Τένις

Αυστραλιανό Όπεν: Απαγορεύτηκε η είσοδος στον Τζόκοβιτς και κρατείται στο αεροδρόμιο!

Αυστραλιανό Όπεν: Απαγορεύτηκε η είσοδος στον Τζόκοβιτς και κρατείται στο αεροδρόμιο!
Σε... σίριαλ εξελίσσεται η συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open, καθώς προέκυψε νέο πρόβλημα κατά την του άφιξη στη Μελβούρνη.

Τη στιγμή που συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον τρόπο συμμετοχής του Σέρβου τενίστα στο Grand Slam της Αυστραλίας και την ιατρική εξαίρεση που έλαβε από τον εμβολιασμό η συνοριακή αρχή συνειδητοποίησε πως υπήρχε λάθος με την αίτηση που υπέβαλε η ομάδα του Σέρβου, καθώς ήταν για βίζα που δεν επιτρέπει ιατρικές εξαιρέσεις σε ανεμβολίαστους.

Μάλιστα, η συνοριακή αρχή ζήτησε από την κυβέρνηση της Βικτώριας (προσγειώθηκε εν τέλει στο αεροδρόμιο του Tullamarine) να αποδεχτεί την υπάρχουσα βίζα του Τζόκοβιτς, όμως οι υπουργοί της τοπικής κυβέρνησης αποφάσισαν να μην δείξουν ειδική μεταχείριση.

βουλευτής και αναπληρώτρια Υπουργός αθλητισμούJaala Pulford εξήγησε μάλιστα πως : «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μας ρώτησε αν θα υποστηρίξουμε την αίτηση της visa του Novak Djokovic για την είσοδό του στην Αυστραλία. Δεν θα παρέχουμε στον Νόβακ Τζόκοβιτς μια ατομική αίτηση visa, για να συμμετάσχει στο Grand Slam του Australian Open το 2022. Ήμασταν πάντα ξεκάθαροι σε δυο σημεία: οι εγκρίσεις για βίζα είναι θέμα της κυβέρνησης και οι ιατρικές εξαιρέσεις θέμα των γιατρών».

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα σέρβικα ΜΜΕ ο 34χρονος βρίσκεται απομονωμένος σε χώρου του αεροδρομίου, ενώ δεν του επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει το κινητό του.

Πριν λίγες ώρες ο πατέρας του Τζόκοβιτς μίλησε στον σταθμό B92 τονίζοντας πως τις τελευταίες ώρες ο γιος του βρίσκεται υπό κράτηση και περιμένει να μάθει τι θα συμβεί. «Κανείς δεν τον αφήνει να βγει. Υπάρχουν δυο αστυνομικοί μπροστά από το δωμάτιο όπου κρατείται» σχολίασε, χαρακτηριστικά.

Παρέμβαση της Κυβέρνησης της Σερβίας!

Την παρέμβαση της σερβικής κυβέρνησης προκάλεσε το θέμα του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Σερβίας, ο υπουργός εξωτερικών κάλεσε τον Ντάνιελ Έμερι, πρεσβευτή της Αυστραλίας στη χώρα προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις. Θυμίζουμε ότι ο Τζόκοβιτς κρατείται στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης σε απομόνωση και χωρίς κινητό τηλέφωνο.

«Η κυβέρνηση της χώρας απαιτεί να αφεθεί αμέσως ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, κάτι που ζήτησε και ο πρέσβης της Σερβίας που επικοινώνησε μαζί του με τον παίκτη να έχει λάβει όλα τα μέτρα», ανέφερε ο υπουργός σύμφωνα με ΜΜΕ της Σερβίας.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0