Τένις

Νικ Κύργιος: Η εξαιρετική σχέση με Τσιτσιπά, η κοινή τους συνήθεια και το απίστευτο ρεκόρ απέναντι στους κορυφαίους! (video)

Νικ Κύργιος: Η εξαιρετική σχέση με Τσιτσιπά, η κοινή τους συνήθεια και το απίστευτο ρεκόρ απέναντι στους κορυφαίους! (video)
Στον απόηχο της χθεσινής επικράτησης του Κύργιου απέναντι στον Τσιτσιπά, το BN Sports παρουσιάζει την σχέση μεταξύ των δύο παικτών, το κοινό τους... χόμπι, αλλά και το απίστευτο ρεκόρ του Αυστραλού τενίστα!
Σχετικά Άρθρα

Ο χθεσινοβραδινός (02/07) θρίαμβος του Νίκ Κύργιου επισκιάστηκε από άσχημες συμπεριφορές και ενδιαφέρουσες post game δηλώσεις, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να μην μένει εκτός του unfair χορού που στήθηκε στο Λονδίνο. Όσοι γνωρίζουν το background των δύο αθλητών εντυπωσιάστηκαν, ασχέτως αν πρόκειται για δύο ιδιόμορφες προσωπικότητες του αθλητικού στερεώματος. 

Μπορεί ο 27χρονος Αυστραλός να ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή τρεις σεζόν πριν τον «Τσιτσι», ωστόσο από τα πρώτα βήματα του δεύτερου δημιουργήθηκε μία σχέση αλληλοσεβασμού. Δεν πρόκειται προφανώς για φιλία, αλλά για καλή επικοινωνία και αθλητική άμιλλα. Όλα αυτά φαίνονται απλά, αλλά δεν είναι δεδομένα, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για την συγκρουσιακή φιγούρα που ονομάζεται Κύργιος.

Παρά τις εκνευρισμένες δηλώσεις του Καρδιτσιώτη τενίστα, ο αντίπαλος του θέλησε να κρατήσει ένα πιο ήπιο κλίμα, αναφέροντας: «Τον σέβομαι απεριόριστα, ό,τι έγινε στο court μένει στο court, τον αγαπώ και είμαι πολύ κοντά με τον αδερφό του»Όλα αυτά μέχρι να ενημερωθεί για τα όσα είπε ο Στέφανος, ώστε να ακολουθήσει μία από τις κλασικές του δημόσιες εκρήξεις...


 

Μπορεί οι δυο τους να διαφέρουν, τόσο στον εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό τους κόσμο, ωστόσο διαθέτουν μία κοινή (και συχνά ενοχλητική) συνήθεια. Είτε επιτηδευμένα είτε όχι, λατρεύουν να προκαλούν την κοινή γνώμη. Ο καθένας με το δικό του, προσωπικό στυλ. Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια... ιδού τα πειστήρια.
tsitsiii.jpg

Ας ασχοληθούμε όμως και λίγο με το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι. Την αξία του Τσιτσιπά την γνωρίζουμε, αποτυπώνεται και στην παγκόσμια κατάταξη (No5), ασχέτως αν το τελευταίο διάστημα έχει σκαμπανεβάσματα στα μεγάλα τουρνουά. Εντυπωσιακό όμως είναι ένα στατιστικό που αφορά τον Κύργιο και επιβεβαιώνει ότι πραγματικά αδικεί τον εαυτό του, όντας ένας πραγματικά πολύ ποιοτικός παίκτης.

Υπερτερεί σε νίκες απέναντι σε όλους τους κορυφαίους (βάση της παγκόσμιας κατάταξης) συναδέλφους του, με μοναδική εξαίρεση τον Ράφα Ναδάλ. Τόσο ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όσο και οι ΜεντβέντεφΖβέρεφ και Τσιτσιπάς, έχουν λιγότερες νίκες στις μεταξύ του αναμετρήσεις, με τον Σέρβο σούπερσταρ μάλιστα να μην τον έχει νικήσει ποτέ.
23_1.png

Το άθλημα αλλάζει και προσωπικότητες όπως ο Αυστραλός το κάνουν πιο λαϊκό, με τους Βαλκάνιους παίκτες να διεισδύουν επίσης και να μεταφέρουν το ταπεραμέντο τους στην φίλαθλη κοινότητα. Η μοντέρνα εκδοχή του τένις έχει χώρο και για αντιήρωες, οι οποίοι ξεφεύγουν από τα όρια του σαβουάρ βιβρ χωρίς να δαιμονοποιούνται από το κοινό.

Στην τελική οι έντονες αντιδράσεις και οι δηλώσεις αρέσουν... αρκεί να μην επισκιάζουν το αγωνιστικό σκέλος. Και δυστυχώς ο Κύργιος και ο Τσιτσιπάς επικεντρώνονται αρκετά στο επικοινωνιακό, χάνοντας πολλές φορές τον μεγαλύτερη εικόνα που τους θέλει να είναι δύο υπερταλαντούχοι αθλητές. 

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0