Τένις

Wimbledon: Επική ανατροπή και στους «4» ο Τζόκοβιτς!

Wimbledon: Επική ανατροπή και στους «4» ο Τζόκοβιτς!

Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδείχθηκε ο Σέρβος σούπερ σταρ. Τι και αν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο (2-0 σετ) από τον Γιανίκ Σίνερ στα πρώτα δυο σετ; Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι αυτός που είναι, έφερε τούμπα το ματς (3-2) και παρέμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου του στα βρετανικά γήπεδα.

Αν δεν ήταν τενίστας, πιθανότατα θα ήταν πυγμάχος. Όσα περισσότερα χτυπήματα δέχεται, όσο πιο πολύ τον στριμώχνουν στα σχοινιά, τόσο πιο εμφατικά αντιδρά και ανατρέπει την κατάσταση. Γιατί τον πρωταθλητή δεν τον ξεγράφεις, πόσο σε μάλλον τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Μπορεί να χρειάστηκε 3 ώρες και 35 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του ταλαντούχου Γιανίκ Σίνερ όμως τα κατάφερε και πέρασε στα ημιτελικά του Wimbledon. Εκεί που θα τεθεί αντιμέτωπος είτε με τον Βέλγο Γκοφάν, είτε με το Βρετανό και μεγάλη φετινή ελπίδα των διοργανωτών, Κάμερον Νόρι. Στόχος; Μα φυσικά, ο τελικός και η υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε πέρυσι, τέτοια εποχή.

Ο 20χρονος Ιταλός τα έκανε όλα άψογα στα πρώτα δυο σετ. Παρόλο που βρέθηκε να χάνει με 4-1 games στην αρχή του ματς, επέστρεψε και το κατέκτησε με 7-5. Κυριαρχώντας πλήρως με 6-2 στο 2ο, με περίσσια αυτοπεποίθηση και εξαιρετικό τένις, έδωσε την εντύπωση πως ήταν έτοιμος για να κάνει το βήμα παραπάνω και να βρεθεί για πρώτη φορά στη σύντομη καριέρα του, σε ημιτελικό γύρο Grand Slam. Όμως από ότι φαίνεται δεν ήταν γραφτό. Όχι αποκλείοντας το Τζόκοβιτς τουλάχιστον.

Ο 35χρονος Σέρβος αντέδρασε, πήρε το τρίτο σετ με 6-3, όντας σαφώς πιο σταθερός και «πεινασμένος» και η ταινία της επανάληψης μπήκε στο record. Δεν είναι η πρώτη φορά που το «θηρίο» ξυπνά ενώ μοιάζει σκοτωμένο.

Ήταν φανερό από εκεί και πέρα ότι η ψυχολογία ήταν με το μέρος του. Ο νεαρός Ιταλός εκεί που φαινόταν απροσπέλαστος, μέσα σε λίγα μόλις games, έγινε «έρμαιο» των ορέξεων του Νο1 του ταμπλό και λαβωμένος μάλιστα αφού γύρισε τον αστράγαλό του. Ο Νόλε πήρε με 6-2 και το τέταρτο σετ και οδήγησε το ματς στην ισοπαλία.

Στο «χρυσό» σετ, το break ήρθε νωρίς για το Σέρβο και χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στο Σίνερ, έκλεισε το ματς και πάλι με 6-2. Αυτή είναι η 11η φορά που προκρίνεται στα ημιτελικά του βρετανικού Major και για 43η συνολικά σε Grand Slam, πλησιάζοντας το ρεκόρ των 46 ημιτελικών του Ρότζερ Φέντερερ. Ήδη από τη φετινή του πρεμιέρα στο Wimbledon, αποτελεί το μοναδικό αθλητή στην ιστορία του αθλήματος που έχει πάνω από 80 συμμετοχές (!) ΚΑΙ στα τέσσερα Grand Slam.

Τα σετ: 7-5, 6-2, 3-6, 2-6, 2-6

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0