Τένις

Νόβακ Τζόκοβιτς – Australian Open: Ώρα μηδέν για τον Σέρβο στη Μελβούρνη και το εμβόλιο… ερωτηματικό!

Νόβακ Τζόκοβιτς – Australian Open: Ώρα μηδέν για τον Σέρβο στη Μελβούρνη και το εμβόλιο… ερωτηματικό!

Με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να μην έχει επιβεβαιώσει ακόμη το εάν έχει εμβολιαστεί ή όχι, η συμμετοχή του στο Australian Open παραμένει ακόμη αμφίβολη ενώ το ρολόι μετράει αντίστροφα…

Αδειάζει η κλεψύδρα για τον Νόβακ Τζόκοβιτς και το σίριαλ που έχει προκληθεί με τη συμμετοχή του ή όχι στο Australian Open. Όλα ξεκίνησαν από το γεγονός πως ο Σέρβος δεν επιθυμούσε να αποκαλύψει εάν έχει εμβολιαστεί ή όχι στα τέλη του Νοέμβρη, ενώ πλέον το γεγονός έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο με τις εικασίες των μέσων για τον ίδιο να έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Ο Κρεγκ Τάιλι από πλευράς του, Διευθύνον Σύμβουλος της διοργάνωσης, λέει ότι υπάρχουν «αρκετά πράγματα να ξεκαθαριστούν» προτού διευθετηθεί το έπος γύρω από την εμφάνιση του Τζόκοβιτς στο Melbourne Park τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, υπήρξαν εικασίες που ήθελαν τον 34χρονο να υποβάλει αίτηση για ιατρική εξαίρεση προκειμένου να παίξει, καθώς προσβλέπει στον 21ο τίτλο Grand Slam που θα σπάσει το ρεκόρ. Βέβαια η αποχώρησή του από την ομάδα του ATP Cup της Σερβίας την περασμένη εβδομάδα, έδωσε συνέχεια το μυστήριο.

Το Tennis Australia (Ομοσπονδία Τένις της Αυστραλίας) κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα τα πρωτόκολλα εμβολιασμού κατά του COVID-19 για το Open, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας για τους παίκτες που αναζητούν ιατρικές εξαιρέσεις. Εάν μια εξ αυτών κριθεί έγκυρη σύμφωνα με τις οδηγίες, τότε θα υποβληθεί στο Αυστραλιανό Μητρώο Εμβολιασμών ενώ παράλληλα δεν θα μαθευτεί η ταυτότητα του αθλητή που την ζήτησε.

Αυτό φυσικά είναι κάτι που ισχύει καθώς ο ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας αποκάλυψε πως πολλοί είναι οι ανεμβολίαστοι αθλητές που έχουν προβεί σε ιατρικές εξαιρέσεις: «Γνωρίζουμε αθλητές που έχουν κάνει αίτηση για εξαίρεση και σε περιπτώσεις χορηγείται. Κάποιοι από αυτούς έχουν δηλώσει ότι είναι εδώ, αλλά αυτό εξαρτάται από τον αθλητή, να αποκαλύψει αν θέλει να μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες».

dj_1.jpg

Ο Τζόκοβιτς ωστόσο με το ταξίδι από τη γενέτειρά του στην Ισπανία, όπου εκμεταλλεύτηκε το πιο ζεστό κλίμα για προπονήσεις, έβαλε εκ νέου λάδι στις φήμες που τον θέλουν να συμμετέχει κανονικά. Βέβαια άλλες πηγές τον θέλουν να μην υπερασπίζεται φέτος το στέμμα του, ενώ συμπαίκτης του υποστηρίζει πως ο Σέρβος του είπε πως «θα δούμε για το Australian Open».

Στην πατρίδα του η κατάσταση που επικρατεί στα κοινωνικά μέσα σχετικά με το όλο θέμα είναι διφορούμενη. Από τη μία κάποιοι ισχυρίζονται πως η ιατρική εξαίρεση δεν του έχει επιτραπεί, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως είναι πανέτοιμος να παίξει.

Πιθανή απουσία Big 3;

Ως μια καταστροφή είχε χαρακτηρίσει ο Νικ Κύργιος την πιθανή απουσία των Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ από την Μελβούρνη. Και αυτό δεν είναι κάτι που απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Όπως προαναφέρθηκε, στο πρόσωπο του Σέρβου αντικατοπτρίζεται ένα μεγάλο ερωτηματικό για το εάν θα δώσει το «παρών» στο πρώτο major της χρονιάς. Παράλληλα ο Ρότζερ Φέντερερ έχει αποσύρει τη συμμετοχή του από το Grand Slam καθώς η κατάσταση της υγείας του, έπειτα από πολλαπλές επεμβάσεις, δεν του το επιτρέπει ακόμη.

1_188.jpg

Ο μόνος σίγουρος για τη διοργάνωση είναι ο Ράφα Ναδάλ, ο οποίος μέχρι και πριν λίγες ώρες ήταν ακόμη αμφίβολος. Αιτία στάθηκε η μόλυνσή του από κορωνοϊό τον Δεκέμβρη, ωστόσο πλέον είναι περδίκι και προπονείται κανονικά στην Αυστραλία!

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο σερβίς του τουρνουά είναι στις 17 Ιανουαρίου και για τον λόγο αυτό, μέρα με τη μέρα τα περιθώρια ολοένα και στενεύουν.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0