Τένις

Nόβακ Τζόκοβιτς: Το «Game of Thrones» με αντίπαλο τον Ναδάλ και το ασύλληπτο ρεκόρ τους παρέα με τον Φέντερερ

Nόβακ Τζόκοβιτς: Το «Game of Thrones» με αντίπαλο τον Ναδάλ και το ασύλληπτο ρεκόρ τους παρέα με τον Φέντερερ
Back to back τροπαιούχος του Wimbledon o Νόβακ Τζόκοβιτς και το «Game of Thrones» συνεχίζεται. Η μάχη για την αιωνιότητα, οι αγαπημένες διοργανώσεις των τριών κορυφαίων, αλλά και το μονοπώλιο αναφορικά με την κατάκτηση των Grand Slams. Το BN Sports σου παρουσιάζει την απόλυτη τενιστική μάχη.

Όσο γραφικό κι αν ακούγεται είμαστε πραγματικά ευλογημένοι όσοι προλάβαμε τους ΤζόκοβιτςΦέντερερ και Ναδάλ από την αρχή της καριέρας τους μέχρι και σήμερα, όπου αμφότεροι οδεύουν προς την δύση της καριέρας τους.

Πρόκειται κατά τεκμήριο για τους τρεις κορυφαίους αθλητές στην ιστορία της παγκόσμιας αντισφαίρισης. Τουλάχιστον αυτό μαρτυρούν τα επιτεύγματα τους. Με την επικράτηση απέναντι στον Κύργιο, ο 35χρονος Σέρβος αστέρας έφτασε τα 21 Grand Slams, κυνηγώντας πλέον τον Ναδάλ από απόσταση αναπνοής. Αυτομάτως άνοιξε ξανά την κουβέντα για την ελίτ της ελίτ, αλλά και για την άτυπη μάχη η οποία δίνεται για τον τίτλο του GOAT.

Σημασία όμως έχει να εξετάσουμε την ηλικία αλλά και την αγωνιστική κατάσταση του καθενός. Αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι ο Φέντερερ οδεύει προς το 41ο έτος της ζωής του, τότε καταλαβαίνουμε ότι πολύ δύσκολα θα καταφέρει να ξεπεράσει το φράγμα το 22 τροπαίων (σ.σ. την δεδομένη στιγμή έχει 20). Έτσι αυτομάτως η μάχη πηγαίνει στους προαναφερθέντες, οι οποίοι είναι σχεδόν συνομήλικοι. 

Με άλλα λόγια πρόκειται για τον 36χρονο Ναδάλ και για τον κατά έναν χρόνο μικρότερο του Νόλε. Πάνω κάτω αναμένεται να αποσυρθούν με απόκλιση λίγων μηνών, με την ειδοποιό διαφορά ότι ο Βαλκάνιος τενίστας διατηρείται σε καλύτερη κατάσταση. Μπορεί ο Ράφα να παραμένει ακόμη ταχύτατος, ωστόσο οι συχνοί και πολλές φορές μακροπρόθεσμοι τραυματισμού τον ωθούν στο να απουσιάζει για μεγάλα διαστήματα.

Ο καθένας βέβαια είναι βασιλιάς στο... είδος του. Δεν μπορεί κανείς να αψηφήσει τα όσα κατόρθωσε ο Φέντερερ στο γρασίδι του Λονδίνου, όντας ο πoλυνίκης του Wimbledon με οκτώ κατακτήσεις. Το ίδιο ισχύει και με τον Ναδάλ και το αγαπημένο του Παρίσι, όπου το Roland Garros του ανήκει με 14(!) τρόπαια. Τέλος υπάρχει και η περίπτωση Τζόκοβιτς, ο οποίος κατέχει την κορυφή του Αυστραλιανού Όπεν με εννέα πρωτιές. 
okkkkk1.jpg

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι τα πάντα είναι σχετικά. Τρεις θρύλοι του αθλήματος που δεν έχουν πει ακόμη το οριστικό αντίο, όντας πιθανότατα ήδη οι κορυφαίοι όλων των εποχών. 

Προσωπικότητες που έχουν προσφέρει με διαφορετικούς τρόπους στο άθλημα, έχοντας γιγαντώσει την υστεροφημία τους μέσα από αυτό. Ίσως το τένις να τους ανήκει, έχοντας κατακτήσει συνολικά τα 63 από τα 75 Grand Slams στα οποία έχουν αγωνιστεί. Μία βαθιά υπόκλιση και ένα κουράγιο στους ανταγωνιστές τους, οι οποίοι είχαν το ταλέντο, αλλά δεν κατόρθωσαν ποτέ να αναδειχθούν μπροστά στο μεγαλείο τους.

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0