Τένις

Κύργιος: «Καταστροφή αν δεν αγωνιστούν οι Big-3»

Κύργιος: «Καταστροφή αν δεν αγωνιστούν οι Big-3»

Με τον Ρότζερ Φέντερερ να είναι ήδη εκτός του Australian Open, θα ήταν «καταστροφή» εάν ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Ράφα Ναδάλ δεν εμφανιστούν στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, είπε ο Νικ Κύργιος, προσθέτοντας ότι το άθλημα χρειάζεται τους «Big 3». 

Ο Ναδάλ, ο Φέντερερ και το No. 1 του κόσμου Τζόκοβιτς έχουν από 20 τίτλους Grand Slam, αλλά υπάρχει πιθανότητα κανένας από αυτούς να μην είναι στο πρώτο Major του 2022 στις 17 Ιανουαρίου στο Australian Open.

Ο 40χρονος Φέντερερ έχει ήδη αποχωρήσει μετά από πολλαπλές επεμβάσεις στο γόνατο, ενώ ο Ισπανός Ναδάλ δεν έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του καθώς αναρρώνει από την COVID-19. Με τους διοργανωτές να ζητούν από όλους τους παίκτες και τους συμμετέχοντες να είναι εμβολιασμένοι ή να τους χορηγείται ιατρική εξαίρεση από μια ανεξάρτητη ομάδα ειδικών, ο Τζόκοβιτς, εξακολουθεί να αρνείται επανειλημμένα να πει εάν έχει εμβολιαστεί.

Ο Νικ Κύργιος, πρώην Νο. 13 του κόσμου, είπε στην εφημερίδα «The Age» της Μελβούρνης ότι ενώ δεν ήξερε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Τζόκοβιτς, το τένις τον χρειάζεται στο γήπεδο.

«Ελπίζω να πέρασε καλά Χριστούγεννα και ελπίζω να μπορέσει να παίξει  τένις όσο το δυνατόν περισσότερο, γιατί έχω εκφράσει προηγουμένως ότι πιστεύω ότι ο Φέντερερ, ο Ναδάλ και ο Τζόκοβιτς πρέπει να παίζουν», ανέφερε αρχικά.

«Αν δεν είναι και οι τρεις, είναι καταστροφή. Είναι απόλυτη καταστροφή για τους οπαδούς και τους ανθρώπους που απολαμβάνουν το τένις. Ναι, είναι προφανώς μια καλή ευκαιρία για μερικά από τα νεότερα παιδιά να έρθουν και να έχουν αντίκτυπο, αλλά, ως σύνολο, τα χρειαζόμαστε για να είναι μέρος του αθλήματος», πρόσθεσε.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0