Τένις

Αυστραλιανές αρχές: «Τζόκοβιτς γύρνα σπίτι σου!»

Αυστραλιανές αρχές: «Τζόκοβιτς γύρνα σπίτι σου!»
Οι αρχές της Αυστραλίας λίγο πριν τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) άναψαν κόκκινο για την είσοδο του Νόβακ Τζόκοβιτς στη χώρα προκειμένου να λάβει μέρος στο τουρνουά τένις της Μελβουρνης και τον υποχρεώνουν να εγκαταλείψει άμεσα τη χώρα!
Όπως μετέδωσαν Aυστραλιανά ΜΜΕ οι αρχές της πολιτείας της Βικτόρια στην οποία υπάγεται η πόλη της Μελβούρνης δεν… πείσθηκαν από τα έγγραφα εξαίρεσης του εμβολιασμού που παρουσίασε το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και περσινός νικητής του τουρνουά, που μόλις λίγη ώρα νωρίτερα είχε πάρει πίσω το κινητό του, με αποτέλεσμα η βίζα του να ακυρωθεί και να του απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα. Όσο ο Νόβακ Τζόκοβιτς περίμενε την τελική γι΄ αυτόν απόφαση, ο πατέρας του καλούσε τον κόσμο να... κατέβει στους δρόμους για την αιχμαλωσία του γιου του. 

Η απόφαση των αρχών, προκάλεσε ήδη ποικίλες αντιδράσεις με την Ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας (που είχε προσπαθήσει να βάλει από το… παράθυρο τον ανεμβολίαστο Σέρβο τενίστα στη χώρα) να υποστηρίζει ότι η απόρριψη της βίζας είναι καθαρά αντιδραστική κίνηση προς το πρόσωπο του Τζόκοβιτς, επειδή είναι διάσημος και πως σε περιπτώσεις άλλων λιγότερο γνωστών αθλητών δεν συνέβη κάτι ανάλογο. Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς, δε, κατέθεσαν ήδη έφεση κατά της απόφασης απόρριψης της βίζας και αναμένουν ενημέρωση τις επόμενες ώρες. Παράλληλα με τις εξελίξεις, το θέμα έχει γίνει παγκόσμιο trend με τους χρήστες των social media να το προσεγγίζουν με τον... δικό τους τρόπο.

Την είδηση επιβεβαίωσαν με ανακοίνωσή τους οι Αυστραλιανές αρχές περίπου στις 9 το πρωί (τοπική ώρα, 12 μεσάνυχτα Ελλάδας).

«Η Αυστραλιανές συνοριακές αρχές θα συνεχίσουν να επιβεβαιώνουν ότι όσοι καταφτάνουν στα σύνορα της χώρας πληρούν όλες τις προϋποθέσεις εισόδου.

Επιβεβαιώνουμε ότι ο κ.Τζόκοβιτς απέτυχε να μας προμηθεύσει με τα απαραίτητα στοιχεία που να δικαιολογούν την είσοδό του στην Αυστραλία και η βίζα του ακυρώθηκε οριστικά. Μη κάτοικοι της χώρας που δεν έχουν στην κατοχή τους ενεργή βίζα ή που η βίζα τους ακυρώθηκε θα βρίσκονται υπό κράτηση και θα εκδιώχνονται από τη χώρα.

Ο κ.Τζόκοβιτς έχει πλέον πρόσβαση στο κινητό του».

Με την υπόθεση Τζόκοβις ασχολήθηκε μέχρι και ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον ο οποίος τοποθετήθηκε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter αναφέροντας:

“Η βίζα του κ.Τζόκοβιτς ακυρώθηκε. Οι κανόνες είναι κανόνες ειδικά όταν αφορούν στα σύνορά μας. Κανείς δεν είναι πάνω από τους κανόνες. Οι ισχυρές συνοριακές πρακτικές συνέβαλαν ώστε η Αυστραλία να έχει ένα από τα μικρότερα ποσοστά θανάτων από COVID σε όλο τον κόσμο και θα συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί”

 

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0