Τένις

Κάρλος Αλκαράθ: Το 20χρονο «αστέρι» έσπασε ρεκόρ που... κρατούσε ο Τζόκοβιτς από το 2007! (video)

Κάρλος Αλκαράθ: Το 20χρονο «αστέρι» έσπασε ρεκόρ που... κρατούσε ο Τζόκοβιτς από το 2007! (video)

Ο Κάρλος Αλκαράθ «πήρε» τη ματσάρα με τον Χόγκερ Ρούνε και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Wimbledon, όπου θα αντιμετωπίσει τον Μεντβέντεφ. Ο Ισπανός τενίστας έγινε ο νεότερος που πετυχαίνει την πρόκριση σε ημιτελική φάση του Wimbledon μετά τον Νόβακ Τζόκοβιτς!

Πόσα έχει πετύχει ο Κάρλος Αλκαράθ, στη νεαρή ηλικία των 21 ετών! Ο Ισπανός έχει έρθει με φόρα και αποδεικνύει μέρα με τη μέρα στους γηραιότερους τενίστες ότι το πέρασμά του από το άθλημα θα κάνει «κρότο».

Δεν έχει συμπληρωθεί καλά καλά ένας χρόνος από την κατάκτηση του US Open από τον -τότε- 19 χρονών, τεσσάρων μηνών και 6 ημερών Αλκαράθ. Η 11η Σεπτεμβρίου του 2022 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του, καθώς τότε επικράτησε στον τελικό επί του Κάσπερ Ρουντ και έγινε ο νεότερος τενίστας που κατακτά το US Open!

10 μήνες παρά μια μέρα, ο Ισπανός έγινε ο νεότερος που συμμετέχει στην ημιτελική φάση του Wimbledon, όντας κάτω των 21 ετών, μετά τον Νόβακ Τζόκοβιτς το 2007!

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο 20χρονος έγινε ο 3ος τενίστας τα τελευταία 30 χρόνια που φτάνει τα ημιτελικά σε 3 συνεχόμενα Grand Slams. Μάλιστα, ο νεαρός μπήκε σε μια λίστα με «θρύλους» του αθλήματος, καθώς αυτό το επίτευγμα, το κατάφερε στις 10 πρώτες του συμμετοχές. Οι προηγούμενοι που το κατάφεραν; Ο Χουάν Κάρλος Φερέρο και ο Ρότζερ Φέντερερ! Έχει μέλλον ο μικρός…

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0