Τένις

Τζόκοβιτς - Ρουντ 3-0: Κατέκτησε το Roland Garros και έγραψε ιστορία με το 23ο του Grand Slam (video)

Τζόκοβιτς - Ρουντ 3-0: Κατέκτησε το Roland Garros και έγραψε ιστορία με το 23ο του Grand Slam (video)
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγύρισε το 23ο Grand Slam της καριέρας του με τη νίκη του στον τελικό του Roland Garros (3-0) απέναντι στον Κάσπερ Ρουντ.

Στον τελικό του Roland Garros, ο Νόβακ Τζόκοβιτς αντιμετώπισε τον Κάσπερ Ρουντ. Με 3-0 σετ επικράτησε ο Σέρβος τενίστας επιστρέφοντας στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Με αυτή του την κατάκτηση ο Νόλε έγινε ο μοναδικός τενίστας με 23 Grand Slam στο... βιογραφικό του αφήνοντας έτσι πισω του τον Ναδάλ με 22.



Στο πρώτο σετ του τελικού ο Κάσπερ Ρουντ κατάφερε να φτάσει στο break εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Τζόκοβιτς φτάνοντας να προηγείται με 0-3. Ο έμπειρος Σέρβος μετά από μεγάλες άμυνες άσκησε την απαραίτητη πίεση και πήρε πίσω το break ισοφαρίζοντας σε 4-4. Μετά από 1,5 ώρα μάχης ο Τζόκοβιτς κέρδισε το πρώτο σετ με 7-6.

Με το… δεξί ξεκίνησε το δεύτερο σετ ο Νόλε με μεγάλο πόντο που τον οδήγησε στο 3-0 για το break. Με μεγαλύτερη ευκολία ο Σέρβος τενίστας έκλεισε το δεύτερο σετ με 6-3 πανηγυρίζοντας το 2-0 με μόλις ένα σετ να απομένει για να κατακτήσει το 23ο Grand Slam της καριέρας του.

Στο τρίτο σετ ο Κάσπερ Ρουντ έδειξε αντίσταση και δεν τα παράτησε παρά την πίεση που δεχόταν φτάνοντας στο 3-4. Ο Νόλε έκανε το break που έψαχνε (6-5) και σέρβιρε το τελευταίο game που του χάρισε και τον τίτλο.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0