Τένις

Κατάρρευση και αποκλεισμός για Τσιτσιπά στους «16» του Wimbledon (video)

Κατάρρευση και αποκλεισμός για Τσιτσιπά στους «16» του Wimbledon (video)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε δύο φορές κόντρα στον Κρίστοφερ Γιούμπανκς, αλλά ηττήθηκε με 3-2 σετ (3-6, 7-6, 3-6, 6-4, 6-4) κι έμεινε εκτός συνέχειας στο Wimbledon.
Το Wimbledon έλαβε τέλος για τον Στέφανο Τσιτσιπά στη φάση των «16». Ο ιδιαίτερα φορμαρισμένος στο τελευταίο χρονικό διάστημα, Κρίστοφερ Γιούμπανκς, παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στα σετ, δεν ισοφάρισε απλώς, αλλά ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ και επικράτησε με 3-2 (3-6, 7-6, 3-6, 6-4, 6-4)!

Κάπως έτσι, ο 27χρονος Αμερικανός «σφράγισε» την παρουσία του στα προημιτελικά του Wimbledon 2023.
Το πρώτο σετ ήταν ένας «μονόλογος», με τον Στέφανο Τσιτσιπά να κρατά εύκολα το σερβίς του και να «σπάει» αυτό του αντιπάλου του, τόσο στο 3ο, όσο και στο 9ο game. Ο Γιούμπανκς ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο και «έκλεισε» το tie-break στο 7-4 υπέρ του.

Στο τρίτο σετ, ο Τσιτσιπάς βρήκε ξανά δύο break, στο 5ο και 9ο game, παίρνοντας ξανά το προβάδισμα. Η συνέχεια, όμως, στα δύο σετ που ακολούθησαν, δεν ήταν ίδια.

Ο Γιούμπανκς είχε εξαιρετικές επιστροφές, ο Έλληνας τενίστας έχασε όχι μόνο τη συγκέντρωσή του, αλλά και τα δύο τελευταία σετ με το ίδιο σκορ (4-6) και κατά αυτόν τον τρόπο διαμορφώθηκε το τελικό 3-2 σετ υπέρ του Αμερικανού Νο.43 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, ο οποίος πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Wimbledon 2023.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0