον εαυτό της την ήττα. Με την νίκη της απέναντι στην Τσινγουέν Ζενγκ, προκρίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά του US Open και πέμπτη συνολικά σε ημιτελικό Grand Slam.

Μια σωστή επαγγελματίας, μια αθλήτρια μια απίστευτη συγκέντρωση και κότσια. Πάνω απ’ όλα όμως με πείσμα να πετυχαίνει πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επικράτησε με άνεση της Κινέζας αντιπάλου της με 6-1, 6-4 μόνο σε 73 λεπτά! Έκλεισε μια θέση σε τετράδα Grand Slam για έβδομη φορά στην καριέρα της, με τις πέντε από αυτές να διαδέχονται η μία την άλλη από το US Open 2022 μέχρι το US Open 2023. Στην εν λόγω διοργάνωση μάλιστα, καταφέρνει να περάσει στα ημιτελικά με αυτήν την νίκη για τρίτη σερί φορά.

Είναι η πρώτη τενίστρια που το πετυχαίνει απ’ όταν η Σερένα Γουίλιαμς - με την οποία έχει αναμετρηθεί - πέρασε σε 10 διαδοχικούς ημιτελικούς μεταξύ του US Open 2014 και Australian Open 2017.



Το αστέρι της έλαμψε πρώτη φορά το 2017 όταν οδήγησε την ομάδα της Λευκορωσίας στη δεύτερη θέση του Fed Cup μαζί με την Αλιακσάντρα Σάνσοβιτς, παρόλο που και οι δύο βρίσκονταν εκτός των κορυφαίων 75 εκείνης της εποχής.

Από εκεί και έπειτα άρχισαν οι αλλεπάλληλες επιτυχίες, με κομβικό σημείο τις τρεις τίτλους στην Κίνα στο μονό το 2019, ενώ το 2018 είχε καταφέρει να φτάσει σε τέσσερις τελικούς του WTA Tour με οκτώ νίκες απέναντι σε τενίστριες της κορυφαίας δεκάδας. Με αυτόν τον τρόπο σκαρφάλωσε αυτές της δύο χρονιές στο Νο. 11 της βαθμολογικής κατάταξης.

Μια παίκτρια με άκρως επιθετικό στυλ παιχνιδιού και πολύ δυνατό σερβίς, συγκεντρώνει διαρκώς υψηλούς αριθμούς νικητήριων βολών, αλλά και αδικαιολόγητων λαθών. Πάντα όμως, φέρνει αποτελέσματα!

Να σημειωθεί μάλιστα, ότι η Λευκορωσίδα δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε προημιτελικά! Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγάλα αστέρια, αφού από τη Δευτέρα (11/09) θα είναι και επίσημα το Νο. 1 στον κόσμο. Το μόνο σίγουρο για εκείνη είναι πως… sky is not the limit!

Σουζάννα Μποντίνη

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0