Τένις

Μουράτογλου και Ζβέρεφ αντίθετοι με την απόφαση του Wimbledon

Μουράτογλου και Ζβέρεφ αντίθετοι με την απόφαση του Wimbledon
Αντίθετοι με την απόφαση του Wimbledon οι Πάτρικ Μουράτογλου και Αλεξάντερ Σβέρεφ. 
Αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει η απόφαση του Wimbledon να αποκλείσει τους Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες από το Grand Slam. Πάτρικ Μουράτογλου και Αλεξάντερ Ζβέρεφ τοποθετήκαν δημόσια σχετικά με το θέμα.

«Το να αποβληθούν οι Ρώσοι ήταν μία σοκαριστική απόφαση για μένα. Αφήστε την πολιτική για τους πολιτικούς. Ναι, υπάρχει πόλεμος και όλοι είναι εναντίον αυτού. Ακόμη και οι Ρώσοι με τους Λευκορώσους (σσ. πολίτες). Καταλαβαίνω την θέση των Ουκρανών τενιστών γιατί μιλάμε για την πατρίδα τους όπου έχουν οικογένειες και φίλους που έχουν σκοτωθεί ή φοβούνται ότι θα σκοτωθούν. Καταλαβαίνω και γιατί θέλουν σκληρή στάση κατά των Ρώσων και Λευκορώσων τενιστών. Ομως ας έρθουμε στη θέση τους. Εχουν κι αυτοί οικογένειες στην πατρίδα τους και φοβούνται πως αν πουν το οτιδήποτε κατά της κυβέρνησης, θα βάλουν σε ρίσκο την ζωή των ανθρώπων τους. Ήδη έχουν πει αρκετά. Και δημόσια τοποθετήθηκαν κατά του πολέμου. Το έκαναν με τρόπο που να δείχνει την αντίθεσή τους με την κυβέρνησή τους. Δεν το είπαν κατά λέξη, αλλά το εννόησαν. Είναι ότι περισσότερο μπορούν να κάνουν χωρίς να ρισκάρουν την ζωή των οικογενειών τους», ανέφερε ο Γάλλος προπονητής. 

«Δεν υπάρχει λόγος να τους αποβάλλουν από το Wimbledon. Καταλαβαίνω πως αυτό έχει να κάνει με την Ρωσία, αλλά όλοι είμαστε κατά του πολέμου. Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι απάνθρωπο και δεν έπρεπε να συμβαίνει. Μίλησα με τον Ρούμπλεφ που κι αυτός είναι διατεθειμένος να βοηθήσει τους Ουκρανούς με χρήματα από τα κέρδη του» τόνισε από την πλευρά του ο Γερμανός τενίστας.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0