Τένις

Wimbledon: Ανακοινώθηκε ο αποκλεισμός των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών

Wimbledon: Ανακοινώθηκε ο αποκλεισμός των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών

Με ανακοίνωση η διοργανώτρια αρχή ενημέρωσε για τον αποκλεισμό όλων των αθλητών από τις δύο χώρες.

Εκτός Wimbledon τέθηκαν οι αθλητές από Ρωσία και Λευκορωσία, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή υπό τις οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης. Κάτι τέτοιο πως Μεντβέντεφ, Ρούμπλεφ, Καράτσεφ, Παβλιουτσένκοβα, Σαμπαλένκα και άλλοι τενίστες δεν θα λάβουν μέρος στο φετινό grand slam στο τουρνουά.

Πάντως, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως αν αποχωρήσουν τα στρατεύματα, τότε η κατάσταση ενδέχεται να αλλάξει. Από πλευράς του ο πρόεδρος του All England Club, Ίαν Χιούτ, τόνισε πως:

«Αναγνωρίζουμε ότι αυτό είναι σκληρό για τα άτομα που επηρεάζονται και με λύπη ξέρουμε ότι θα υποφέρουν για τις ενέργειες των ηγετών του ρωσικού καθεστώτος. Έχουμε εξετάσει πολύ προσεκτικά τα εναλλακτικά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν στο πλαίσιο των οδηγιών της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ωστόσο, δεδομένου του υψηλού προφίλ του τουρνουά, η σημασία του να μην επιτρέπεται η χρήση του αθλητισμού για την προώθηση του ρωσικού καθεστώτος, αλλά και οι ευρύτερες ανησυχίες μας για το κοινό και την ασφάλεια των παικτών, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε κάτω από άλλες βάσεις στο τουρνουά».

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0