Τένις

Τζόκοβιτς: ο βασιλιάς του Wimbledon χωρίς αμφιβολία – 14ος προημιτελικός στο γρασίδι!

Τζόκοβιτς: ο βασιλιάς του Wimbledon χωρίς αμφιβολία – 14ος προημιτελικός στο γρασίδι!

Δύο μέρες απομένουν για την συμπλήρωση του 100ου παιχνιδιού του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Wimbledon και ο «κυρίαρχος» των γηπέδων σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Όσο και αν τον δυσκόλεψε ο Χούρκατς, ο Νόλε μας δείχνει ακόμα πως ήρθε για να μείνει.

Δύσκολη πρόκριση για τον Σέρβο άσο του τένις, μιας και ο Χούμπερτ Χούκαρτς δεν του χάρισε τη νίκη. Τα δύο πρώτα σετ κρίθηκαν στον πόντο, αλλά ο Τζόκοβιτς κατάφερε να υπερισχύσει, το τρίτο το κέρδισε ο Χούκαρτς, ενώ στο τέταρτο ο Νόλε «λύτρωσε» τον εαυτό του μετά από τρεις ώρες και δέκα λεπτά!

Με αυτή τη νίκη φτάνει αισίως τις 90, ενώ προκρίνεται σε προημιτελικό Grand Slam για 56η φορά στη καριέρα του και σε προημιτελικό ανδρών στο Wimbledon για 14η φορά. Μόνο ο Φέντερερ τον ξεπερνά με 18 στο σύνολο. Βήμα βήμα και με σκληρή δουλειά μας δείχνει που μπορεί να φτάσει κανείς∙ αρκεί να σκεφτούμε πως είναι ο 43ος  σερί αγώνας που κερδίζει.

Και τα ρεκόρ δεν σταματάνε εδώ! Με τη σημερινή του νίκη έφτασε το παιδικό του είδωλο, Πιτ Σάμπρας, σε ποσοστό νικών στην καριέρα του στο 90% και μοιράζονται πλέον μαζί την δεύτερη θέση.

Στον προημιτελικό θα αγγίξει τoυς 400 αγώνες πρόκρισης και μας αφήνει με την εξής απορία: Μέχρι που μπορεί ακόμα να φτάσει;

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0