Τένις

Το απίστευτο ταξίδι της Βοντρούσοβα: Από τουρίστρια στο Wimbledon, στην κορυφή του τένις

Το απίστευτο ταξίδι της Βοντρούσοβα: Από τουρίστρια στο Wimbledon, στην κορυφή του τένις

Η Μαρκέτα Βοντρούσοβα κατέκτησε τον πρώτο τίτλο Grand Slam της καριέρας της και απέδειξε ότι δεν πρέπει ποτέ να σταματάς να ονειρεύεσαι. Επικράτησε της Ονς Zαμπέρ στον τελικό του Wimbledon (2-0 σετ), μολονότι έναν χρόνο πριν είχε ταξιδέψει στο Λονδίνο για… διακοπές και όχι για τη διοργάνωση.

Από την ιστορική νίκη της Βοντρούσοβα προκύπτουν πολλά εντυπωσιακά γεγονότα, που καθιστούν την επιτυχία της… ονειρική. Κατάφερε στον τελικό του Wimbledon να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ονς Zαμπέρ και διακρίθηκε με τον κορυφαίο τίτλο που έχει να προσφέρει το τένις, ούσα η πρώτη αθλήτρια που παίρνει τον τίτλο από μία τόσο χαμηλή θέση στην κατάταξη (Νο. 42).

Ήταν ασταμάτητη και το περιστατικό που βίωσε το καλοκαίρι του 2022 κάνει αυτόν τον θρίαμβο ακόμα πιο… γλυκό. Η διαφορά που μπορεί να κάνει ένα χρόνος είναι τεράστια και η Τσέχα το έζησε για τα καλά, αφού πέρυσι δεν έλαβε καν μέρος στο θεσμό. Ένας τραυματισμός στον καρπό την κράτησε εκτός αγωνιστικής δράσης για έξι μήνες και δεν της επέτρεψε να αγωνιστεί, με την ίδια να θέλει απεγνωσμένα να δώσει το «παρών».

Έτσι, επισκέφτηκε το Λονδίνο και τα court ως… τουρίστρια, θέλοντας να παραμείνει κοντά στο Wimbledon. Και έναν χρόνο αργότερα, βρίσκεται στην κορυφή του γυναικείου τένις, καταβάλλοντας την αντίσταση της πιο έμπειρης Γιαμπέρ, η οποία την προηγούμενη χρονιά είχε φτάσει ξανά μέχρι τον τελικό.

«Είναι τρελό αυτό που συνέβη. Είναι απίστευτο. Κανείς δεν θα έλεγε πριν ότι έχω ελπίδα να κερδίσω. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω», ανέφερε στη συνέχεια στη συνέντευξη τύπου, εκφράζοντας την έκπληξη που διακατείχε και την ίδια.

Η Βοντρούσοβα δούλεψε σκληρά, πραγματοποίησε μία καταπληκτική σεζόν και δικαιώθηκε με την μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας της. Αποτελεί την πρώτη τενίστρια που παίρνει τον τίτλο του Wimbledon, δίχως να έχει ενταχθεί στις 32 κορυφαίες αθλήτριες του τουρνουά, όταν αυτό ξεκίνησε, στατιστικό που αναδεικνύει το πόσο δύσκολο είναι αυτό που κατόρθωσε.

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0