Τένις

Wimbledon: Ο Τζόκοβιτς ξανά στον «θρόνο» του, υπέταξε τον Κύργιο για το 21ο Grand Slam!

Wimbledon: Ο Τζόκοβιτς ξανά στον «θρόνο» του, υπέταξε τον Κύργιο για το 21ο Grand Slam!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο μεγάλος νικητής του Wimbledon 2022, αφού επικράτησε στον τελικό με 3-1 σετ (4-6, 6-4, 6-4, 7-6) του Νικ Κύργιου!

Η τέταρτη διαδοχική κατάκτηση του Wimbledon (σσ. 2018, 2019, 2021, 2022, αφού το 2020 το τουρνουά είχε αναβληθεί λόγω κορωνοϊού) είναι γεγονός για τον Νόβακ Τζόκοβιτς!

Ο Σέρβος θρύλος του τένις επικράτησε με 3-1 σετ (4-6, 6-4, 6-4, 7-6) του Νικ Κύργιου και έφτασε στο 21ο Grand Slam της σπουδαίας καριέρας του, μετά από 32 τελικούς. Παράλληλα, αυτός είναι ο 7ος τίτλος καριέρας του Νόλε επί βρετανικού εδάφους και με αυτό το νούμερο «έπιασε» τον Πιτ Σάμπρας, ενώ χρειάζεται άλλον έναν για να ισοφαρίσει τον πολυνίκη του εν λόγω τουρνουά, Ρότζερ Φέντερερ, που το έχει κατακτήσει οκτώ φορές. 


Παρά το «σοκ» του πρώτου χαμένου σετ, ο Τζόκοβιτς κατάφερε να ανακάμψει γρήγορα και με ένα «break» στο 4ο game του δεύτερου σετ, έθεσε τις βάσεις για την ισοφάριση.

Στο 2ο σετ, ο «γόρδιος δεσμός» λύθηκε στο 9ο game, όταν έσπασε και πάλι το σερβίς του Κύργιου για να πάρει το προβάδισμα.

Δεν κατάφερε κάτι ανάλογο και στο τρίτο game, αλλά τα τρία μίνι-break στο tie-break, έδωσαν τη λύση και την κούπα στον Τζόκοβιτς.

Πλέον ο Τζόκοβιτς έχει στο παλμαρέ του ένα Grand Slam περισσότερο από τον Ρότζερ Φέντερερ και ένα λιγότερο από τον Ραφαέλ Ναδάλ, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας με 22!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0